Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Γιαουρτόπιτα


Ενα γλυκάκι πεντανόστιμο, χωρίς αβγά και διάφορα ....."αμαρτωλά", μόνο με γιαουρτάκι μπόλικο (όσοι έχουμε μπορούμε να το αντικαταστήσουμε και με κεφίρ) και φυσικά με γλυκάκια κουταλιού που μας έχουν ξεμείνει στα βαζάκια μας!





Εγώ ανακάτεψα φράπα, περγαμόντο, λεμόνι, καρότο και πορτοκάλι και μπορώ να πω ότι είναι απογειωτικά τα αρώματα των εσπεριδοειδών μέσα....νομίζω ότι είναι και τα πιο όμορφα στην όψη από τα πιο σκούρα γλυκά αλλά γίνεται με ότι γλυκάκι έχουμε.

Υλικά

4 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδας (όχι το στραγγιστό)
2 κεσεδάκια ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ. γάλα (μεγάλη φλυτζάνα, όχι η δοσομετρική, περίπου 270 ml)
2 κ. γλ. σόδα μαγειρική μέσα στο γάλα
2 φλ. ψιλοκομμένο και στραγγισμένο γλυκό κουταλιού (πάλι μεγάλες φλυτζάνες)
ξύσμα 1 πορτοκαλιού και 1 λεμονιού
500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

Σιρόπι

750 γρ. ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
3 κ. σ. χυμός λεμονιού
ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
1 κ. σ. κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ανακατεύουμε με το μίξερ σε ένα μπωλ τα γιαούρτια με τη ζάχαρη (γίνεται και στο χέρι) και προσθέτουμε το γάλα με τη σόδα, τα γλυκά κουταλιού, το ξύσμα και τέλος το σιμιγδάλι.

Αδειάζουμε στο ταψί του φούρνου που το έχουμε λαδώσει και ψήνουμε στην τελευταία σχάρα στις αντιστάσεις του φούρνου για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.



Οταν κοντεύει να γίνει το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας τα υλικά σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε στη φωτιά για 4 λεπτά από την ώρα που παίρνει βράση.

Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό που το έχουμε κόψει, με ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και μετά σερβίρουμε.



Καλή σας απόλαυση!


Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τη φίλη μας Χρυσαυγή και την   Ελένη μας που μου έκαναν την τιμή να μου προσφέρουν  δύο όμορφα βραβειάκια τα οποία με τη σειρά μου προσφέρω κι εγώ σε όλους σας γιατί δεν θέλω να στεναχωρήσω κανέναν...



Πάμε και για την εξομολόγηση τώρα.....7 πράγματα που δεν ξέρετε για μένα...

1. Εχω ύψος 1, 57 (το ορκίζομαι!!!) αλλά ο βλάκας ο μπάτσος όταν πήγα να αλλάξω ταυτότητα με σημείωσε 1, 54!! (ουαααααααααααά!!!) και μετά δεν μου το άλλαζε...%$^$%Υ$%^ (αυτό ήταν σιχτίρισμα...)
2. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά την πιθανότητα της μετανάστευσης...και μάλιστα...πάρα....πολύ ...μακριά...
3. Επειδή όλα μου τα παιδάκια ήταν καισαρικές...κανόνιζα να γεννήσω ...μετά από ρεβεγιόν...γιορτές...και τα σχετικά..... Μη χάσουμε και το τζέρτζελο, ε???
4. Μπορώ να παίζω μπιρίμπα...ασταμάτητα...
5. Δεν κολυμπάω στα βαθιά ποτέ....ξέρω κολύμπι...αλλά αν ξεχαστώ και ξεφύγω....και μου πεις ότι είναι άπατα εδώ που είμαστε...με πιάνει πανικός....και γυρίζω πίσω..χχαχαχα!!Ντροπή μου...το ξέρω...
6. Ο μπαμπάς μου και ο αδερφός του ...έχουν φύγει ακριβώς την ίδια μέρα σε άλλες χρονιές βέβαια...αλλά αυτό κάτι μου έκανε...για πολύ καιρό.... Ας πούμε ...σημαδιακό...???
7.  Οταν δεν έχω ιντερνετ...με πιάνουν τα νεύρα μου....λέτε να είναι εξάρτηση αυτό??? Κρύβουμε λόγια...τότε...γιατί μεγαλώνουμε και παιδιά...χαχχαχ!!!



10 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσω :

1. Name your favorite song : Chasing cars των Snow Patrol (Greys-a-holic...)

2. Name your favorite dessert : Μακαρόν !!!!

3. What ticks me off : Να βάζεις χέρι μέσα στα εργαλεία της κουζίνας μου...προσοχή ..ο σκύλος δαγκώνει...

4. When I' m uspet : Φωνάζω.....μα φωνάζω...όμως!!!!!

5. What' s your favourite pet : Δεν έχω....μόνο αυτά μας έλειπαν εδώ μέσα...

6. Black or white : Black ασυζητητί...

7. Biggest fear : Μην πάθουν τίποτα τα παιδιά μου και ο άντρας μου...

8. Everyday attitude : Δοντάκια, καφές και Η/Υ

9. What is perfection : Χουχούλιασμα τα Σαββατοκύριακα όλοι μαζί επάνω στο κρεβάτι....όπου βολεύεται ο καθένας δηλαδή γιατί είμαστε και ...λόχος και στην κουζίνα αυτά τα πρωινά που αρχίζεις από τις 8 και τελειώνεις ...μετά τις 1 το μεσημέρι....με τους υπόλοιπους να δοκιμάζουν λιχουδίτσες!

10. Guilty pleasure : Κρύβω διάφορα για νυχτερινές εξορμήσεις...και τάσεις υπογλυκαιμίας...αλλά αφού σαβουρδίσω..σκέφτομαι τι έκανα....και μετά το ξεχνάω..χιχιχιιχ!


Και  7 τυχαίες σκέψεις :

1. Πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε τους κάφρους που μας διαφεντεύουν και γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε ???
2. Σιγά μην  ξαναβρώ ποτέ δουλειά με αυτό το χάλι....
3. Τι θα κάνει ο μεγάλος μου που σε 2 χρόνια τελειώνει το σχολείο?
4. Τι να φτιάξω αύριο για το μπλογκ...
5. Η τηλεόραση μόνο για τις σειρές πρέπει να υπάρχει και να μην ακούμε ειδήσεις...
6. Αντε να καλοκαιριάσει μπας και πάω Κεφαλονιά φέτος...θα μπορέσουμε άραγε?
7. Πρέπει να αρχίσω γυμναστική ...δεν πάει άλλο...πάω να ανέβω σκάλα και κοντεύω να λιποθυμήσω...χάλι μαύρο...


Και αφού έβγαλα πάλι τα εσώψυχά μου το προσφέρω σε όσους δεν έχουν παίξει ακόμα και σας εύχομαι μία καλή και γλυκιά εβδομάδα!

11 σχόλια:

  1. Έφη μου...η γιαουρτόπιτα...ΦΟΒΕΡΗ!!!!Συγχαρητήρια για το βραβείο και αυτά που γράφεις...Τέλεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οπτικά υπέροχη γευστικά θα σου πω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απόλαυση!!!!!!!! Κρίμα που μένεις μακρυά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιαουρτόπιτα!!! δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.. ούτε να γευτώ, ούτε να φτιάξω!!!! θα κάνω την αρχή όμως...

    φοβερές οι σκέψεις σου...

    καληνύχτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η γιαουρτόπιτα σπέσιαλ, τούρμπο στα αρώματα και τις γεύσεις!!!
    Τι θα γίνει?? Θα παίξουμε καμία ασταμάτητη μπιρίμπα???
    Και πως θα παίξουμε αν τελικά μεταναστεύσεις??
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα,συγχαρητήρια!!!Όλα αυτά που γράφεις είναι φοβερά, μου αρέσουν πολύ!!!Καταπληκτική η γιαουρτόπιτα!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία όλα όσα έγραψες, χαχα:)
    Η γιαουρτόπιτα τέλεια, έχω τόσα γλυκά και δεν τα τρώει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίο γλυκό έφτιαξες και πολύ ωραία εσώψυχα έβγαλες!! είσαι απίθανη!! αλλά μην φύγεις!!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το γλυκο φαινεται τελειο και πολυ λαχταριστο!
    Συγχαρητηρια και για το βραβειο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια για το βραβείο!! όσο για τη γιαουρτόπιτα θα δοκιμαστεί σίγουρα! καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταρχήν συγχαρητήρια για το βραβείο σου.Όσο για την γιαουρτόπιτα είμαι σίγουρη οτι είναι τέλεια και θα δοκιμαστεί,πάντως είναι κρίμα να φτιάχνουμε τόσο ωραία πράγματα όλοι και να μη μπορούμε να κεράσουμε ή να κεραστούμε,φάτε μάτια ψάρια... Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!