Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Γλυκό φρυγανιάς με ανανά






Αυτό το γλυκάκι το έφτιαχνε η μανούλα μου παλιά και το θυμάμαι ακόμα με νοσταλγία!

Να σας κεράσω λοιπόν σήμερα για το κοριτσάκι μου που γιορτάζει (και ας παραθερίζει το καμάρι μου)   ;-) και να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά και υγεία στο σπιτικό σας!


 
Υλικά για το ταψί μίας χρήσης 32x26


 
3 γιαούρτια των 200 γρ.
2 ermol (φυτική σαντιγύ)

1 φάκελος ζελέ ανανά
1 ποτήρι βραστό νερό + μισό ποτήρι κρύο νερό

1 κονσέρβα ανανά μεγάλη

1 πακέτο φρυγανιές



Εκτέλεση

Στρώνουμε τις φρυγανιές στο ταψί και όπου χρειαστεί συμπληρώνουμε τυχόν κενά (δεν μου πήρε όλο το πακέτο το ταψί μου, όσες χρειάζονται για να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού).

Σουρώνουμε σε ένα μπωλάκι τον ανανά και το σιρόπι όλο της κονσέρβας και ότι βγάλει στο σούρωμα το ρίχνουμε στις φρυγανιές μέσα. Αφήνουμε το ταψί στην άκρη.

Κρατάμε αν θέλουμε να στολίσουμε το γλυκό μας μερικές φέτες ανανά και τον υπόλοιπο τον ψιλοκόβουμε.

Σε μία μεγάλη φλυτζάνα  διαλύουμε το ζελέ ανανά στο βραστό νερό και αφού διαλυθεί ρίχνουμε και το κρύο νερό και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

Σε μπωλ χτυπάμε τα δύο ερμόλ, προσθέτουμε τα γιαούρτια και όταν έχουν αφρατέψει ωραία ενώνουμε με το ζελέ ανανά. Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο ανανά.

Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί με προσοχή και βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό να παγώσει.

Καλό είναι να σταθεί αρκετές ώρες, γύρω στις 6 τουλάχιστον.

Αν θέλουμε το στολίζουμε με τις φέτες ανανά που έχουμε κρατήσει.

* Επιμένω να την "παλεύω" με τη μαρμελαδίτσα και το στόλισμα (βλ. cheesecake γενεθλίων) και συνεχίζω...χαχαχαα! Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι, και σκέτο να το αφήσετε μια χαρά γλυκάκι θα είναι!




Καλή απόλαυση και να περάσετε πάρα πολύ όμορφα!

Το μοντέλο της φωτογραφίας ήταν σε μέγεθος γίγας....εσείς κόψτε πιο "νορμάλ" κομμάτια, έτσι? χααααχαχ!!! Εγινε καταπληκτικό και είναι όπως ακριβώς το θυμάμαι!

Χρόνια πολλά!

13 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου,τέλειο φαίνεται και πολύ δροσερό...καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου και να την δείς να κάνει τις επιθυμίες της ζωή.
    Το σωστό γλυκό, για τη σωστή μέρα!!!! Φαίνεται τέλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά Έφη, να τη χαίρεσαι και να την καμαρώνεις!
    Πολύ εύκολο το γλυκό και έξυπνη ιδέα! Μπράβο σου για την εκτέλεση!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια Πολλάααααα!
    Να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου, να είναι καλόχρονο!!!
    Το γλυκάκι σπέσιαλ, και το μέγεθος γίγας δεν είν' καθόλου κακό χα χα χαα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύχρονη κι από δω η κοριτσάρα σου,να τη χαίρεστε και να τη καμαρώνετε πάντα...-:))

    ( και σιγά μη κόψω πιό νορμάλ κομμάτι...τέλεια πάλι τα τσαχπινιάρικά σου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τί όμορφο blog και τί ωραίο γλυκάκι!
    Να χαίρεσαι την κορούλα σου! Να είναι ευτυχισμένη και τυχερή!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια της Πολλά, να τη χαιρόσαστε!!
    Δροσερό δροσερό γλυκάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να την χαιρόσαστε! Χρόνια της πολλά και καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εφούλα να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου, να ειναι πάντα καλά κ ευτυχισμένο! Φιλάκια πολλά, κ μενα η μαμα μου το κάνει αυτο το γλυκό αλλά θα σου πω την αλήθεια μου, εμένα δε μου αρέσει..
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. απλο δροσερο και ευκολο φερτο απο το σπιτι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να τη χαίρεσαι την κοράκλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας! Να έχετε όλοι υγεία και χαρά στα σπιτικά σας! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!