Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Μοσχαράκι με πράσινα κορόμηλα




Καλωσορίζουμε τον Ιούλιο με ένα πεντανόστιμο κοκκινιστούλι γλυκόξινο με τα αγαπημένα μας κορόμηλα τώρα που είναι στα φόρτε τους! Δοκιμάστε να τα μαγειρέψετε, θα σας καταπλήξουν!




Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
1 κιλό πράσινα κορόμηλα απύρηνα (διαλέγουμε μεγαλούτσικα)
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 κ. σ. πελτές ντομάτας
4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
μπούκοβο, 3 κόκκοι μπαχάρι
1 δαφνόφυλλο αν θέλω
λίγο θυμάρι



Εκτέλεση

Πλένουμε τα κορόμηλα και με μία ταβανόπροκα τα ξεκουκουτσιάζουμε όπως κάνουμε στα βερύκοκα όταν τα κάνουμε γλυκό. Είναι λίγο ζόρικα βέβαια σε σχέση με τα βερύκοκα αλλά μόνο έτσι γίνεται. Διαλέγουμε λίγο μεγάλα φρουτάκια για να μη σκορπίσουν στο βρασμό και γίνουν ένα με τη σάλτσα, πιο πολύ όμως είναι θέμα εμφάνισης αυτό. Εγώ ήθελα να τα βλέπω!


Φτιάχνουμε το μοσχαράκι μας κανονικά όπως κάνουμε το κλασσικό μας κοκκινιστό μοσχαράκι και 20 λεπτά πριν το σβήσουμε προσθέτουμε τα κορόμηλα και συνεχίζουμε ως το τέλος.

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας να πάρει χρωματάκι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο, τον πελτέ να τσιγαριστεί και αυτός όμορφα και στο τέλος τις τριμμένες ντομάτες και νεράκι ζεστό να σκεπαστεί το κρέας και ελάχιστα παραπάνω. 

Βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια για 40 λεπτά (στη χύτρα). Υστερα την ανοίγουμε, προσθέτουμε τα κορόμηλα και συνεχίζουμε για άλλα 20 λεπτά, ελέγχοντας και τη σάλτσα μας. 

Μη φοβηθείτε την ποσότητα των κορομήλων, είναι μια χαρά!

Σερβίραμε με πιλαφάκι το μισό και το άλλο μισό το γύρισα γιουβέτσι και έγινε όνειρο!

H συνταγή είναι από το Almost Turkish Recipes.




Καλή όρεξη και καλό μήνα να έχουμε!

2 σχόλια:

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!