Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Σαλάτα του Καίσαρα (Caesar salad)




Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες!  Να σας χαιρόμαστε!


Σήμερα έχουμε μια σαλάτα υπέροχη που κάνει και για πλήρες πιάτο δεδομένου ότι έχει το κοτοπουλάκι μέσα, η ποσότητα είναι για 4 άτομα, αναλόγως αναπροσαρμόστε.

Προτιμούμε το κοτόπουλο σοταρισμένο ωραία σε ελάχιστο λαδάκι στο τηγάνι, αλατοπιπερωμένο και αρωματισμένο με κόλιανδρο και τζίντζερ, αλλά μπορείτε να την φτιάξετε με βρασμένο κοτόπουλο ή κοτόπουλο που έχει περισσέψει από το ψητό του φούρνου.

Κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές αλλά εμείς την προτιμούμε με κοτοπουλάκι και νομίζω ότι προσεγγίζει πολύ αυτή του γνωστού ταχυφαγείου... που αρέσει στην νεολαία (και όχι μόνο).

Η γνήσια  συνταγή  αποτελείται από μαρούλι, κρουτόν και σάλτσα από παρμεζάνα, λεμόνι, λάδι, κρόκο αβγού ωμό μάλλον περασμένο σε μπεν μαρί λόγω της σαλμονέλας, σκόρδο, πιπέρι και γούστερ σος από την οποία επικράτησε και η παραλλαγή με τις αντζούγιες γιατί η αντζούγια είναι συστατικό της γούστερ σος.




Υλικά


1-2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο σε λωρίδες λεπτές και κοντές
(σοταρισμένο ή βρασμένο ή ψημένο)

1 σαλάτα πράσινη χοντροκομμένη 
1 κονσέρβα καλαμπόκι 


Για το ντρέσιγκ 

5 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. μαγιονέζα
1 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. σ. ξύδι 
3-4 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
αλατοπίπερο


κρουτόν 

Γιατί να βάλετε έτοιμα; Δεν είναι τίποτα να ψιλοκόψετε το ψωμάκι της προηγούμενης μέρας σε κυβάκια και να το φουρνίσετε μέχρι να χρυσίσει. Για πιο γούστο,  το περνάτε σε μπωλ με λάδι και σκόρδο λιωμένο ή μυρωδικό της αρεσκείας σας και έχετε αμέσως φρεσκότατο και αρωματικό κρουτόν.  Θα το φυλάξετε μόλις κρυώσει σε αεροστεγές μπωλ και θα το έχετε ετοιμοπόλεμο.



Εκτέλεση


Το σκορδάκι που γράφω στα υλικά της σάλτσας αν δεν θέλουμε να το λιώσουμε μέσα στη σάλτσα μας (μην το φοβηθείτε), μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε λιωμένο την ώρα που σοτάρουμε το κοτοπουλάκι για να πάρει εκεί το άρωμά του. Το κάνω και με τον ένα τρόπο και με τον άλλο, διαλέξτε!

Σε μπωλάκι χτυπάμε με το χέρι όλα τα υλικά του ντρέσιγκ.

Σε μία σαλατιέρα μεγάλη  σκορπίζουμε τη σαλάτα όσο κομμένη μας αρέσει, ρίχνουμε το κοτόπουλο και το καλαμπόκι περιχύνουμε με το ντρέσιγκ και πασπαλίζουμε με τα κρουτόν και αν θέλουμε λίγη ακόμα παρμεζάνα.

Από κει και πέρα παίζουμε με τα υλικά του ντρέσιγκ κατά τα δικά μας γούστα, π.χ. μπορούμε να βάλουμε μισή μισή μαγιονέζα με γιαούρτι κ.λ.π.

Αυτό ήταν! Τίποτα το δύσκολο, έτσι;



Καλή όρεξη!

2 σχόλια:

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!