Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Τηγανιά κοτόπουλου με πατάτες και μπεσαμέλ




 
Καλημέρα σας! 

Σαν τον φαντομά ξαναχτύπησα......αργώ αλλά κάνω την έκπληξη...χαχαχαχαχαχα!

Ολα καλά αν αναρωτιέστε, απλά βαριέμαι ....του θανατά!  Μαγειρεύω κανονικότατα και πειραματίζομαι αλλά βαριέμαι να ποστάρω παιδιά, θαυμάζω τις φίλες που κάθε μέρα ποστάρουν μες το κατακαλόκαιρο συνέχεια, αλλά δεν θα ακολουθήσω, λυπάμαι!  Δηλώνω ευθαρσώς ότι βαριέμαι!!!! 

Μέσα στο γνωστό σουρτούκεμα στο facebook, και λόγω του ότι λατρεύω την κουζίνα των γειτόνων μας (τώρα έχω στο μυαλό μου συγκεκριμένη φίλη που θα ξεράθηκε από αποπληξία για αυτό που γράφω αλλά ξέρω ότι θα συνέλθει χαχαχαχαχαχαχ), έπεσα σε ένα βιντεάκι που έδειχνε αυτό το τέλειο φαγάκι το οποίο σηκώνει ένα σωρό παραλλαγές και μαγικά.....

Φαγάκι γρήγορο και πεντανόστιμο, που δεν μπορεί, θα πιάσει και τους πιο ιδιότροπους!

Επιδέχεται διαφορετικές παραλλαγές στο είδος του κρέατος, ακόμα και ανακάτεμα κρεατικών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το κοκκινιστό μας που περίσσεψε ή να εμπλουτιστεί η τητανιά μας ακόμα πιο πολύ, εγώ της έβαλα μόνο πιπεριά κόκκινη. Γενικώς παίζουμε!

Το σκεπτικό είναι ροδέλες πατάτας ψημένες, από πάνω το κρεατάκι χωρίς πολλά ζουμιά-σάλτσες και από πάνω μία ωραιότατη μπεσαμέλ ή ρου με τυράκια της αρεσκείας μας ή και απλή.





Από το Easy Turkish Recipes




Υλικά

 Για το κοτόπουλο

2 φιλέτα κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές Φλωρίνης και 1 πράσινη κέρατο
1 κ. γλ. τζίντζερ
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αν θέλω προσθέτω 1 κ. σ.  πελτέ ντομάτας 


Για τις πατάτες

6 μεγάλες πατάτες σε ροδέλες λεπτές
αλάτι και πιπέρι
λίγη ρίγανη και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο ελαιόλαδο 


Για την μπεσαμέλ *

125 γρ. βούτυρο
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο

* αυτή τη φορά δεν έβαλα αβγά μέσα στη σάλτσα αλλά έλιωσα 1 κύβο λαχανικών

τυράκια της αρεσκείας μας 






Εκτέλεση


Ετοιμάζουμε τις πατάτες, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και τις στρώνουμε σε ταψί ομοιόμορφα μαζί με το λαδάκι τους  (το δικό μου είναι 36x26 εκατ.). Ψήνουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν απαλά για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αέρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την τηγανιά μας.  Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο, το σοτάρουμε στο λαδάκι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τζίντζερ, μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να σοταριστούν κι αυτά και αν θέλω τσιγαρίζω λίγο με πελτέ ντομάτας αλλιώς τον παραλείπω και αποσύρω το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας.


Προχωρώ με τελευταία την σάλτσα μας.

Λιώνω το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτω το αλεύρι να ψηθεί λιγάκι και διαδοχικά ρίχνω το γάλα στην κατσαρόλα. Ανακατεύω συνέχεια με το σύρμα για να μη σβολιάσει η σάλτσα, προσθέτω τον κύβο λαχανικών  και όταν αρχίσει να πήζει ρίχνω  λίγο αλάτι, πιπέρι και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και τραβάω από τη φωτιά. Σε αυτή τη φάση προσθέτω στη σάλτσα 1φλ  γραβιέρα ή άλλο τυράκι που να μας αρέσει και να λιώνει.


Οπως έχω βγάλει τις πατάτες που είναι έτοιμες, πασπαλίζω με τυράκι, τοποθετώ από πάνω τους το κοτόπουλο με τη σάλτσα του, ξανά λίγο τυράκι και περιχύνω με τη μπεσαμέλ.

Το ταψί μας είναι έτοιμο, ολοκληρώνουμε το ψήσιμό του για άλλα 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, στην ουσία να ψηθεί η μπεσαμέλ του θέλουμε. 




Καλή μας όρεξη και καλή μας εβδομάδα! 

4 σχόλια:

  1. Δεν έχω λόγια!!!! Περίφημη ιδέα και άψογη εκτέλεση!!! Πρέπει να κάνω αίτηση εγγραφής στον λόχο σας κυρία μου!! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρ καλως την την μανα του λοχου...με το ωραιο της φαγακι ... ευτυχως και έρχεσαι πότε πότε..και σε βλεπουμε και εδώ να περνας ομορφα οτι και να κάνεις...χαιρομαι που έιδα και την Μαριμαρ απο πανω καλο υπολυπο καλοκιαριου .. φιλακιααααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!