Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Ταραμοσαλάτα μους







Η Καθαρά Δευτέρα και η Σαρακοστή καταφθάνει και αυτή εδώ είναι μία ωραία πρόταση για ταραμοσαλάτα-αφρό, τόσο βελούδινη και τόσο νόστιμη, άκρως λεμονάτη και απλούστατη.

Τα υλικά της είναι μόνο 3, ούτε ψωμί, ούτε πατάτα, ούτε καρύδι,  αυτή τη φορά αν και μέχρι τώρα μόνο με πατάτα την έφτιαχνα εγώ και μας άρεσε. Τούτη εδώ όμως είναι σαφώς ανώτερη σε γεύση, κάτι πιο αέρινο και πιο πολύ σαν μους.

Αν χτυπηθεί στο μπλέντερ καλά, στέκεται μια χαρά, θέλει μόνο πολύ καλό χτύπημα του ταραμά με λίγο λεμόνι και 1 κ. σ. νερό βρύσης αρχικά, και αυτό γίνεται για να σπάσουν τα αβγά και να μη μας πικρίζει η ταραμοσαλάτα. Συμπληρώνουμε αργά και λίγο-λίγο το ελαιόλαδο (που αν θέλουμε μπορούμε να το μοιράσουμε στην ποσότητα με σπορέλαιο, αλλά ποιοτικά ψηφίζω ελαιόλαδο). Μια φορά τον χρόνο την τρώμε,  τουλάχιστον εμείς, οπότε επιλέγουμε εννοείται λευκό ταραμά και καλό ελαιόλαδο. 




Υλικά

130 γρ. ταραμάς λευκός
1 κ.σ. νερό βρύσης
χυμός από 3 μεγάλα λεμόνια

500 ml ελαιόλαδο



Εκτέλεση


Χτυπάμε στο μπλέντερ καλά τα αβγά με το νερό και λίγο από το χυμό του λεμονιού, τόσο όσος χρειάζεται για να βοηθήσει τα αβγά του ταραμά να σπάσουν, με το μάτι το βλέπουμε.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας και χτυπώντας εναλλάξ το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, μέχρι να πετύχουμε ωραία υφή στην ταραμοσαλάτα μας. 

Διατηρούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε με ελίτσες.





Δείτε εδώ τις υπόλοιπες ταραμοσαλάτες του μπλογκ :





Καλά Κούλουμα!

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα γλυκιά μου μαγείρισσα , αποδεκτή με ενθουσιασμό η συνταγή γιατί δεν ξέρω βρε παιδάκι μου..μα όποτε έκανα ταραμοσαλάτα ήταν για...σαβούρντισμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!