Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τάρτα τυριών


Τεμπελοσυνταγή θα σας δώσω σήμερα....που περίμενε τη σειρά της να μπει στο μπλογκ...χιχιχι!!!

Γρήγορη, του πανευκόλου και αν θες την εμπλουτίζεις....όπως νομίζεις.

Στρώνουμε κουρού φύλλο στην ταρτιέρα και μέσα ρίχνουμε ανακατεμένα κίτρινα τυράκια με μπέηκον ή ζαμπόν και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά.

Περιχύνουμε με μία κρέμα γάλακτος και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να χρυσίσει από πάνω δηλαδή.

Καλή σας όρεξη!


Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ψητές ντομάτες με φέτα

 
 
Υλικά
4 ντομάτες ώριμες κομμένες σε ροδέλες
300 γρ. φέτα σε λεπτές φέτες
καλό ελαιόλαδο
2-3 πρέζες ρίγανη ή θυμάρι (έβαλα ένα κλαδάκι φρέσκια ρίγανη)
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
πιπέρι

Εκτέλεση

Λαδώνω ελαφρά το ταψί μου. Απλώνω μία στρώση ντομάτες, αλατοπιπερώνω και από πάνω στρώνω τη φέτα.
Πασπαλίζω με τη ρίγανη και σκορπίζω από πάνω το σκόρδο.
Σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Προς το τέλος ξεσκεπάζω, πασπαλίζω με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και συνεχίζω μέχρι να πάρει χρωματάκι η φέτα από πάνω.

Καλή σας όρεξη!

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Μπουτάκια κοτόπουλου με λαχανικά


Στην αρχή τη φοβήθηκα τη σακούλα, πάντα είχα ενδοιασμούς, αλλά η περιέργεια ήταν μεγαλύτερη από τους ενδοιασμούς μου και έτσι φτιάχτηκαν τα μπουτάκια στην ειδική σακούλα (πούμε, δεν πούμε μάρκα, μία είναι) και θα δηλώσω ότι έγιναν λουκούμι και πεντανόστιμα!

Υλικά

Μπουτάκια κοτόπουλου
πατάτες κυδωνάτες
πιπεριές κέρατο πράσσινες, Φλωρίνης, πορτοκαλί
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετούλες
2 σκελίδες σκόρδο
1 φάκελος Knorr (τομάτα και μεσογειακά μυρωδικά)
ελάχιστο ελαιόλαδο

Εκτέλεση όλα μαζί στη σακούλα, φροντίζουμε να πάνε τα καρυκεύματα παντού και κλείνουμε πολύ καλά τη σακούλα με το ειδικό ελασματάκι.

Οπως είπα παραπάνω ούτε με τις σακούλες ψησίματος  τα πάω καλά, ούτε και με τα τύπου ...κνορ παρασκευάσματα, αλλά επειδή έκανα δοκιμή την έκανα βάσει των οδηγιών της συσκευασίας των μυρωδικών. Την άλλη φορά θα παίξω με δικά μου μυρωδικά ασυζητητί!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις και αέρα) για 1 ώρα περίπου.

Αν θέλουμε τρυπάμε τη σακούλα ελάχιστα από πάνω για να κάνει πιο καλή κρούστα το φαγάκι μας, εγώ δεν το έκανα.

Μια χαρά έγινε και τα μπουτάκια έμειναν ζουμερά-ζουμερά.

Καλή σας όρεξη!

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Γεμιστά





Ξέρω, ξέρω, μη βαράτε!!! Απαράδεκτη απουσία, αλλά ήταν τέτοια η κούραση αυτές τις μέρες και τα τρεχάματα με τα τελειώματα των σχολειών μας, γιορτούλες και τα σχετικά (καφεδάκια, βολτούλες κλπ) που ερχόμουν σπίτι ...και απλά έλεγχα τα σχόλια (ντρέπομαι αλλά πρέπει να το παραδεχτώ!!!).

 
Που κουράγιο για άλλα....ούτε φωτό από τα μαγειρέματα του σπιτιού δεν έβγαζα!!!χαχαχα!!! Πλήρης παρακμή....

Ισιώσαμε όμως και επανακάμπτουμε με γεμιστά πεντανόστιμα!




 
Υλικά για μεγάλο ταψί

15 ντομάτες
ή μάλλον δεν σας βάζω ποσότητες στα λαχανικούλια, ότι τραβάει η ψυχούλα του καθενός
πιπεριές πράσινες, λαχανί και Φλωρίνης (αυτή τη φορά το ήθελα χρωματιστό το φαγητό μας)
κολοκύθια (αυτά τα στρογγυλά τα καινούρια...)
μελιτζάνες φλάσκες (όχι τεράστιες)
πατάτες ομοιόμορφες επίσης όχι τεράστιες
πατατούλες κυδωνάτες για το ταψί

Κουφώνουμε τα πάντα.

Την ψίχα της ντομάτας την περνάω στο μούλτι.
Την ψίχα του κολοκυθιού δεν τη βάζω, συνήθως την κάνω ομελέτα.
Την ψίχα όμως της μελιτζάνας και της πατάτας την ψιλοκόβω και την ενώνω με τα υπόλοιπα.


Ρυζάκι βάζω ή μόνο καρολίνα ή μισό-μισό καρολίνα με parboiled. Υπολογίζουμε μία κουταλιά της σούπας για κάθε ζαρζαβατικό σε νορμάλ μέγεθος, αν έχω μεγαλύτερα τότε βάζω 1 1/2 με 2 κουταλιές (το υπολογίζω με το μάτι).


2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλ/να
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 μάτσο μαϊντανός
1/2 μάτσο δυόσμος φρέσκος μπορεί και παραπάνω (μου αρέσει πολύ στα γεμιστά), αν δεν έχουμε φρέσκο βάζω 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο
λίγο βασιλικό ψιλ/νο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι



Εκτέλεση


Σωτάρω σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνω τα μυρωδικά, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνω. Κατόπιν ρίχνω την ψίχα της μελιτζάνας και της πατάτας και τέλος τη σάλτσα ντομάτας. Αφήνω τη σαλτσούλα να πάρει βράση και προσθέτω το ρύζι μου με ελάχιστο νεράκι και ανακατεύω συνεχώς για 5 λεπτά (προσοχή να μην κολλήσει το ρυζάκι). Κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει.

Γεμίζω τα λαχανικά μου και ανάμεσά τους σκορπίζω τις κυδωνάτες πατατούλες που τις έχω αλατοπιπερώσει και πασπαλίσει με ριγανούλα (και εδώ προτιμώ τη φρέσκια με λίγη ματζουράνα, μου έχει γίνει κόλλημα αυτό το τελευταίο και πραγματικά μοσχοβολάει το φαγητό όπου τη βάζω).
Περιχύνω με ελαιόλαδο και ψήνω για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς, με σκεπασμένο το ταψί στο πρώτο μισάωρο, μπορεί και παραπάνω, ξεσκεπάζοντας προς το τέλος για να πάρει χρώμα το φαγητό μας.






Καλή σας όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ρολάκια με τυριά

Αυτά τα ρολάκια σε βγάζουν από πολλούς μπελάδες στο τσακ-μπαμ, μπορείς να παίξεις με τα υλικά ανετότατα, γίνονται από πριν και αν θες τα έχεις κατάψυξη και τα βγάζεις, τα κόβεις και τα ψήνεις όταν αποφασίσεις....ποιός μίλησε για τεμπελιά????

Από υλικά απλούστατο :

1 πακέτο σφολιάτα (τι να μας κάνει εμάς το ένα φύλλο, χιχιχι!)
κίτρινα τυριά κατά βούληση
πιπερίτσες όλων των λογιών σε κυβάκια
μπέηκον ή ζαμπόν

Εκτέλεση

Απλώνουμε τη σφολιάτα καλά να ανοίξει κι άλλο,  και πασπαλίζουμε με τα υλικά της γέμισης να πάνε παντού εκτός από την άκρη εκεί που θα κλείσουμε το φύλλο.



Ρολάρουμε από την μία μακριά πλευρά προς την άλλη να κλείσει η σφολιάτα μας και κόβουμε σε πάχος 3 εκατοστών ρολάκια.  Τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Τα συγκεκριμένα εξαφανίστηκαν σε τουρνούα μεταμεσονύχτιας ...μπιρίμπας σε 10 λεπτά μέσα.

Να έχετε όλοι ένα πανέμορφο Σαββατοκύριακο!

Καλή σας απόλαυση!

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Κολοκυθολούλουδα γεμιστά


Τα κολοκυθάκια αυτό τον καιρό είναι υπέροχα και αν τα πετύχεις και με το λουλουδάκι τους όνειρο!

Αν δε, τα πετύχεις και καθαρά μέσα τότε είναι το τέλειο λαχανικούλι (νευριάζω και δεν παίρνω αν δω μυρμηγκάκι...συνηθισμένος κάτοικος στον κολοκυθοανθό...).

Η μόνη δουλειά που κάνεις είναι να τα πλύνεις και να βγάλεις με προσοχή τους στήμονες. Επειτα τούμπα στο ταψάκι μας για να μην κλείσουν και βουρ για τη γέμιση!

Σημείωση...και τηγανητοί μέσα σε κουρκούτι με τυράκια είναι απίθανοι αλλά αυτό άλλη μέρα!

Υλικά

30 κολοκυθοανθοί
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλ/να
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 μάτσο δυόσμος ψιλ/νος (φρέσκος λόγω εποχής αλλιώς ξερός)
1/2 μάτσο μαϊντανός
1 φλ. ρύζι καρολίνα
1 μικρή ντομάτα τριμένη
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη ελάχιστη και το τελευταίο μου κουσούρι ....βάζω παντού λίγη φρέσκια ματζουράνα και πραγματικά ανεβαίνει σκάλες η γεύση....νοστιμιά απίστευτη!

1 κουτί κονκασέ ντομάτας από πάνω (εγώ έβαλα μία ντομάτα στο μούλτι με μία σκελίδα σκόρδο)

χυμός 1 λεμονιού (ας έχει τη φρέσκια ντομάτα, του πάει τέλεια)
ελάχιστο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Στο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε και την ντομάτα, δυόσμο και μαϊντανό, καρυκεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το ρύζι να πάρει μία βράση και το κλείνουμε.

Μόλις κρυώσει η γέμιση, γεμίζουμε με προσοχή τα λουλουδάκια μας με ένα μικρό κουταλάκι και τα τοποθετούμε στο ταψί μας ανάποδα (το άνοιγμα προς τα κάτω).

Περιχύνουμε με την ντομάτα και το σκόρδο, το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, συμπληρώνουμε και λίγο νεράκι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Το τσεκάρουμε ανάλογα το φούρνο μας.

Καλή μας όρεξη!

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι


Υλικά
8 θράψαλα ή μεγάλα καλαμάρια

Για τη γέμιση

2 ξερά κρεμμύδια ψιλ/να
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φλ. πιπεριές χρωματιστές σε κυβάκια
2 φλ. ρύζι καρολίνα
1 ποτηράκι κρασί λευκό ή ένα σφηνάκι ούζο (έβαλα κρασί)|
1 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σταφίδα κορινθιακή
2 κ.σ. κουκουνάρι
1/2 μάτσο μαιντανός ή άνιθος ψιλ/νος (χρησιμοποίησα μαιντανό)
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 φλ. τριμμένη φέτα απαλή (όχι αλμυρή πολύ...)
αλάτι, πιπέρι
χυμός 1 λεμονιού

πατάτες κυδωνάτες αλατοπιπερωμένες για το ταψί

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα θράψαλα και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια  που τα βάζουμε στη
γέμιση.
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι και προσθέτουμε τα πλοκάμια, το σκόρδο, τις πιπεριές και στο τέλος το ρύζι. Μόλις γλασσάρει το ρύζι, σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τον πελτέ ντομάτας.

Αλατοπιπερώνουμε, σιγοβράζουμε για 3 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σταφίδα, το κουκουνάρι και τον μαιντανό και ανακατεύουμε.
Αυτή τη φορά σταφίδα και κουκουνάρι δεν μπήκαν γιατί δεν έιχα στο ντουλάπι.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λιγάκι και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα.
Γεμίζουμε τα θράψαλά μας μόλις κρυώσει καλά η γέμιση, όχι τελείως επάνω και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τρυπάμε στη μύτη τους μία φορά τα θράψαλα για να μην σκάσουν στο μαγείρεμα.

Αραδιάζουμε στο ταψί μας τα θράψαλα και σκορπίζουμε και τις πατάτες που τις έχουμε αλατοπιπερώσει και περάσει με λίγο σκορδάκι και αυτές. Ρίχνουμε λαδάκι στο ταψί και 1 ποτήρι κρασί λευκό.

Σκεπάζουμε και ψήνουμε με σκεπασμένο ταψί στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ανοίγοντας το ταψί προς το τέλος για να πάρει χρώμα το φαγάκι μας.

Σερβίρουμε κόβοντάς τα σε ροδέλες με πατατούλες από δίπλα.

Καλή σας όρεξη και καλή εβδομάδα σε όλο το μπλογκοπαρεάκι!!!

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ψαρονέφρι με σάλτσα πιπεριάς


Στην αρχή σκεφτόμουν να  κάνω γεμιστό ψαρονέφρι  με...ότι...αλλά αλλάξαμε πορεία ως συνήθως...

Υλικά

2 ψαρονέφρια ολόκληρα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές φετούλες
1 ποτηράκι λευκό κρασί
χυμός 1 λεμονιού
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη και ελάχιστη ματζουράνα (αν έχουμε)

ρύζι για πιλάφι

Εκτέλεση

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψαρονέφρι ολόκληρο σε μέτρια φωτιά και γυρίζουμε για να πάρει χρώμα παντού.

Οταν γίνει αυτό, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κατόπιν τις πιπεριές και αφού σωταριστούν ελαφρά και αυτά, σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Καρυκεύουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοψηθεί.

Οταν γίνει, βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα, το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε ροδέλες.

Σερβίρουμε τα φιλετάκια με πιλάφι.

Καλή σας όρεξη!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Cheese cake φράουλας


 
 Παραγγελία για cheese cake  δόθηκε σήμερα γιατί είδαν τις φραουλίτσες που πολύ προσεκτικά είχα κρύψει για να κάνω το λικεράκι φράουλας των Συνταγών της Καρδιάς που είναι γρήγορα και ήδη το τίμησα σε μία απερίγραπτη σύναξη......χιχιχι! και ξετρελάθηκα!
Κικίτσα μου για το δικό σου μετράω πλέον μέρες! Στις 8 του Ιούνη το ανοίγουμε! Yes, yes, yes!!!

Τις είδαν λοιπόν τα παιδιά οπότε όλα μαζί ....μαμά, θα μας κάνεις cheese cake????

Λύγισα...αυτό ήταν!

 
Υλικά για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ή ότι άλλο έχουμε (ιδανικά είναι τα digestive)
125 γρ. βιτάμ λιωμένο
1 χούφτα αμύγδαλο φιλέ
 
 
Εκτέλεση
Κατά τα γνωστά στο μούλτι χτυπώ τα μπισκότα και το αμύγδαλο φιλέ και ενώνω με το λιωμένο βιτάμ μέχρι να έχω μία λασπωμένη ζύμη σαν άμμο και την απλώνω σε αποσπώμενη φόρμα ομοιόμορφα.
 
 
Υλικά για την κρέμα
1 συσκευασία cream cheese 200 γρ.
1 κουτί φυτική σαντιγύ Morfat
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 φάκελος ζελέ λεμόνι...ξέρω...ξέρω ότι δεν βρίσκετε εύκολα...βάλτε ανανά
1 ποτήρι βραστό νερό
1/2 ποτήρι κρύο νερό
 
Εκτέλεση για την κρέμα
 
 
Αν μπορούμε να έχουμε τα υλικά μας κρύα-κρύα είναι ακόμα καλύτερα.
Χτυπάμε σε μπωλ το τυρί κρέμα και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και το Morfat. Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα...προσοχή μην κόψει η κρέμα γάλακτος!
Διαλύουμε στο μεταξύ το ζελέ με το βραστό νερό και αφού γίνει αυτό,  ρίχνω και το κρύο και το αφήνω λίγο να κρυώσει.  Προτιμώ το λεμόνι-το βρίσκω στα μεγάλα Σ/Μ πάντα, αν δεν βρείτε βάλτε ανανά, γίνεται όμως και με άλλο χρώμα, απλά θέλω λευκή την κρέμα του γλυκού εγώ...
Ενώνω στο μείγμα της κρέμας το ζελέ λεμονιού και ανακατεύω απαλά.

Αδειάζω στην φόρμα την κρέμα, σκεπάζω με μεμβράνη καλά και τοποθετώ στο ψυγείο για μερικές ώρες.
 

Υλικά για το στόλισμα

 
1 κεσεδάκι φράουλες κομμένες στα τέσσερα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ. σ. corn flour
 

Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπωλάκι με τη ζάχαρη και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Μετά από ώρα το σιροπάκι αυτό το βάζουμε με μια κουταλιά corn flour να συμπυκνωθεί λίγο και στο τέλος κλείνοντας το μάτι ρίχνουμε τις φραουλίτσες μας.  Οταν κρυώσουν καλά, περιχύνουμε το γλυκό μας.
 

 
 
Καλή σας απόλαυση!
 


Την προηγούμενη εβδομάδα η καλή μας Βασιλική μου χάρισε ένα πανέμορφο βραβείο και την ευχαριστώ πολύ για αυτό! Με τη σειρά μου το χαρίζω σε όλους γιατί δεν ξέρω πως να σας ξεχωρίσω πια, είναι τόσα τα αγαπημένα μπλογκς!
 
 
 
 
Οσο για τα επτά πράγματα για εμένα....πάμε! 
  1. Νομίζω ότι έχω αρκετό χιούμορ.
  2. Μόλις ανοίγω το ματάκι μου πρέπει να πιω καφέ πρώτα και μετά να μου μιλήσουν...αλλιώς δεν έχω καμμία ευθύνη για τίποτα.
  3. Με ενοχλεί να μου πειράζουν και να μου μετακινούν τα αντικείμενα του γραφείου μου και ειδικότερα τα της κουζίνας....
  4. Λατρεύω τα ταξίδια παντός είδους.
  5. Οταν δω κάποιο καινούριο τρόφιμο,  πρέπει να το πάρω και να το μαγειρέψω οπωσδήποτε.
  6. Δεν μου ξεφεύγει εκπομπή και περιοδικό μαγειρικής...χιχιχιιχ!!!
  7. Είμαι Τοξότης...που σημαίνει....η διάθεσή μου είναι σαν τον άνεμο...μπορεί να μου έχεις δώσει στα νεύρα...να σου τραβήξω ένα περιποιημένο...ξέρετε τι....και μετά από λίγο να σου κάνω πλακίτσα....Αυτό ήταν..όλα μέλι-γάλα! Ποιός τσαντίστηκε??χαχχαχα!!
Αυτά! Σας φιλώ, με αγάπη Τσίκης (αυτό κάπου το έχω ακούσει...και πολύ μου αρέσει!)

Καλό μήνα σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλό καλοκαίρι!!!


Καλό μήνα 
και
 καλό καλοκαίρι σε όλο το μπλογκοπαρεάκι!!!