Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πανακότα με μαστίχα και γλυκό τριαντάφυλλο


 Αυτό το γλυκάκι που σας προτείνω σήμερα το είχα ξαναφτιάξει παλιά, αλλά μας φάνηκε πολύ έντονη η γεύση της μαστίχας οπότε και τη μείωσα.  Με αυτή  την ανάρτηση παίρνω μέρος και στον όμορφη Πρωτομαγιάτικη κλήρωση της Βιβής, έτσι για το καλό!


Η συνταγούλα είναι από την εκπομπή του κου Μαμαλάκη στη Χίο και είναι μία ωραία εναλλακτική πανακότα, κρέμα ψυγείου θα την έλεγα εγώ, με την οποία γλιτώνουμε την μεγάλη ποσότητα κρέμας γάλακτος και αποφεύγουμε τη ζελατίνη. Θέμα δεν έχουμε, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που είτε λόγω δίαιτας, είτε λόγω θεμάτων υγείας πρέπει να τα προσέχουν κάτι τέτοια.

Υλικά

1 κ. γλ. μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
6 κ. σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 λίτρο γάλα
1 νεροπότηρο χυμός μανταρινιού
1 φλ. corn flour (125 γρ.) δυαλυμένο σε ελάχιστο κρύο νερό

γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο το γάλα να ζεσταθεί, προσθέτουμε το χυμό μανταρινιού, τη μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζαχαρίτσα, την υπόλοιπη ζάχαρη και στο τέλος το corn flour. Χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και συνεχώς ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, προσέχοντας όπως σε όλες τις κρέμες να μην μας κολλήσει. Μη φοβηθείτε το μείγμα αν το δείτε σαν κομμένο, είναι λόγω του χυμού. Μανταρίνια δεν είχα και έβαλα χυμό πορτοκαλιού.

Μόλις πήξει η κρέμα μας, αδειάζουμε σε φόρμα με μεμβράνη και αφού αφήσουμε για λίγο να σταθεί
σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη και την αφήνουμε να ψιλοκρυώσει. Αν τυχόν έχουν μείνει στην κρέμα κόμποι και δεν έχει λιώσει καλά, την περνάμε απλά από ένα σουρωτηρι ψιλό όταν την ρίχνουμε στη φόρμα μας. Μετά τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον να κρυώσει καλά.

Οταν  θέλουμε να την ξεφορμάρουμε για να σερβίρουμε, ξεσκεπάζουμε και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Με προσοχή αφαιρούμε και την άλλη μεμβράνη.
Στολίζουμε με γλυκό τριαντάφυλλο ή όποιο άλλο μας αρέσει. Επέλεξα τριανταφυλλάκι γιατί είναι πολύ ταιριαστό και γιατί το τριαντάφυλλο θυμίζει κατευθείαν μαγιάτικους κήπους ολάνθιστους.


Εξάλλου το γλυκάκι γίνεται με ροδοπέταλα μαγιάτικα εκατόφυλλα αν δεν κάνω λάθος.

Καλή απόλαυση και καλή Πρωτομαγιά!

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Σορμπέ φράουλας


Υλικά
500 γρ. φράουλες κομμένες σε φετούλες
80 ml χυμός πορτοκαλιού
130 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση


Βάζω στην κατάψυξη το μπωλ με τις φετούλες της φράουλας για περίπου 2 ώρες μέχρι να παγώσουν (και παραπάνω να μείνουν ακόμα καλύτερα).
.

Ρίχνω τις φράουλες με την άχνη στο μπλέντερ και χτυπάω καλά. Προσθέτω και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζω μέχρι να αποκτήσει την υφή της γρανίτας.


Ξαναβάζω στην κατάψυξη το μείγμα της φράουλας για ένα δίωρο.


Βγάζω από το μπωλ και σερβίρω με μία κορφούλα δυόσμου.


Οσο πιο πολύ παγώσει, τόσο πιο στητό είναι στο σερβίρισμα. Εγώ το έβγαλα σε φάση γρανίτας γιατί ο όχλος το απαιτούσε......το απόλαυσαν με χοντρό καλαμάκι σε ποτηράκι.


Στην ποσότητα αυτή βγάζει περίπου 6 ποτηράκια σαν της φωτογραφίας. Μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα στα υλικά για να βγει παραπάνω.

Καλή απόλαυση!

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ντοματόρυζο



Ολων των ειδών τα πιάτα με ρυζάκι μας αρέσουν και ποτέ δεν τους αντιστεκόμαστε! Τελικά αν το καλοσκεφτώ τα αγαπημένα φαγάκια είναι χωρίς κρέας.... Νηστίσιμη πρόταση και όχι μόνο, που μπορούμε να αρχίσουμε να φτιάχνουμε καθώς η ντομάτα έχει αρχίσει να γίνεται ψιλοφυσιολογική...μέχρι τώρα δεν την ακουμπάγαμε για τους γνωστούς λόγους...

Υλικά

1 κιλό ντομάτες λιωμένες στον τρίφτη
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο δύοσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
λίγος βασιλικός τριμένος και ρίγανη
1 φλ. ελαιόλαδο
500 γρ. ρύζι καρολίνα

 
Εκτέλεση

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και  το βασιλικό και ρίχνουμε το ρύζι με ελάχιστο νεράκι, αν είναι απαραίτητο, αυτό το κρίνουμε από τη σάλτσα μας.

Ανακατεύουμε συνέχεια και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ρουφήξει το ρύζι μας όλα τα υγρά και να κρατάει λίγο (al dente). Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα μας, σκεπάζουμε με μία πετσέτα το ρύζι και κλείνουμε από πάνω με το καπάκι. Το ρυζάκι μας θα ηρεμήσει και θα φουσκώσει. Εγώ το προτιμώ να "σκάει" στο δόντι, νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο έτσι.

Αν δεν έχω φρέσκες ντομάτες χρησιμοποιώ 2 συσκευασίες κονκασέ. Τα μυρωδικά μας τα προτιμάμε πάντα φρέσκα, αν δεν έχουμε βάζουμε αποξηραμένα.

Καλή όρεξη!

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Λικέρ μήλο και μανταρίνι


Καλή εβδομάδα να έχουμε!

Αυτό το λικεράκι σας το ψιλοάργησα λιγάκι αλλά λόγω Πάσχα έμεινε πίσω.

Οσο υπάρχουν ακόμα μανταρίνια μπορείτε να το φτιάξετε, το έκανε η Βάσω και είναι πάρα πολύ ωραίο!


Διαλέγουμε μόνο ακέρωτα καθαρά φρούτα και το φτιάχνουμε.

Υλικά

1000 ml κονιάκ
750 γρ. ζάχαρη
5 μανταρίνια
1 μήλο πράσινο
2 φιρίκια
1 πορτοκάλι


Εκτέλεση

Σε όλα μπήγουμε από 2 γαρύφαλλα και τα τρυπάμε και λιγάκι με μία οδοντογλυφίδα σε διάφορα μέρη.


Τα τοποθετούμε μαζί με το κονιάκ και τη ζάχαρη σε μία αποστειρωμένη γυάλα για ένα (1) μήνα.


Αναδεύουμε ελαφρά μερικές φορές, πιο πολύ για να λιώσει η ζάχαρη.

Οταν γίνει, σουρώνουμε με φίλτρο ή γάζα και διατηρούμε σε μπουκάλια στο ψυγείο για 2-3 χρόνια.


Καλή σας απόλαυση!

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ομελέτα με αγκινάρες



Τώρα που οι αγκινάρες είναι στο φόρτε τους τι καλύτερο από μία πεντανόστιμη, γρήγορη και απλή ομελετούλα?

Τα υλικά της απλούστατα, αβγουλάκια και αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα μαζί με λίγο από το κοτσανάκι τους αν τις δούμε πολύ τρυφερές.

Σωτάρουμε στο λάδι απαλά τις αγκιναρούλες μας και όταν τις δούμε ότι έχουν μαλακώσει, δεν θέλουν πολύ, ρίχνουμε τα αβγά μαζί με αλατοπίπερο και αφήνουμε την ομελέτα μας να ψηθεί για 1 λεπτάκι.

Υπέροχο φαγάκι και γρήγορο αν έχουμε έτοιμες τις αγκινάρες από πριν.

Η συγκεκριμένη φωτό είναι με αγριες αγκινάρες από την Κεφαλονιά (περσινή αποστολή). Αλλο άρωμα η άγρια αγκινάρα, είδα και στη λαϊκή τις προάλλες αλλά εννοείται ότι είναι ακριβότερες από τις καλλιεργήσιμες.

Καλή όρεξη!

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Εκμέκ τσουρέκι


Εμείς στο σπίτι μας τσουρέκια φέτος ....ας πούμε ότι φτιάξαμε...και το λέω αυτό γιατί ενώ ακολούθησα κατά γράμμα την περσινή συνταγή του αγαπημένου μας Tastefull, δύο φορές μάλιστα, την πρώτη  φούσκωσαν αλλά τα πείραξα στο αβγούλωμα και έχασαν λίγο...και την δεύτερη δεν ανέβηκαν ποτέ...χααχαχχα!!  Είμαι σίγουρη ότι φταίει η μαγιά μου, αλλιώς δεν δικαιολογείται αυτό που έπαθα. Ολα τα έκανα τέλεια....και με τη σιγουριά της περσινής επιτυχίας που είχαν! Και επιμένω ότι γίνονται τέλεια και θα ξανακάνω....πρέπει να τα πετύχω αλλιώς δεν θα ησυχάσω...τα γνωστά δηλαδή...

Τα πρώτα τα έφτιαξα που λέτε και ήδη τα έφαγαν ....χωρίς σχόλια.... Η δεύτερη δόση μπήκε στη λεκάνη το βράδυ της Μ. Πέμπτης....και περίμενα...περίμενα...του έριξα και ένα ζύμωμα ενδιαμέσα....αλλά που....

Δευτέρα του Πάσχα καθόταν ακόμα εκεί και την κοίταζα και με κοίταζε.....Τα είχα πάρει στο κεφάλι εννοείται....Την πέταξα μες στην λαμαρίνα που την λάδωσα προηγουμένως και το έβαλα για ψήσιμο...σιγά μη το πέταγα τόσο ζυμάρι...και μοσχοβολούσε το άτιμο!!!

Η συνταγή της Ρένας μας στο Delicieuses μιλάει για 6-7 φέτες τσουρέκι , εγώ έβαλα όλη τη ζύμη αυτή όπως δίνει τη δοσολογία για τα τσουρέκια η Βίκυ και εννοείται ότι δεν φούσκωσε τίποτα. Είμαι σίγουρη για την παλιομαγιά, αυτή μου την έκανε τη δουλειά....

Πάμε να το δούμε?

Υλικά για μικρό (προς μεσαίο) παραλληλόγραμμο ταψάκι  μίας χρήσης

6-7 φέτες τσουρέκι φρυγανισμένο στο φούρνο
κανέλα για πασπάλισμα


Για το σιρόπι

2 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. νερό
1 ξύλο κανέλας


Για την κρέμα

6 φλ. γάλα φρέσκο
1 φλ. ζάχαρη
1 κ. γλ. μαστίχα (κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη)
1 κ. σ. corn flour + 6 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
3 αβγά

Για το στόλισμα

2 φάκελοι σαντιγύ  + 400 ml γάλα
καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου
κερασάκια προαιρετικά

Εκτέλεση

Ροδίζω στο φούρνο τις φέτες του τσουρεκιού.

Λαδώνω ελαφρά το ταψί και  τοποθετώ τις φέτες του τσουρεκιού σε αυτό.



Ετοιμάζω πρώτα την κρέμα.

Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω τη ζάχαρη με τη μασίτχα να διαλυθεί. Προσθέτω το corn flour με το σιμιγδάλι και ανακατεύω μέχρι να πήξει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα αβγά ένα-ένα ανακατεύοντας γρήγορα και ρίχνω και τη βανίλια.


Σκεπάζω με μία πετσέτα για να μην κάνει κρούστα και αφήνω να κρυώσει λιγάκι.

Ετοιμάζω το σιρόπι που το βράζω για 5 λεπτά. Μόλις γίνει, σιροπιάζω το τσουρέκι σιγά-σιγά για να πιει το σιρόπι, και πασπαλίζω με κανελίτσα.

Αφήνω λίγο να κρυώσει και στρώνω την κρέμα από πάνω.


Σκεπάζω και τοποθετώ στο ψυγείο αφού κρυώσει καλά και το αφήνω μερικές ώρες να παγώσει η κρέμα του.

Το βγάζω, το στολίζω με σαντιγύ που έχω χτυπήσει και πασπαλίζω με φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο ελάχιστα σε τηγανάκι. Αν θέλω στολίζω με κερασάκια. Η Ρένα μας το προτείνει με πασπαλισμένη λίγη κανελίτσα από πάνω ή ενναλακτικά με φυστίκι Αιγίνης.



Καλή επιτυχία!

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Γαλατόπιτα εύκολη χωρίς φύλλο

Καλημερούδια!

Πολύ βροχή και μάλιστα ξαφνικά, μου ανέτρεψε το πρόγραμμα σήμερα...θα περάσει κι αυτό ..που θα πάει...




 Η σημερινή μας πρόταση είναι μια υπέροχη γαλατοπιτούλα στην απλούστερη μορφή της, πανεύκολη και πεντανόστιμη!

Την έφτιαξε η κουμπαρούλα μου την Κυριακή του Πάσχα γιατί την είχε παραγγελιά και επί της ευκαιρίας αποθανάτισα τα τεκταινόμενα...(οχι που θα μου ξέφευγε..χαχαχχα!)

Υλικά (για τη λαμαρίνα του φούρνου)

2 λίτρα γάλα φρέσκο
1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
4 φλ. ζάχαρη
4 βανίλιες
4 αβγά

κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα, ρίχνω τη ζάχαρη και την ανακατεύω να λιώσει και προσθέτω το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτω τις βανίλιες και τα αβγά χτυπημένα και συνεχίζω το ανακάτεμα. Μόλις πήξει ελαφρά το μείγμα μου αποσύρω από την εστία την κατσαρόλα.

 

 
Αδειάζω την κρέμα στη λαδωμένη λαμαρίνα του φούρνου, λαδώνω πολύ λίγο (ελάχιστα) παντού όλη την επιφάνεια της κρέμας και πασπαλίζω με κανελίτσα.
 



Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε πάνω-κάτω αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.
 



Τρώγεται και κρύα, αλλά ζεστή είναι απίστευτη!! Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω μόλις βγει με κανελίτσα και άχνη, εγώ την προτιμώ έτσι αλλά και σκέτη είναι πολύ καλή!

Αν θέλουμε την φτιάχνουμε σε μικρό ταψί μειώνοντας στο μισό τα υλικά μας.


Καλή απόλαυση!

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Χρόνια πολλά!



Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους!

Με κάθε καλό και ότι επιθυμεί ο καθένας μας!

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πισάρα κατά Κεφαλονιάς ευαγγέλιον!




Η γνωστή πισάρα της Κεφαλονιάς, μια σαλατούλα με χαρακτηριστική υπόπικρη γεύση όπως πολύ σωστά την περιγράφει η   Βίκυ  μας  και τόσες φορές την έχει αναφέρει και η Vita μας, σπαρμένη σε πολλούς κήπους στην Κεφαλονιά και στην Κρήτη, σερβιρισμένη με αλατάκι και λαδόξυδο. Ετσι ωμή όπως είναι, με ένα καλό και προσεκτικό πλυσιματάκι και κομμένη στα δύο αν είναι μεγάλη.

Ανοιξιάτικη σαλατούλα που προέρχεται από φυτό της οικογένειας των λαθουριών.



Στη λαϊκή δύσκολο εδώ στην Αθήνα να την βρούμε, η Βίκυ ανέφερε ότι υπάρχει στα ΑΒ (δεν είναι διαφήμιση). Ας είναι καλά η πεθερούλα που στέλνει τα καλούδια από το νησί!

Οι φωτό περίμεναν υπομονετικά στο "μπλογκοντούλαπο" για να έρθει η ώρα τους! Και τώρα που ήρθε μυστηριωδώς χάθηκε η φωτό από τη σαλάτα με το ντρέσιγκ, καλά που είχα και την πισάρα σκέτη....χααχχαχ!!!

Καλό απόγευμα!

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Μπισκοτοκούλουρα


 Πάλι κουλουράκια σήμερα αλλά αυτά είναι κάτι ενδιάμεσα σε μπισκότο και κουλουράκι. Η Βάσω έχει αναλάβει τα κουλούρια για φέτος, έκανε μπόλικα γιατί  θα πέσει η σχετική διανομή σε φίλους και γνωστούς!  Σας έχουμε δύο - τρία είδη ακόμα... κουράγιο!

Υπέροχα, απλά δεν νομίζω ότι μπορούν να πλαστούν εύκολα, κάντε τα καλύτερα σαν μπισκοτάκια.

Υλικά

1 κιλό φυτίνη
1 κιλό ζάχαρη
8 αβγά
25 γρ. αμμωνία σε 1/2 φλ. χλιαρό γάλα
1 κ. σ. μέλι σε 1/2 φλ. χλιαρό νερό
3 βανίλιες
3 1/2 κ. γλ. baking powder  (κοφτά)
2 κιλά και λίγο ακόμα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Με το χέρι σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τη φυτίνη με τη ζάχαρη, να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα αβγά, τις βανίλιες, την αμμωνία με το γάλα και το μέλι με το χλιαρό νερό και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το baking powder.

Η τελική μας ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή, προσοχή στο επιπλέον αλεύρι που θα μπει πέρα από τα 2 κιλά. Φαίνεται και στη φωτογραφία.


Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σαν μπισκοτάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά. Τα βλέπουμε με το μάτι, ίσα-ίσα να ροδίσουν, δεν θέλουν πολύ τα συγκεκριμένα.



Καλή επιτυχία!

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Κουλουράκια πορτοκαλιού της Βάσως

Αυτά τα κουλουράκια μας τα δίνει η φίλη μου η Βάσω, που κάποια στιγμή πρέπει να της δείξω τα κόλπα στο μπλογκ για να ποστάρει και μόνη της.....μάλλον το καλοκαίρι το βλέπω να γίνεται!

Προς το παρόν λοιπόν θα συνεχίσω εγώ να σας δίνω τις δικές της προτάσεις.

Από αυτά τα κουλουράκια για να είμαι ειλικρινής...μόνο ένα πρόλαβα να δοκιμάσω και μάλιστα επειδή κινήθηκα σαν αίλουρος....αλλιώς θα έμενα με την ιδέα.....μόλις τα είδαν που μου τα έφερε η Βασούλα, έπεσαν πάνω στο πιάτο λες και δεν είχαν ξαναφάει ποτέ γλυκό τα καημένα τα βλαστάρια μου...(ρεντίκολο γίναμε, σαν στερημένα έκαναν...χαχαχχαχαχα!!!)


Υλικά

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 πακέτο φαρίνα κόκκινη
2 βανίλιες
ξύσμα 1 πορτοκαλιού


Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος βάζουμε τη φαρίνα. Δεν κουράζουμε πολύ το μείγμα.

Πλάθουμε κουλουράκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.


Ψήνουμε σε προθερασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς, αναλόγως του φούρνου μας.

Καλή επιτυχία!

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Σουπιές με σπανάκι και μάραθο


Σήμερα η πρότασή μας είναι  ένα αγαπημένο φαγάκι, παραδοσιακό και νηστίσιμο.

Υλικά

1 κιλό σουπιές (φιλέτο έβαλα) κομμένες σε μικρά κομμάτια και στραγγισμένες
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα σε κυβάκια
1 μάτσο άνιθος ψιλοκομμένος
1 μάτσο μάραθος ψιλοκομμένος
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε τις σουπιές. Ρίχνουμε τη ντομάτα μέσα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5 λεπτά.  Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγάκι για 30 λεπτά χωρίς να προσθέσουμε νερό.


Κατόπιν προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνιθο και το μάραθο, αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε μισό ποτήρι ζεστό νερό και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Σβήνουμε και αποσύρουμε από την εστία.

Καλή όρεξη!