Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Πατατόπιτα




Σήμερα σας έχω ένα φαγάκι που δύσκολα του αντιστέκεσαι...και μαμαδίστικο πάλι.

Υλικά

6-7 μεγάλες βρασμένες πατάτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 φέτες μπέηκον
300 γρ. μυζήθρα νωπή τριμμένη
1 φλ. φέτα τριμμένη
2 φλ. τυρί κίτρινο της αρεσκείας μας (εβαλα ρεγκάτο)
4 αβγά
200 ml γάλα φρέσκο
1 φλ. ελαιόλαδο
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 τουφίτσα ματζουράνα
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
μοσχοκάρυδο για τον πουρέ (και αλάτι μόνο στο βράσιμο της πατάτας)
πιπέρι
φρυγανιά τριμμένη για το ταψί μας

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ με ελάχιστο από το  λάδι που έχουμε για τη συνταγή μας.

Πασπαλίζουμε το ταψί με τριμμένη φρυγανιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες και μόλις τσιμπιούνται με το πηρούνι τις βγάζουμε. Μόλις κρυώσουν λίγο, τις κάνουμε πουρέ.

Σωτάρουμε σε λίγο από το λάδι μας το κρεμμύδι να γυαλίσει και το μπέηκον και τα προσθέτουμε μαζί με το λαδάκι τους στον πουρέ.

Ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και πιπέρι και μέσα στο μείγμα και  προσθέτουμε όλα τα τυριά, το μαϊντανό, τη ρίγανη και την ματζουράνα και στο τέλος τα αβγά χτυπημένα λίγο μαζί με το γάλα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά όλο το μείγμα  και το στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα πηρούνι στο ταψί μας.




Από πάνω πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγη ακόμα φρυγανιά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε αέρα στη μεσαία σχάρα μέχρι να χρυσίσει η φρυγανιά και να έχει κάνει ωραία κρούστα και ο πάτος του ταψιού μας, περίπου για 50 λεπτά. Το ελέγχουμε με βάση το φούρνο μας και αν χρειαστεί το κατεβάζουμε στην τελευταία σχάρα προς το τελευταίο 10λεπτο.




Αν δεν θέλουμε δεν βάζουμε καθόλου μπέηκον. Επίσης παίζουμε με τα τυράκια όπως θέλουμε.

Σερβίρεται μόλις κρυώσει λίγο για να μπορεί να κόβεται.




Καλή σας όρεξη!




Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη φίλη μας Ερη από το Captain Cook που μου χάρισε ένα πολύ όμορφο βραβείο και πρέπει να σας πω τώρα κι εγώ 5 πραγματάκια που μου αρέσουν το καλοκαίρι.




1. Η θάλασσα
2. Οι διακοπές στην Κεφαλονιά, άρρηκτα δεμένο το νησί με το καλοκαίρι μου
3. Θερινό σινεμά
4. Τα παγωτά
5. Τα σύκα και μάλιστα οι Αυγουστέλες (τα περιμένω να βγουν πως και πως...!)

Είστε ευπρόσδεκτοι όσοι δεν έχετε  παίξει, να παίξετε.


Καλημέρα σας!

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Παγωμένο τσάι με δυόσμο

 
 
 
 
Η αλήθεια είναι ότι σπάνια βάζω αναψυκτικά και ροφήματα, όχι όμως επειδή δεν πίνω, απλά δεν έχει τύχει. Με εξαίρεση την ωραιότατη βυσσινάδα που κάνω κάθε χρόνο δεν έχω βάλει ακόμα κάτι άλλο.

Ηρθε η ώρα λοιπόν για ένα παγωμένο τσάι αρωματισμένο με φυλλαράκια δυόσμου, υπέροχο και δροσιστικότατο. Να κάθεσαι και να το απολαμβάνεις στη βεράντα παρέα με όμορφη παρεούλα!

Υλικά

12 φλ. νερό
6 φακελάκια τσάι Lipton (κλασσική γεύση)

1 φλ. φρέσκα φύλλα δυόσμου
3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 φλ. νερό

φέτες λεμονιού
κλωναράκια δυόσμου


Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα φέρνουμε τα 12 φλ. νερό σε σημείο βρασμού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε σε αυτό τα φακελάκια του τσαγιού. Τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσει το νερό  και τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.


 
Ενώ αυτό το μείγμα κρυώνει, προχωράμε στο σιρόπι μας.

Βράζουμε το υπόλοιπο (2 φλ. νερό) σε πολύ χαμηλή φωτιά με τη ζάχαρη και τα φύλλα δυόσμου για 10 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.


 
Μετά ενώνουμε το σιρόπι με το τσάι, περνώντας το από σουρωτήρι για να μην πέσουν μέσα και τα φυλλαράκια και τοποθετούμε στο ψυγείο σε κανάτα.

Σερβίρουμε σε ποτήρια μεγάλα γεμάτα πάγο και στολίζουμε με φέτες λεμόνι και φυλλαράκια δυόσμου.


 
Βγάζει αρκετά ποτήρια.

*Αν δεν έχουμε δυόσμο, το φτιάχνουμε με μέντα ή με λουϊζα.

Καλή απόλαυση!

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Ψητές ελιές




Ενα υπέροχο ορεκτικό, που συνοδεύει τέλεια μπαγκέτα και φρεσκοψημένο ψωμάκι,  κρεατικά, τυριά, ψητό ψάρι και μπλέκεται όμορφα με πατατοσαλάτα! Πάει και για κρασάκι, ουζάκι, μπυρίτσα με ψωμάκι σαν μεζεδάκι! Οτι θέλουμε το κάνουμε!

Ενα ορεκτικούλι που δεν σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο, και όμως η ελιά παίρνει άλλη διάσταση!

Γίνεται εύκολα και γρήγορα!

Υλικά

Οτι ελιές μας αρέσουν

Εγώ έβαλα :

350 γρ. πράσινες ελιές γεμιστές με πιπερίτσα
350 γρ. ελιές Καλαμών μεγάλες
200 γρ. πράσινες μεγάλες ελιές

ντοματίνια κατά βούληση
1 κεφάλι σκόρδο (15 σκελίδες), αν θέλουμε ξεφλουδισμένο, αν θέλουμε με τη φλούδα

χυμός ενός πορτοκαλιού και το ξύσμα του

ξύδι κατά βούληση

θυμάρι και δενδρολίβανο φρέσκο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μπόλικο ελαιόλαδο και αλάτισμα αναλόγως του πόσο αλατισμένες είναι οι ελίτσες μας




Εκτέλεση

Καταρχάς δοκιμάζουμε τις ελιές για να δούμε αν θέλουν ξαλμύρισμα. Εγώ τους άλλαξα 3-4 φορές το νερό από χθες για να είμαι σίγουρη.

Σε ένα ταψί  ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα για 15-20 λεπτά.

Τόσο απλά!




Καλή απόλαυση!

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Ριγγατόνι με κιμά σε φόρμα

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα!

Τα πολιτικά δεν θα τα σχολιάσω εδώ μέσα καθόλου γιατί θα με επικηρύξει ο blogger......Οτι είχα να πω, το έχω εκφράσει στο facebook......

Πάμε στα δικά μας λοιπόν με την ευχή ...άλλο κακό να μην μας βρει!


Η ιδέα είναι από το Noble Pig, κράτησα το κόνσεπτ και το έφτιαξα με τα συνήθη για το δικό μας σπίτι . Είναι πολύ ωραίο και εμφανίσιμο για τραπέζια πιο πολύ και αυτό που θέλει προσοχή μόνο είναι να κρυώσει για να ξεμονταριστεί και κυρίως να κοπεί σε μερίδες.


Χρειαζόμαστε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση για να μπορούμε να το σερβίρουμε μετά. Εγώ ήθελα να γίνει λίγο μεγαλύτερο και το έβαλα στο τσέρκι που το ρύθμισα στα 28 εκατοστά. Καλύτερα κάντε το σε αποσπώμενο ταψάκι για να μην έχετε πρόβλημα στο σερβίρισμα.

Υλικά για τσέρκι ή ταψί 28 εκατοστών

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλες κ. σ. πελτές ντομάτας
Από μία πρέζα : κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, κύμινο
2 φύλλα δάφνης
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
λίγο νεράκι

300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας

2 συσκευασίες ριγγατόνι (τα μεγάλα της γνωστής επώνυμης εταιρίας)
Εγώ μόνο σε αυτή τη μάρκα βρήκα το μέγεθος που χρειαζόμαστε

Τα βράζουμε λίγο λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία, γύρω στα 9 λεπτά.
Σουρώνουμε και στρώνουμε όρθια στο ταψί μας αφού κρυώσουν λιγάκι.


Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη σάλτσα του κιμά κατά τα συνήθη.

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά μας και τον πελτέ ντομάτας και λίγο νεράκι για να βοηθήσουμε τον κιμά και σιγομαγειρεύουμε. Προς το τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και φροντίζουμε πριν αποσύρουμε να μην έχει καθόλου ζουμάκι η σάλτσα του κιμά.

Η μανούρα όλη είναι να στήσεις τα ριγγατόνι όρθια και να καταφέρεις να ρίξεις μέσα τη σάλτσα του κιμά.

Πασπαλίζουμε τα ριγγατόνι με τριμμένη παρμεζάνα και περιχύνουμε με τη σάλτσα του κιμά. Βοηθάμε λίγο, όσο γίνεται, να μπει και μέσα στα ζυμαρικά και κατόπιν πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυράκι.

Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, ίσα-ίσα για να χρυσίσει το τυράκι μας.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε για να μην σκορπίσει.

Καλή όρεξη!

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Μαρμελάδα κορόμηλο



Καλησπέρα σας!

Σας το έχω πει ότι στον εσωτερικό κήπο του σχολείου μας έχουμε δέντρα, έτσι δεν είναι?

Υπάρχουν δύο τεράστιες κορομηλιές που φτάνουν στον πρώτο όροφο του κτιρίου μας και είναι γεμάτες, υπάρχει μία μεγάλη ροδακινιά και πέρσυ φυτέψαμε και ένα δεντράκι βερυκοκιάς. Να δούμε τι θα κάνει και αυτό!


Θα πάω να κόψω ξανά,  γιατί έγινε από τα φρουτάκια αυτά μία φανταστική γλυκόξινη μαρμελάδα, τέλεια σε γεύση. Αν εσείς βέβαια δεν θέλετε τις γλυκόξινες γεύσεις, μπορείτε να προσθέσετε λίγη παραπάνω ζάχαρη για να ρυθμίσετε όπως θέλετε την γλυκύτητα της μαρμελάδας σας. Εμένα μου φάνηυκε πάρα πολύ καλή, έτσι όπως την έκανα και δεν θα αλλάξω κάτι.

Υλικά

κορόμηλα μικρά
ζάχαρη
2-3 φύλλα αρμπαρόριζας
1 ξύλο κανέλας
χυμός 1 λεμονιού



Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κορόμηλά μας.

Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο βράζουμε για 10 λεπτά τα φρούτα μας μαζί με 1 φλ. νερό  και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μόλις κρυώσουν αρκετά, τα περνάμε σε ένα σουρωτήρι και τα πιέζουμε για να φύγει όλη η σάρκα τους σε κάποιο σκεύος και να μείνουν μόνο τα κουκουτσάκια τους.

Τα κουκούτσια αυτά δεν τα πετάμε. Τα δένουμε σφιχτά σε ένα τούλι και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάρκα του φρούτου μας.

Μετράμε τη σάρκα του φρούτου και με ίδιο σκεύος μετράμε και την ανάλογη ζάχαρη. Η αναλογία είναι 1:1


Ρίχνουμε τα φυλλαράκια αρμπαρόριζας μέσα στην κατσαρόλα και το ξύλο κανέλας και σιγοβρά΄ζουμε το φρούτο με τη ζάχαρη μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας. Χρειάζεται περίπου μισή ώρα κατά την οποία προσέχουμε και ανακατεύουμε διαρκώς για να μη μας κολλήσει.




Τσεκάρουμε αν έδεσε με το τεστ του λευκού παγωμένου πιάτου. Αν στέκονται οι σταγόνες της μαρμελάδας μας, τότε είμαστε εντάξει. 

Αφήνουμε να κρυώσει και στύβουμε το τούλι με τα κουκούτσια που το πετάμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.


Είναι πιο κιτρινάκι το χρώμα της, μου έκανε κόλπα η φωτ. μηχανή μου και δεν μπόρεσα να σας τραβήξω καλύτερη φωτό, πάντως δεν πορτοκαλίζει τόσο.

Καλή απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο!

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Κορόμηλο γλυκό του κουταλιού

 
 
 
Καλησπέρα σας!

Σήμερα κερνάμε ωραιότατο κορόμηλο γλυκό του κουταλιού.


Υλικά

1 κιλό κορόμηλα απύρηνα

1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

χυμός 1 λεμονιού
3 φύλλα αρμπαρόριζας

αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα όσα και τα κορόμηλά μας

Για το ασβεστόνερο

3 κ.σ. ασβέστης σβησμένος
3 λίτρα νερό


Εκτέλεση

Διαλέγουμε μεγάλα κορόμηλα, τα πλένουμε καλά και βγάζουμε το κουκουτσάκι τους με μία ταβανόπροκα όπως κάνουμε στα βερύκοκα.

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, τα βουτάμε για μισό λεπτό και τα βγάζουμε να κρυώσουν. Ετσι ξεφλουδίζονται, αν πάλι φοβόμαστε μην τα χαλάσουμε τα αφήνουμε όπως είναι. Γενικώς κοιτάμε να έχουμε διαλέξει σφιχτό καρπό και όχι παραγινωμένο.

Οταν έχουν κρυώσει και μπορούμε να τα πιάσουμε στα χέρια μας, τα ξεφλουδίζουμε με προσοχή και τα  τοποθετούμε σε λεκάνη με ασβεστόνερο για 2-3 ώρες, όπως μπορείτε να δείτε και στο βερύκοκο γλυκό του κουταλιού.
Ξεπλένουμε πολύ καλά σε πολλά νερά και αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε πρώτα το σιρόπι μας για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε με προσοχή τα φρουτάκια μας στα οποία έχουμε μπήξει απο ένα αμυγδαλάκι ασπρισμένο μέσα, μαζί με την αρμπαρόριζα και τα αφήνουμε 10 λεπτά να δέσουν όλα μαζί.  Στο διάστημα αυτό ξαφρίζουμε καλά το σιρόπι και προς το τέλος  του βρασμού, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε να ηρεμήσει το γλυκό και την άλλη μέρα βράζουμε άλλα 5 λεπτά και το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Επειδή είναι ευαίσθητη η σάρκα του συγκεκριμένου φρούτου να έχετε υπόψη ότι αν για οποιοδήποτε λόγο, δεν έχει δέσει το σιρόπι μας, αφαιρούμε με προσοχή το φρούτο με μία τρυπητή κουτάλα  και βράζουμε λίγο ακόμα το σιρόπι μόνο του. Μετά προσθέτουμε πάλι το φρούτο μέσα στο σιρόπι.

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τοποθετούμε ανάποδα.



Καλή απόλαυση!

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

Μαρμελάδα βερύκοκο



Τώρα που τα βερυκοκάκια είναι στο φόρτε τους, φτιάχνουμε μαρμελαδίτσα για το πρωινό των παιδιών και όχι μόνο, για τις ταρτούλες μας και τα γλυκάκια μας γενικώς! Εμένα με εφοδίασε η καλή μου κουμπαρούλα από το δέντρο της πάνω που έλεγα να πάρω για να την φτιάξω! Αυτό θα πει timing, ε? 

Η βερυκοκιά της, παρόλο που πέρασε πολλά το Πάσχα από τα μεγάλα μας τα βλαστάρια, επέζησε και κατόρθωσε να φέρει σε πέρας την καρποφορία της...μπουχαχααχχα!! Οπου φτάνανε, κόβανε τα παλιόπαιδα και σημάδευαν ο ένας τον άλλον κι εγώ από το μπαλκόνι να φωνάζω και να σκούζω να την αφήσουν στην ησυχία της ....αλλά που??? (Είχα τους λόγους μου από τότε...χαχαχαα!)



Υλικά

3 κιλά βερύκοκα απύρηνα
2,5 κιλά ζάχαρη
1 φλ. νερό
2 ξύλα κανέλας
4 αστεροειδείς γλυκάνισοι
2 βανίλιες
χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε τα βερύκοκα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και τα μυρωδικούλια που είναι προαιρετικά. Εγώ θεωρώ ότι του πάει του βερύκοκου (και στο γλυκό κουταλιού το ίδιο) τρελά η κανέλα για αυτό την βάζω. Οποιος δεν θέλει, δεν βάζει τίποτα από αυτά.

Επίσης μπορούμε να αφήσουμε για κανένα 6ωρο τα βερύκοκα με τη ζάχαρη να κατεβάσουν τα υγρά τους, σαν ελαφρύ σιροπάκι και μετά να βράσουμε τη μαρμελάδα μας. Δεν το έκανα γιατί δεν είχα χρόνο όταν την έφτιαξα.

Στην αρχή έχουμε δυνατά το μάτι και ξαφρίζουμε καλά. Μετά συνεχίζουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου και την αφήνουμε να σταθεί.

Την άλλη μέρα την ξαναβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά και ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού μέσα.



Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και απολαμβάνουμε όπως θέλουμε.

* Βιβικούλα, θυμάσαι το κισσουδάκι σου? Ζει και βασιλεύει!!! Ετσι για να μη λες ότι δεν το προσέχω ;-))))

Καλημέρα σας και καλό ΣΚ να έχουμε!

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Σεμιφρέντο λεμόνι

Θέλουμε παγωτάκι ή ποτάκι?? Σήμερα κερνάμε και από τα δύο....Καθίστε και σερβιριστείτε!
 
 
Το σεμιφρέντο είναι η ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ σορμπέ και παγωτού. Εχει γάλα που δεν υπάρχει στο σορμπέ και δεν έχει αβγά και κρέμα γάλακτος  που έχει το κλασσικό παγωτάκι.
 
Πολύ μας αρέσουν τα γρήγορα και χωρίς πολλές φιοριτούρες παγωτά στο σπίτι μας.
 
Το συγκεκριμένο έχει πολύ δυνατή γεύση, οπότε πρέπει να είσαι φαν του λεμονιού για να το απολαύσεις. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να αυξήσεις τη ζάχαρη για να μετριάσεις την ένταση του λεμονιού.
 
 
 
Υλικά

500 ml γάλα
500 ml νερό
500 γρ. ζάχαρη
500 ml χυμός λεμονιού
ξύσμα 3-4 λεμονιών

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη.  Μόλις το μείγμα πάρει βράση, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό κατά προτίμηση, δοχείο και αφού το αφήσουμε να ηρεμήσει και να κρυώσει αρκετά, το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από ένα τρίωρο , το βγάζουμε, το χτυπάμε και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται για 5 με 6 φορές.


* Τσαχπινιά....
Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε αν θέλουμε 1/2 σφηνάκι βότκα, το κάνει πιο "βιλούδου"....χαχαχααχ! Αν δεν φάνε παιδάκια αυτό, άσε που είναι τόσο ξινούλι που δεν νομίζω ότι θα το πλησιάσουν τα παιδάκια.

Επίσης, η ποσότητα είναι τέτοια που μπορεί και να το μπουχτίσετε ... Τότε ή μειώνετε τα υλικά κατά το ήμισυ.....ή κάνουμε  κοκτέηλ με βότκα, τζίν ή τεκίλα ανάλογα με το τι διαθέτουμε!

Η... "Α"  πογείωση!!!!!!!!

Αντε και με τη ζέστη που άρχισε να μας δέρνει ήδη.....Cheers!!!!!


Καλή απόλαυση!

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Καπαροκεφτέδες



Τις προάλλες βρέθηκα με 2 μεγάλα βάζα κάπαρη που μου χάρισε η φίλη μου η Στρατούλα. Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν οι καπαροκεφτέδες. Ενα μεζεδάκι τέλειο, γρήγορο και ότι πρέπει για ουζοκατανύξεις και τα συναφή.


Υλικά

500 γρ. αλεύρι φαρινάπ
100 γρ. κάπαρη πλυμμένη και ξαλμυρισμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια, ξεσποριασμένη
1/2 μάτσο μαϊντανός  ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο άνιθος ψιλοκομμένος
3 τούφες μάραθος ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κ. σ. κύμινο
1 αβγό
πιπέρι και αλάτι (με προσοχή)
νεράκι όσο χρειάζεται για να βγει ένας πηχτός χυλός


Εκτέλεση

Βάζουμε την κάπαρη να ξαλμυρίσει για 30 λεπτά σε νερό κρύο και στραγγίζουμε.

Σε μπωλ ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Ρίχνουμε νεράκι, τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Παίρνουμε το μείγμα με κουταλιές και το βάζουμε στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι στην αρχή και μόλις χρυσίσουν είναι έτοιμοι οι κεφτέδες μας.



Μπορούμε να ψιλοκόψουμε και φύλλα και κοτσανάκια αν θέλουμε. Αυτοί οι κεφτέδες γίνονται και με κρίταμο, για τους τυχερούς!!!!


Καλή όρεξη!