Είναι το πρώτο γλυκό του κουταλιού με το οποίο καταπιάστηκα από πολύ μικρή ηλικία και έμεινε το αγαπημένο μου μαζί με το μελιτζανάκι!
Το χρησιμοποίησα και στην βάφτιση του πιο μικρού μου γιού που έφτιαξα τις μπομπονιέρες του μόνη μου! Δείτε εδώ :
Υλικά
1 kg σταφίδα
350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
καθόλου νερό
1 κλαδάκι αρμπαρόριζα ή 1 βανίλια
χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζω τη σταφίδα με τη ζάχαρη σε στρώσεις και αφήνω το βράδυ στο ψυγείο προαιρετικά. Την άλλη μέρα προσθέτω την αρμπαρόριζα, βράζω για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας το γλυκό όσο απαιτείται και κατεβάζω από τη φωτιά.
Αφήνω να σταθεί το γλυκό και την άλλη μέρα ξαναβράζω το γλυκό για να δέσει το σιρόπι. Στο τελείωμά του ρίχνω το χυμό λεμονιού.
Αν θέλω ρίχνω και μία χούφτα πολύ ελαφρά καβουρδισμένο ασπρισμένο αμύγδαλο, για τσαχπινιά πιο πολύ, δεν του χρειάζεται καν κατά τη γνώμη μου.
Κλειδί για την επιτυχία αυτού του γλυκού όπως και των αντίστοιχων του είδους του είναι μόνο ένα :
Οταν τελειώσει το δέσιμο του σιροπιού και κλείσουμε το μάτι της κουζίνας, αναδεύουμε ανά τακτά διαστήματα την κατσαρόλα για να πάει το σιρόπι όμορφα μέσα στις ρώγες της σταφίδας και να έχουμε ωραίο αποτέλεσμα!
Καλή σας απόλαυση!
Το σταφύλι και το κυδώνι ειναι τα γαπημένα μου γλυκά!!Ωραίο το χρώμα του, πρέπει να ειναι και πολύ νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Βράδυ
TO EXΩ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ!ΠΕΡΣΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ..ΕΔΩΣΑ ΚΙΟΛΑΣ...ΦΕΤΟΣ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΧ ΣΕ ΖΗΛΕΥΩ....ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ...
ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ..ΜΥΡΩΔΙΑ..ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟ!
Μαζί με το γλυκό κυδώνι το αγαπημένο μου. Μαγεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα μου άρεσε το γλυκό κουταλιού για μπουμπουνιέρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ΄αρέσειιιιιιιιιιιιι! Καλοφάγωτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα.
Πολύ ωραίο το χρώμα του! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήRIRI όλα του κουταλιού είναι...άστα να πάνε!
Μαρία, μην νομίζεις...έχει να πέσει διανομή και σε αυτό!
KANTHAROS, μόνο μαγεία?
Asteraki μου, από 4 παιδιά...στο τελευταίο αξιώθηκα να το κάνω μπομπονιέρα...και μάλιστα το σνόμπαραν οι ..πολύ δικοί μου στην αρχή όταν τους το είπα...αλλά έμειναν άλαλοι όλοι με την εμφάνιση και άκουσα τα καλύτερα!
Κικίτσα, Kitsos Mitsos και big mama καλησπέρα!
Αυτή τη στιγμή πολεμάω με το καρότο με τη συνταγή της Αμαλίας από τις Συνταγές Καρδιάς!
Μόλις τελειώσω θα το αναρτήσω!
Ο Μ. έχει βαρεθεί τα γλυκά αυτή τη βδομάδα...
και του χρόνου κοριτσάρα..
ΑπάντησηΔιαγραφήκι εγώ σήμερα παλεύω με τις φράπες...
( βαρέθηκε ο Μ.τα γλυκά..??...στείλτα από δω χρυσάφι μου...ξέρεις τί χαρά θα κάνει το σκασμένο μου...)
σμουυαατςςς και καλό Σ/Κ
πεντανόστιμο...το έφτιαξα πρωτη φορα περσι απο συνταγή του navrino εδώ...πολύ πρωτοτυπες και όμορφες μπομπον... :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο γλυκό του κουταλιού και ειδικά μαζί με γιαουρτάκι τέλειος συνδυασμός!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελειο! θα θελα και εγω να φτιαξω...ειναι αγαπημενο γλυκισμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυκολο φαινεται...
Περασα να σου πω καλη εβδομαδα Εφη μου! και σε ευχαριστω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο βραδυ.
Καλησπέρα Έφη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα αγαπημένο το σταφυλάκι!!!
Σου εύχομαι καλοφάγωτο!!
Καλή εβδομάδα,φιλάκια!
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και σε εσάς!