ή αλλιώς σοκολατοφουντουκόπιτα....ή αλλιώς σοκόλαση.....ή αλλιώς ζήτω η σοκολάτα!!!
Υλικά
5 αβγά
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο με μισή κ.γλ. baking powder
200 γρ. μαργαρίνη
1 φλ. ζάχαρη
250 γρ. φουντούκι αλεσμένο
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα με 200 ml κρέμα γάλακτος για την γκανάζ
Εκτέλεση
Σε μπωλ ρίχνω όλα τα υλικά (βούτυρο με ζάχαρη, μετά τα αβγά, το φουντούκι και το αλεύρι) εκτός από τις σοκολάτες και χτυπάω με το μίξερ.
Λιώνω σε χαμηλή φωτιά τις σοκολάτες (εγώ τις έβαλα στα μικροκύματα) και τις ρίχνω στη ζύμη.
Βουτυρώνω ταψί, ρίχνω το μίγμα, ψήνω για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει, στους 190 βαθμούς.
Εστρωσα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί γιατί γενικά αυτό κάνω με τέτοια γλυκά, έβαλα ένα τσέρκι και έριξα το μίγμα μέσα. Οταν έγινε αφαίρεσα με προσοχή και μετέφερα σε πιατέλα.
Το πόσο υγρό ήταν μέσα, είναι απίστευτο. Τέλειο έγινε!!!! Σοκόλαση εντελώς η κατάσταση.
Το πόσο υγρό ήταν μέσα, είναι απίστευτο. Τέλειο έγινε!!!! Σοκόλαση εντελώς η κατάσταση.
Περιχύνω με γλάσσο (σταγόνες με κρέμα γάλακτος) και έτριψα και λευκή κουβερτούρα από πάνω.
Καλή απόλαυση!!!
Μπορεί κανείς να αντισταθεί σε αυτό το υπέροχο γλυκό???φουντούκι και σοκολάτα, ο τέλειος συνδυασμός!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσοκολαση ονομα και πραγμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίος συνδυασμός υλικών, ωραία εμφάνιση, ιδανικό για τους σοκολάτρες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ και επαυξάνω με τα κορίτσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ συνδιασμός ανεπανάληπτος και λαχταριστός!!Εφουλα ζωγραφισες!
Αυτό το "πόσο υγρό ήταν μέσα, είναι απίστευτο", με κάνει να δεχθώ ανταλλαγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆσε και το φουντούκι! Ανυπέρβλητο!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!
Καλημέρα σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔύσπιστε, δεν έχεις ιδέα πόσο καλό έγινε, αν και το φοβήθηκα να το σβήσω στα 10 λεπτά. Το άφησα και πολύ λίγο μετά μέσα στο φούρνο και το έβγαλα ύστερα....Πάθανε πλάκα γιατί εγώ ψιλοφοβάμαι τη σοκολάτα (τα χέρια μου δηλαδή...) και δεν τα πολυκάνω τα σοκολατογλυκά παρόλο που τα λατρεύω!
Τι μου κάνεις πρωϊνιάτικα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερούδια Μαρία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣπέρνω ζιζάνια!!! Είμαι ο καλικάτζαρος των blogs!!χαχαχαχα!!!
Κανά κομματάκι από δω θα έρθει;;;; :)))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα'ρθει Μαράκι, θα' ρθει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚομματάρα, όχι κομματάκι!
Εσύ πότε θα' ρθεις κατά δώθε???
Καλό απόγευμα!
Εγώ θέλω 5 τέτοια μπορώ????
ΑπάντησηΔιαγραφή:-D
Μα τι τέλειο!!!!
Μα τι τέλειο!!!!
:-))))
Και βέβαια μπορείς! Κερνάμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανασκέψου το!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θα σταματάω!!!
:-DDD
Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ καιΚΑΛΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Kikop80, τώρα που το έκανα..και ξέρω πως σκαρώνεται στο τσακ-μπαμ??? Δεν μασάμε! χαχαχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήμητρα σε ευχαριστώ πολύ, πολύ!
Και εσύ καλές γιορτές να έχεις και να είσαι πάντα γερή!!!
Ολοι μας να έχουμε καλές γιορτές!
πότε καλέ το φτιαξες και δεν το πήρα γραμμή...??..
ΑπάντησηΔιαγραφήτέτοιες ώρες τέτοια λόγια...σιγά μην έμεινε ψίχουλο...
σμουυυαττςςς σου ..-:))
Που είσαι ρε Βιβ??? Εξαφανιζόλ έπεσε? Τρέχουμε, τρέχουμε???χαχχαχα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοίτα, αν έρθετε για καφέ τι σε νοιάζει και αν έμεινε??? Στην ξαναφτιάχνω αμέσως!
Εφάκι,σχετικό εξαφανιαζόλ ναι...κλείνουμε χρόνο και γίνεται της σοκολατοκόλασης στο γραφείο...χωρίς τη σοκολάτα...λολ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο γλυκό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου εύχομαι καλές γιορτές!!!
φιλιά!
δεν σιροπιαζουμε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!
ΔιαγραφήΔεν σιροπιάζουμε τίποτα, την ψήνουμε όσο ακριβώς λέμε και δεν στεγνώνει μέσα.
Αααα ωραία....!!!
ΔιαγραφήΉυαν τέλεια..!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΟΚΟΛΑΣΗ!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒΑΣΩ ΖΗΡΑ
το ταψι τι μεγεθος να εχει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα! Γύρω στα 28-30 εκατοστά είναι το ταψί για αυτή τη δοσολογία.
Διαγραφή