Pages
▼
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011
Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλα
Αυτό το γλυκάκι το έφτιαξα πρώτη φορά για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και τρελάθηκαν όλοι.
Τώρα που το πήρα το κολλάι, θα το φτιάξω σε διάφορες εκδοχές, φοβόμουν τη μαρέγκα μήπως δεν μου ψηθεί καλά, μήπως ...αλλά είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο.
Πάμε να το φτιάξουμε :
5 ασπράδια αβγού
180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
180 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουτί φυτική σαντιγύ χτυπημένη με λίγη άχνη (ή καθόλου)
φρούτα του δάσους ή ότι άλλο μας αρέσει
Χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα. Είναι έτοιμη όταν δεν πέφτει από το μπωλ αν το γυρίσουμε ανάποδα. Προσοχή στα ακροβατικά βέβαια...μην το παρακάνουμε!
Ρίχνουμε βροχηδόν την άχνη και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να ενσωματώσουμε στην μαρέγκα την άχνη.
Αδειάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό ελαφρά λαδωμένο ταψί διαμέτρου μεγάλης πιατέλας, στρώνοντας την σε σχήμα τύπου "βαθύ πιάτο", γιατί μετά θα μπει η σαντιγύ μας εκεί.
Ψήνουμε στους 140 βαθμούς για 40-50 λεπτά και κλείνουμε το φούρνο, αλλά΄δεν ανοίγουμε και αφήνουμε να κρυώσει η βάση μας μέσα στο φούρνο.
Βγάζουμε αρκετά προσεκτικά τη μαρέγκα μας και γεμίζουμε με την σαντιγύ που έχουμε φτιάξει.
Από πάνω στολίζουμε με τα φρούτα μας αν είναι φρέσκα ή περιχύνουμε με τη σως φρούτων.
Εγώ τα καραμέλωσα γιατί είχα κατεψυγμένα και δεν με έπαιρνε ο χρόνος για να τα αποψύξω κανονικά.
Καλή σας απόλαυση!
Τι μας κάνεις, τι μας κάνεις!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ ντούπερ το γλυκάκι σου!!
Καλή και όμορφη βδομάδα εύχομαι!!
Τώρα τι μου κάνεις πρωί, πρωί...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε κολάζεις...
Καλή και γλυκειά εβδομάδα να έχετε, σαν το γλυκάκι σου
Mε πέθανες τώρα. Τι ωραίο που έγινε!
ΑπάντησηΔιαγραφήτρελαίνομαι για πάβλοβα, αλλά δίσταζα λόγω της μαρέγκας
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τη δοκιμάσω.
Καλή εβδομάδα!
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Πολύ όμορφο και φίνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τα φρούτα αυτά με τρελαίνουνε!
Ήρθα κι εγώωωωωωωωω και είμαι έτοιμη ... έφερα και πιατάκι χεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Καλή εβδομάδα
αχ παναγίτσα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπάει ο αγώνας μου να κρατηθώ χωρις να φάω γλυκό μια μέρα..... :)
www.zizibloom.blogspot.com
Τελικά όλοι φοβόμαστε την μαρέγκα και αν της πάρεις τον αέρα, δεν είναι δύσκολη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι άμα η μαρέγκα πετύχει... Άντε να μη δοκιμάσεις το γλυκό...
Και η δική σου πέτυχε!!!!!
λοιπόν φιλενάδα,πάυλοβα δεν έχω φτιάξει ποτέ...
ΑπάντησηΔιαγραφήτο επόμενο γλυκό θα είναι αυτό...
( αν δεν πετύχει,θα σε πάρω τηλ. να τη φτιάξεις εσύ και θα ρθω να στη φάω..)
σμουααατςςς σου...-:))
μια παβλοβα για μενα παρακαλω...ολοκληρη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πάβλοβα είναι από τα αγαπημένα μου.Τη φτιάχνω συνήθως με φράουλες, αλλά την επόμενη φορά, μ.δ. (μετά δίαιτα) θα τη δοκιμάσω κι έτσι
ΑπάντησηΔιαγραφήkala deixnei super!!! Ti tha ginei re paidia me ta glyka??? mou trexoun ta salia... Prepei na kanoume diaitaaaa!!! (pantos etroga ti misi xalara...)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά, θα σας ξηγηθώ ένα στιφάδο αύριο....εντάξει???χαχααχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο τη μισή??? Εγώ την ξανατσακίζω όλη άνετα..και με την ησυχία μου αυτή τη φορά...μπουχαχαχα!!
Έχω στον καταψύκτη κόκκινα βατόμουρα από την Ήπειρο....να τα βάλω ή θα χαλάσει το image???
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρα από τα αστεία ούτε εγώ έχω φτιάξει ποτέ πάβλοβα και ευχαρίστως θα τσάκιζα μια τώρα!