Προχθές πριν την κοπή της πίτας πέρασα από την κουνιαδούλα μου καθότι κομμώτρια, να μου κάνει μία ...ανακαίνιση στην κουρούπα....να το πω έτσι...για να σας έρθω φρεσκαδούρικο, φρεσκαδούρικο!
Κάτσε, μου λέει.
Κάθομαι, της απαντάω...και παίρνει το μάτι μου μία ωραιότατη μηλόπιτα στην κουζίνα....οπότε ξανασηκώνομαι και ζυγώνω για σύντομη αυτοψία...χιχιχι!!! Σιγά μην την άφηνα....μπουχαχαχα!!
Να σου βάλω???
Ακου τώρα τι με ρώτησε! Μα είναι δυνατόν??? Απαράδεκτη, τσ! τσ! τσ!!!
Φυσικά, λέω! (σε διαφορετική περίπτωση θα άρχιζα να ψάχνομαι μήπως κονόμησα και γω την παλιοίωση που θερίζει κόσμο...δεν είναι φυσιολογική οποιαδήποτε άλλη απάντηση από μεριάς μου!)
Μου βάζει και τρελάθηκα.αρκετά υγρή χωρίς να είναι άψητη και πεντανόστιμη....απογείωση!!!!!!!!!!!!
Συνταγή, την ρωτάω??? Γιούλη μου απαντάει!!!
Δηλαδή???? Στου κουτουρού εντελώς την σκάρωσε...το όργιο!
Λοιπόν έχουμε και λέμε :
Αυτή βέβαια μου έδειχνε με βάση κάτι μεγάλες κούπες του καφέ από το γνωστότατο παιχνιδοκατάστημα που το ξέρουν και οι πέτρες...αλλά περίπου έβγαλα δοσολογία!
320 ml χυμός πορτοκαλιού
320 ml σπορέλαιο
320 gr ζάχαρη
4 αβγά
1 κ. γλ. κανέλα
1 φαρινάπ
μισός φάκελος baking powder
10 καρύδια τριμένα στο χέρι
μήλα στρωμένα σε λεπτές φέτες στον πάτο του ταψιού
+ 3 μήλα σε κυβάκια μέσα στη ζύμη
Εκτέλεση
Σε μπωλ χτυπάμε το χυμό με το σπορέλαιο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αβγά, την κανέλα και τέλος το φαρινάπ και το baking powder.
Ασχετα αν χρησιμοποιούμε φαρινάπ, έβαλε και baking powder και πραγαματικά φούσκωσε ωραία η ζύμη κατά το ψήσιμο και έγινε πολύ εμφανίσιμο γιατί από μόνο του ανέβασε και τα μήλα που ήταν στρωμένα στον πάτο.
Μέσα σε αυτή τη ζύμη ενσωματώνουμε και τα μήλα σε κύβους που μπορεί να είναι ότι τύπος μήλου θέλουμε (εγώ έβαλα και στον πάτο και στη ζύμη από ένα κόκκινο, ένα γκόλντεν και ένα ξινόμηλο).
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας και στρώνουμε τον πάτο όλο με μήλα προς όλες τις κατευθύνσεις κλείνοντας τα μεταξύ τους κενά και τρίβουμε από πάνω με το χέρι τα καρύδια.
Ρίχνουμε τη ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε πάνω-κάτω αντιστάσεις για 50 λεπτά με 1 ώρα περίπου, πάντα προσέχοντας το.
Οταν βγει και αφού κρυώσει, το γυρίζουμε προσεκτικά σε πιατέλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Καλή σας απόλαυση!
αυτον τον τελευταιο καιρο δοκιμαζω διαφορες συνταγες για μηλοπιτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήτο ποστ σου ταιριαξε τελεια χρονικα με το προγραμμα μου :)
επειδη εδω δεν βρισκω καρυδια ευκολα ελπιζω να μην εχει μεγαλη διαφορα αν δεν βαλω.
Στείλε κομμάτι γρήγορα! Πεθαίνω....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι και πρωί, ότι πρέπει!!!
Καλημέρα!
Στείλε ένα κομματάκι και πίνω καφέ ξεροσφύρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήMμμμμμμμμ ότι πρέπει για το πρωινό μου ξύπνημα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, καλημέρα :))
Εφηηη θέλω και εγώ..!!!!!! :P :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου ...!!!...μας εφτιαξες πρωι πρωι..χιιχι!!!! :)
Στείλε μου Pleaseee!!!
η συνταγη σου ειναι... σουπερ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσαν να ενωσες δυο απο τις αγαπημενες μου μηλοπιτες
οποτε την κοβω να γινει η διπλα αγαπημενη μου μηλοπιτα!!!!!!
Τελεια αρωματικη μηλοπιτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήετοιμο το πρωινο μου!
Οι κλειστές μηλόπιτες μου αρέσουν πάααρα πολύ (όχι ότι περιφρονώ και τις ανοικτές δηλαδή;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνετι γιάμι!!!!!!
Φιλάκια!
Μηλοπιτα εν όψη και μάλιστα αχνη-στι
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρακαλω το μεριδιο μου!
μπορώ να έχω 2?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια πρόσθεσε και τριμμένο καρότο και θα πάθεις δεύτερο νταμπλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη, μηλόπιτα με μεγάλα κέφια είναι αυτή εδώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα βάζαμε και καροτάκι, που μου αρέσει και της πηγαίνει, δεν πιστεύω να παρεξηγηθεί; :)
Φιλί
I love it! Μα καλά...Κάνουν τέτοιες ερωτήσεις πες της!!! Ακου αν θέλεις! Χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΕΛΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ! ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ! ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Η ΜΗΛΟΠΙΤΑ !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΕΦΗ ΜΟΥ!!
ΦΙΛΙΑ!!
Dimitri jp ωραία θα είναι και χωρίς τα καρυδάκια! Καμιά σταφιδούλα ίσως?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοπιάστε όλοι, έχει μπόλικη!
Τριμμένο καροτάκι, ε? Ούτε που μου έκοψε! Καλό ακούγεται, την άλλη φορά οπωσδήποτε!
Καλό βράδυ παιδιά!
Εεεεε καλέεεεεεε θέλω κι εγώ κομματάκι κι ας είμαι άρρωστη έχω όρεξη χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Ετσι θα σε αφήσουμε κοριτσάκι????
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικούλια!!!
Γμτ...θερίζει...στο σχολείο μας 8 παιδάκια και τώρα το βράδυ ο Γιάννης μου 38.4...αρχίζουν τα όργανα μου φαίνεται και για εμάς!
Ο Θεός να βάλει το χέρι του!
Έμεινε τίποτα; Θέλωωωω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌ,τι πρέπει για πρωινό μαζί με ένα ποτήρι χυμό!!!Μυρωδάτη και νόστιμη κι ας σκαρώθηκε έτσι!!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω επειγόντως δύο κομμάτια εδώ στη δουλειά με τον καφέ μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σκάσω σήμερα θέλω γλυκό!!
Καλή σου μέρα
Εχει, έχει τα τελευταία ήταν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας!!!
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Και μαλλάκι σένιο και πιτούλα ζουμερή!
ΑπάντησηΔιαγραφήfenetai teleia!egw ftiaxnw mia milopita k anoigw fullo olikis moni mou(gluko me liko liker)typou sfoliatas mu vgenei..
ΑπάντησηΔιαγραφήmeta kovo kyvous ta mila,anakatemena me karydi trimeno, mayri zaxari melassa, kannela k mosxokarydo.apo pano vazo to allo fyllo k otan psithei den yparxei!!
exw apo 8 xronwn pathos me ti mageiriki k 3ekinissa xwris na 3erw tipota na mageireyw!poly mu aresei to blog sou..vevea i douleia mou einai ta rouxa..k den m menei xronos gia 2o blog!alla uparxeis esy gia ayto!
Πολύ καλή και υγιεινότατη ακούγεται με το ολικής της, τη μελάσσα και σκεπαστή, ε???
ΑπάντησηΔιαγραφήΧμμμ....με ξελίγωσες ήδη!!!χαχαχα!!!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!
Να είσαι καλά!
Τέλειωσε βρε θηρίο η μηλόπιτα και δεν πρόλαβα ενα κομματάκι???
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάλε μπρός να ξαναφτιάξης!!!!
Αχ, Riri μου τελείωσε, τόσοι που είμαστε εδώ μέσα πολύ κράτησε κιόλας...χαχααχ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου χρωστάω κερασματάκι, οκ?
Καλό βράδυ γλυκιά μου!
Καλημέρα!!!έψαχνα συνταγή για μηλόπιτα κ βρέθηκα εδω πέρα,μου άρεσε η περιγραφή και η εικόνα και είπα να την δοκιμάσω με την διαφορά πως έβαλα στον πάτο του ταψιού επιπλέον 3 μήλα ζάχαρι, κανέλλα κ 2 κουταλιές βιτάμ και τα έψησα πρωτού βάλω την ζύμη,επίσης αντί για χυμό που δεν είχα έβαλα γάλα.Μόλις βγήκε από το φούρνο..περιττό να σου πώ ότι είναι η καλύτερη μηλόπιτα everrrrr....!!!!μυροδιά,γεύση και εμφάνιση απερίγραπτη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπερα....οταν λετε 1 φαριναπ,ποσο αλευρι ακριβως ειναι???
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλημέρα! Το φαρινάπ είναι 500 γρ.
ΔιαγραφήΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΦΗ. Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΗ. ΕΥΚΟΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ. ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. ΕΨΑΧΝΑ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑΣ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ. ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΩ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ. ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή