Χάντρες σήμερα...αλλά μερακλίδικες...με λουκανικάκι!
Υλικά
500 γρ. χάντρες φασόλια
2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα
3 πιπεριές Φλωρίνης
2 κρεμμύδια ξερά ψιλ/να
2 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλες πατάτες σε κύβους
1 κουτί κονκασέ ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο γλυκό
λίγο θυμάρι, ελάχιστη ρίγανη
Εκτέλεση
Μουσκεύω αποβραδίς τα φασόλια μου, βράζω την άλλη μέρα, ξαφρίζω καλά και πετάω το νερό της πρώτης βράσης.
Τα βράζω για 40 λεπτά και τα σουρώνω.
Σε βαθύ τηγάνι στο ελαιόλαδο, σωτάρω τα λουκάνικα, μόλις πάρουν χρωματάκι ρίχνω τις πατατούλες και μετά το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και στο τέλος το κονκασέ. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το μπούκοβο γλυκό ή καυτερό κατά βούληση, το θυμαράκι και τη ρίγανη. Αφήνω να δέσουν τα υλικά μου με την σάλτσα και αποσύρω.
Σε πυρέξ αδειάζω τα φασόλια, από πάνω το περιεχόμενο του τηγανιού, προσεκτικά ανακατεύω να μην λιώσουν τα φασόλια, ρίχνω λίγο επιπλέον ελαιόλαδο από πάνω και ψήνω για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Τα φασόλια μου δεν τα αλατίζω καθόλου, παίρνουν αλάτι από το μίγμα της σάλτσας.
Είναι ένας άλλος τρόπος για να φάμε τα όσπρια αυτά εκτός από τα συνηθισμένα.
Καλή σας όρεξη!
Mmmm teleia tha einai oi xantroules sou Efaki mou...!!! polu nostimes fainontai.... slourp....!!!mou trexoun ta saliaa!! :P
ΑπάντησηΔιαγραφήOι πράσινες οι κόκκινες και τώρα όχι οι θαλασσιές αλλά οι λουκανικέ χάντρες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμ... πολύ μερακλίδικες λέμε οι λουκανικέ (που λέει και η Λίλα) οι χάντρες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλό ΣΚ!
Ωραίες ιδέες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρώ το λουκάνικο από το πιάτο μου γιατί η χοληστερίνη "τσίμπησε".
ΦΙΛΆΚΙΑ!
Ο συνδυασμός λουκάνικο- όσπριο δίνει πάντα εγγυημένα αποτελέσματα! Ωραία συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια δες σύμπτωση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα έκανα μπαρμπουνοφάσουλα (έτσι λέμε εμείς τις χάντρες), χωρις όμως τα λουκάνικα, για τον ίδιο λόγο που λέει η Γιαγιά Αντιγόνη πιο πάνω.
Δεν τα ανάρτησα, γιατί είχα βάλει παλιότερα.
Με τα σχετικά συοδευτικά, τέλειο γεύμα.
Καλό Απόγευμα και καλό Σ/Κ.
Φασόλια τρώω τον τελευταίο χρόνο και κάθε φορά που τα φτιάχνω λέω τι χαζή που ήμουν και δεν τα έτρωγα πριν. Νοστιμότατα τα έχεις κάνεις. Ελπίζω να τα πούμε το άλλο Σάββατο
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι μερακλίδικο το φαγάκι σου σήμερα! Καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμα αυτά τα φασολάκια και με το λουκάνικο μούρλια πρέπει να είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
καλό Σ/Κ
Καλό μου φαίνεται και το κόβω για νόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καλό είναι οτι αν δεν σου αρέσει, κρεμάς στον λαιμό τα λουκάνικα και έχεις ενα πανέμορφο κολιέ.
Να είσαι καλά.
αγαπήμενο όσπριο χειμωνιάτικο και έχω πολύ καιρό να το φάω.μάλλον θα το δοκιμάσω απο βδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://diatrofikamystika.blogspot.com/
Εφουλίνι μου,'εγώ δεν έχω χοληστερίνη...όπως αντιλαμβάνεσαι,τα λουκανικάκια παραμένουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά σας,καλό Σ/Κ..-:))
Ούτε εγώ έχω χοληστερίνη! ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμμμμμμμ.... Νόστιμο και ελληνικότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφή