Κάθε χρόνο με τα κουλούρια, τα τσουρέκια και τα συναφή ψάχνομαι....
Στα τσουρέκια μέχρι στιγμής δεν μπορώ να πω ότι έχω βρει την τέλεια συνταγή, έχω για φέτος υπόψη τη συνταγή που μας έδωσε η Βικυ αλλά ακόμα δεν αξιώθηκα να τα φτιάξω. Οταν τα κάνω θα σας πω τη γνώμη μου.
Στα πασχαλινά κουλούρια ψάχνομαι άνευ λόγου, θέλω απλά να δοκιμάζω διάφορες συνταγές.
Αυτή εδώ είναι από ένα παλιό ΜΕΝΟΥ περιοδικό.... και μου κόλλησε διότι έχει λίγα αβγουλάκια.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (8 φλ. τσ. μετρημένα)
6 κ. γλ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
όλα μαζί τα παραπάνω κοσκινισμένα
1/2 φλ. τσ. φρέσκο βούτυρο
2 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
2 αβγά και 2 κρόκοι χτυπημένα
150 ml γάλα φρέσκο
ξύσμα λεμονιού
Για το άλειμμα
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο με ελάχιστο γάλα και 1 κ.γλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν , προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το γάλα και λίγο-λίγο ενώνουμε και το αλεύρι.
Στο σημείο αυτό όσοι από εμάς έχουμε "αποκριάτικο" μίξερ σαν του λόγου μου....σταματάμε τη διαδικασία και βάζουμε χεράκι για να μην γίνει η κουζίνα μας ..πυριταδαποθήκη του Καψάλη, είναι και επίκαιρο...στα μέρη μου αυτές τις μέρες είχαμε τις γιορτές για την έξοδο του Μεσολογγίου!
Με το χεράκι λοιπόν συνεχίζουμε να ενώνουμε το αλευράκι με γρήγορες κινήσεις, δεν κουράζουμε τη ζύμη μας ποτέ πολύ.
Πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας, τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτάκι στις λαμαρίνες μας, αραδιάζουμε τα κουλούρια μας επάνω και τα αλείφουμε με το μείγμα αβγού που έχουμε ετοιμάσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου, σε αντιστάσεις πάνω - κάτω.
Καλή επιτυχία!
εσύ με τόσα παιδάκια που έχεις, θέλεις και πολλές δόσεις κουλουράκια, οπότε φτιάξε και λίγα για μένα που τεμπελιάζω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις ξεφούρνισα το τέταρτο ταψί, παραδίνομαι!!! Τέρμα τα κουλουράκια για φέτος χα χα χαα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλα να ανταλλάξουμε τα κουλουράκια μας Εφάκι!
Και του χρόνου να μαστε καλά να ξανακάνουμε!
Φιλιά!
Και του χρόνου Έφη μου! Με τα κουλουράκια έκανα κι εγώ πειράματα κάθε χρόνο μέχρι που έπεσα πάνω στη Βουτσινά και ξεμπέρδεψα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία δείχνουν Έφη. Και του χρόνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Εφη
ΑπάντησηΔιαγραφήπαίρνω ένα για τον καφέ μου!
Και του χρόνου! Καλό Πάσχα Εφάκι μου! Κι εγώ μόλις τέλειωσα με τα κουλουράκια. Ερώτηση το 6 κ.γλ. baking powder είναι σωστό? Μου φαίνεται πολύ για 1 kg αλεύρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρυσούλα, από κουλουράκια άλλο τίποτα εδώ μέσα...Φτιάχνω και για σένα αν θες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενα, άστα, εμένα η κουζίνα χιροσίμα είναι ακόμα...αν ξεμπερδέψω σήμερα τυχερή θα είμαι!
Λιλού μου, θα τα έχω υπόψη μου για μετά το Πάσχα! Τι δηλαδή, μόνο τώρα φτιάχνουμε κουλουράκια? Οχι βέβαια!! Και του χρόνου!
Vita, σε ευχαριστώ! Καλή Ανάσταση!
Κατερίνα, καλημέρα! Πάρε! Κερνάμε!
Ρενάκο, σωστά είναι τα 6 κουταλάκια, του γλυκού όμως, οκ?
Και επειδή και εμένα μου φάνηκαν "κάπως" τα έβαλα κοφτά.
Μια χαρά έγιναν!
οτι και να φτιάξεις Εφούλα μου είμαι σίγουρη οτι θα γίνουν υπέροχα γιατί τα φτιάχνεις με αγάπη για την οικογενειά σου !!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι Καλή Ανάσταση με υγεία και αγάπη!!!
καλά να περάσετε !!!
Φαίνονται τέλεια! :) Καλό Πάσχα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται πολύ επιτυχημένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ πια με τα κουλουράκια δεν έχω την υπομονή. Για εσάς όμως βγαίνει και ένα παιγνίδι ζυμαριού για τα παιδιά.
Καλοφάγωτα και Καλό Πάσχα!
Μαράκι μου καλό, σε ευχαριστώ πολύ! Καλό Πάσχα και σε σένα, να χαίρεσαι την οικογένεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήEleftheRita, καλό Πάσχα να έχουμε!
Ζαμπία όντως..από παιχνίδι άλλο τίποτα! Καλό Πάσχα!