Pages

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Κολοκυθόπιτα αβράκωτη


Ο Θεός να την κάνει δηλαδή....γιατί άλλο ήταν το κόσνεπτ...και σε κλασσική πιτούλα κατέληξα.
Αυτά παθαίνει όποιος όταν είναι μικρός ....τα παίρνει όλα αψήφιστα (δεν είχα τότε ακόμα το μικρόβιο της μαγειρικής, στα σκαριά ήμουν και δεν σημείωνα)...που θα πάει, θα την ξετρυπώσω τη συνταγή που ψάχνω όμως....και εδώ θέλω τη βοήθειά σας...έχω φάει και το τραγικό είναι ότι την έχω φτιάξει στο πατρικό μου στα καπάκια, την άλλη μέρα δηλαδή....μία πεντανόστιμη και κρατσανιστή κολοκυθόπιτα με πράσσινα κολοκύθια, ρύζι και χυλό από πάνω, χωρίς αβγά.....κόλαση.....δεν θυμάμαι όμως λεπτομέρειες...αν δεν βρω κάτι σχετικό θα αρχίσω τα πειράματα...θα τους βογκήξω στο κολοκύθι.χαχαχαχα!!

Και επειδή χθες το βράδυ είπα ότι θα την κάνω...και κόλλησα, το άλλαξα το θεματάκι και βγήκε μία άσχετη μεν αλλά πεντανόστιμη και επίσης κρατσανιστή πιτούλα που ήδη έχει εισπράξει τα σχετικά μουγκρητά επιβεβαίωσης...

Υλικά
1 μεγάλο πράσσινο κολοκύθι  τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
2 αβγά χτυπημένα
1/2 κιλό τυρί φέτα τριμμένη
1/2 μάτσο άνιθος ψιλ/νος
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
300 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
1/2 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι με προσοχή αναλόγως της φέτας μας
πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατίζουμε το τριμμένο κολοκύθι και το αφήνουμε να βγάλει τα ζουμάκια του, ψιλοστίβοντάς το κατά διαστήματα.
Το σουρωμένο κολοκύθι το βάζουμε σε ένα μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Το αλεύρι που θα ρίξουμε, φροντίζουμε να είναι τόσο όσο χρειάζεται για να έχουμε ένα πηχτό μείγμα αλλά όχι πολύ σφιχτό. Το μείγμα αυτό το τοποθετούμε σε ήδη λαδωμένο ταψί μεγάλο και το στρώνουμε να είναι ομοιόμορφο παντού με τα χέρια μας.

Η ποσότητα είναι για το τεράστιο στρογγυλό και λεπτό ταψί  που κάνουμε τις πίτες (μόλις που χωράει στην κουζίνα μας). Εσείς υπολογίστε αναλόγως, θέλουμε λεπτή ζύμη, για να κάνει ωραία κρούστα παντού και να είναι ωραία και μέσα η πιτούλα. Αν σας περισσέψει ζύμη, κάντε κολοκυθοκεφτέδες ωραιότατους.

 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω, κάτω με αέρα για 45 λεπτά, προσέχοντάς την όμως.
Καλή σας όρεξη!

8 σχόλια:

  1. Δείχνει υπέροχη και λαχταριστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. που το πέταξε το βρακί της η ξεμυαλισμένη; γι' αυτό καταδικάζεται σε φάγωμα στο τσακ-μπαμ να μην καταλάβει το κακό που την βρήκε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το όνομα της συνταγής όλα τα λεφτά κι άλλο τόσο και η πίτα σου. Κράτα μου ένα κομματάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ιιιιιιιιιιιιι....!!!!!!!!!!!
    εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορα...
    στείλε κομμάτι να εξιλεωθείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ νόστιμη ότι και να φοράει:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυ νοστιμη την εφτιαξα με μερικες δικες μου πινελιες.σκορδακι κυμινο μαιντανο δυοσμο!!!!μουρλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πεθερά μου, μου την έμαθε αυτήν την πίτα, αλλά βάζει μέσα και κρεμμυδάκι φρέσκο, και κεφαλοτύρι (το κάνει πιο κρατσανιστό) και δυόσμο και βασιλικό (δεν αφήνει και τίποτα να μη το βάζει) και γίνεται ακόμη καλύτερο. Την τρώμε τώρα το καλοκαίρι όλοι και σκάμε (μια που είναι πεντανόστιμα τα κολοκύθια και όλο και σε κάποια αυλή τα χουμε) :D :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!