Μια παραλλαγή της μακαρονάδας με κιμά....το λες....ή ενναλακτικό παστίτσιο....πάλι το λες....εν πάσει περιπτώσει...αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι είναι πεντανόστιμο...και δεν μένει τίποτα! Εμείς ως γνωστή μακαρονο-οικογένεια τα τιμούμε κι έτσι τα ζυμαρικά! Το λες και ψιλο-τεμπελοσυνταγή αν σκεφτείς ότι ίσως ξεκίναγες για παστίτσιο και ξαφνικά σου τη βάρεσε...χαχαχα!! Ελενάκο, ακούς?
Υλικά
1 πακέτο ριγκατόνι
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλ/να
2 σκελίδες σκόρδο ψιλ/νες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/2 φλ. κρασί κόκκινο
1 φύλλο δάφνης, 3-4 κόκκοι μπαχάρι
1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο, 1/2 κ. γλ. γαρίφαλο
1/2 κ. γλ. κανέλα, 1 κ.γλ κύμινο
αλάτι και πιπέρι
λίγος ψιλ/νος μαιντανός προαιρετικά
3 φλ. κίτρινα τυριά μαλακά
1 μικρή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε μία κατσαρόλα ετοιμάζουμε τον κιμά. Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά και διαδοχικά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασάκι και μετά προσθέτουμε τον πελτέ, τον μαιντανό και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του.
Σε βουτυρωμένο πυρέξ, στρώνουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τον κιμά και από πάνω πασπαλίζουμε με τα κίτρινα τυριά και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος.
*Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος, με λίγο γαλατάκι φρέσκο γίνεται η δουλειά μας μια χαρά.
Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια για κανένα μισάωρο και είμαστε έτοιμοι.
Καλή μας όρεξη και καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι!
όπωσ και να το πεισ σου τρέχουν τα σάλια:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΖυμαρικό να είναι, κιμάς να είναι και ας το πούμε ...όπως θέλουμε. Καλή εβδομάδα να έχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήM.μ.μ.μ. μοσχομυρίζει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜωρέ όπως θες πες το εσύ... Εγώ θα το τιμήσω οπωσδήποτε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμείς μακαρονοοικογένεια είμαστε, οπότε, καταλαβαίνεις...
Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα
Όπως και να το πεις, νόστιμο θα είναι!!!! και γρήγορο...
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια
που το ήξερες ότι έχω ξεπαγώσει κιμά???????????????????????
ΑπάντησηΔιαγραφήthx!!!!!!!!!!
Εφάκι μου, μεγάλη μας σκασίλα για την ονομασία του πιάτου!:-)) Η ουσία μετράει και απ' ότι φαίνεται το τραπέζι σας σήμερα ήταν όλο χαμόγελα!! Καλή εβδομάδα xxx Άννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο και λαχταριστό φαγάκι, Έφη, αρέσει σε όλου;.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα να έχουμε.
Κιμάς και ζυμαρικό, τέλειος συνδυασμός! Αγαπημένα του άντρα μου. Και αναρωτιόμουν τι θα μαγειρέψω αύριο, μάντεψε... Ριγκατόνι με κιμά ογκρατέν. Σε ευχαριστώ Έφη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχει κανείς εναντίον των ζυμαρικών;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ δεν γνωρίζω κανένα!!
Καλή Εβδομάδα!!!!
Τέλειο!!το φαγητό σου Έφη, κάνει για τους δικούς μου εδώ, να πάρω όλο το ταψί που δεν έχω μαγειρέψει για αύριο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Εδώ είμαι,ακούω η τεμπέλα Εφούλι μου χα χα χααα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τεμπελοσυνταγές ως γνωστόν πετάω την σκούφια μου (την μαγειρική εννοείται:P)
Φιλιά πολλά!!
Ουδόλως με απασχολεί η ονομασία τους...Μια μερίδα μπορω να εχω γιατί τα ζήλεψα????(χαχαχα)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα ευχομαι!
Εύκολο και νοστιμότατο! Όπως και να το πεις, τέλειο! Καλή εβδομάδα Εφάκι:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα...καλησπέρα....δύο διπλές μερίδες παρακαλώ...!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα περιμένω Εφάκι μου....!!!
χιχιχι :) :P :)
με ξελίγωσες...!!!τελειο ειναι!!!