Pages

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ριγκατόνι με κιμά ογκρατέν


Μια παραλλαγή της μακαρονάδας με κιμά....το λες....ή ενναλακτικό παστίτσιο....πάλι το λες....εν πάσει περιπτώσει...αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι είναι πεντανόστιμο...και δεν μένει τίποτα! Εμείς ως γνωστή μακαρονο-οικογένεια τα τιμούμε κι έτσι τα ζυμαρικά! Το λες και ψιλο-τεμπελοσυνταγή αν σκεφτείς ότι ίσως ξεκίναγες για παστίτσιο και ξαφνικά σου τη βάρεσε...χαχαχα!! Ελενάκο, ακούς?

Υλικά

1 πακέτο ριγκατόνι

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλ/να
2 σκελίδες σκόρδο ψιλ/νες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/2 φλ. κρασί κόκκινο
1 φύλλο δάφνης, 3-4 κόκκοι μπαχάρι
1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο, 1/2 κ. γλ. γαρίφαλο
1/2 κ. γλ.  κανέλα, 1 κ.γλ κύμινο
αλάτι και πιπέρι
λίγος ψιλ/νος μαιντανός προαιρετικά

3 φλ. κίτρινα τυριά μαλακά
1 μικρή κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σε μία κατσαρόλα ετοιμάζουμε τον κιμά. Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά και διαδοχικά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασάκι και μετά προσθέτουμε τον πελτέ, τον μαιντανό και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του.

Σε βουτυρωμένο πυρέξ, στρώνουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τον κιμά και από πάνω πασπαλίζουμε με τα κίτρινα τυριά και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος. 

*Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος, με λίγο γαλατάκι φρέσκο γίνεται η δουλειά μας μια χαρά.

Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια για κανένα μισάωρο και είμαστε έτοιμοι.


Καλή μας όρεξη και καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι!

15 σχόλια:

  1. όπωσ και να το πεισ σου τρέχουν τα σάλια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζυμαρικό να είναι, κιμάς να είναι και ας το πούμε ...όπως θέλουμε. Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μωρέ όπως θες πες το εσύ... Εγώ θα το τιμήσω οπωσδήποτε!!!
    Κι εμείς μακαρονοοικογένεια είμαστε, οπότε, καταλαβαίνεις...

    Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως και να το πεις, νόστιμο θα είναι!!!! και γρήγορο...
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. που το ήξερες ότι έχω ξεπαγώσει κιμά???????????????????????

    thx!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εφάκι μου, μεγάλη μας σκασίλα για την ονομασία του πιάτου!:-)) Η ουσία μετράει και απ' ότι φαίνεται το τραπέζι σας σήμερα ήταν όλο χαμόγελα!! Καλή εβδομάδα xxx Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπημένο και λαχταριστό φαγάκι, Έφη, αρέσει σε όλου;.
    Καλή εβδομάδα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κιμάς και ζυμαρικό, τέλειος συνδυασμός! Αγαπημένα του άντρα μου. Και αναρωτιόμουν τι θα μαγειρέψω αύριο, μάντεψε... Ριγκατόνι με κιμά ογκρατέν. Σε ευχαριστώ Έφη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχει κανείς εναντίον των ζυμαρικών;;
    Εγώ δεν γνωρίζω κανένα!!

    Καλή Εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλειο!!το φαγητό σου Έφη, κάνει για τους δικούς μου εδώ, να πάρω όλο το ταψί που δεν έχω μαγειρέψει για αύριο;
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εδώ είμαι,ακούω η τεμπέλα Εφούλι μου χα χα χααα!!!
    Για τεμπελοσυνταγές ως γνωστόν πετάω την σκούφια μου (την μαγειρική εννοείται:P)
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ουδόλως με απασχολεί η ονομασία τους...Μια μερίδα μπορω να εχω γιατί τα ζήλεψα????(χαχαχα)
    Καλή εβδομάδα ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εύκολο και νοστιμότατο! Όπως και να το πεις, τέλειο! Καλή εβδομάδα Εφάκι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα...καλησπέρα....δύο διπλές μερίδες παρακαλώ...!!!!
    θα περιμένω Εφάκι μου....!!!
    χιχιχι :) :P :)
    με ξελίγωσες...!!!τελειο ειναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!