Κλασσικό φαγάκι, αγαπημένο και εύκολο!
Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες (ελιά κατά προτίμηση)
1 φλ. τσ. κρασί κόκκινο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 καρότα σε ροδέλες
2-3 πατάτες σε χονδρές φέτες
1/2 μάτσο μαιντανός ψιλοκομμένος
2 κ. σ. πελτές ντομάτας
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το μοσχαράκι στο ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν, συνεχίζουμε με τις πατάτες, τον αρακά και τον μαιντανό και τέλος τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε το απαιτούμενο νεράκι (όχι πολύ 3 φλυτζάνια περίπου) και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, ελέγχοντας μήπως σωθεί το νεράκι.
Το αφήνουμε να πιει τα νερά του και σβήνουμε το φαγάκι μας που στο μεταξύ έχει χυλώσει η σαλτσούλα του.
Καλή σας όρεξη!
Aγαπημένο φαγάκι. Δε το έχω φτιάξει ποτέ με σκόρδο και μαϊντανό, μόνο άνηθο και κρεμμύδι μπόλικο βάζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο φαγητό εγω συνήθως το κάνω με κοτόπουλο αλλα και με μοσχαράκι είναι γλύκισμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα φαγητά της ... Πέμπτης όταν ήμουν μικρή. Γύριζα από το σχολείο και μοσχοβολούσε το σπίτι. Πολύ ωραίο φαγητό! Και εγώ με άνηθο το φτιάχνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!
Αχ, τι νόστιμο φαγάκι αυτό! Μου το θύμισες Έφη και θα το φτιάξω σύντομα έστω και με κατεψυγμένο αρακά... Κι εγώ δεν το έχω μαγειρέψει με σκόρδο και μαϊντανό και ευκαιρία είναι να το δοκιμάσω κι έτσι. Ευχαριστούμε:-)) Άννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαγείρεψες ένα από τα πολύ αγαπημένα μου φαγάκια φιλενάδα!Γελάω με τα προηγούμενα σχόλια, γιατί εγώ η .... πληθωρική βάζω απ' όλα! Και κρεμμύδια και σκόρδα και μαϊντανό και κυρίως μπόλικο άνηθο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Μόνο εγώ τρώω αρακά σε αυτό το σπίτι!!! Πιατάκι με μπόλικο φαγάκι παρακαλώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο φαγητό. Εγώ το φτιάχνω με μοσχάρι ή με ζαμπόν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπον Εφούλα το λατρεύω αυτο το φαγητό! Δεν το κάνω συχνά γιατι δεν τρώει αρακά ο άντρας μου.. αλλά ευτυχώς τον τρώει ο γιος μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Καλησπέρα...μου τρέχουν τα σάλια και μόνο από την φωτο...φαίνεται υπέροχο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό νόστιμη συνταγή .. εδώ στην Ισπανία VIGO είναι κρύο και τη βροχή .. ακολουθούν εσάς και σας προσκαλούν να μοιραστείτε τις συνταγές και το blog μου .. χαιρετισμούς Marimi
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίτηδες το κάνεις φιλαράκι μου,αν και η φίλη σου μου μαγείρεψε μία νοστιμιά σήμερα,λέω να την πείσω βραδιάτικα να μου κάνει και αρακά με μοσχαράκι...καλό σας βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ένα φαγάκι που το φτιάχνω τακτικά, ή με μοσχαράκι ή με χοιρινό μπούτι. Αρέσει σε όλους, και όπως λες και εσύ Έλενα ..είμαι πληθωρική σε όλα του. Στα περισσότερα κοκκινιστά μου βάζω μπόλικο κρεμμυδάκι αλλά όχι υπερβολικό. Μας αρέσει κιόλας, δεν έχουμε και κανένα θέμα...οπότε του δίνουμε και καταλαβαίνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛυκάκο, δεν θέλω να ανάψω φωτιές νυχτιάτικα..χαχααχ!! Μη με πάρει κυνηγώντας...χαχαχα!!! Φιλιά πες της!
Garlutti, welcome to my blog. Looking forward to share our recipes!
Καλό ξημέρωμα φιλαράκια!
Έφη μου πολύ ωραίο το φαγάκι κι εγώ το έφτιαξα λίγο διαφορετικά προχθές και παραλίγο να βάλω σήμερα την ανάρτηση χαχαχα. Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μαμά μου ποτέ δεν μας έφτιαχνε τον αρακά ή τα φασολάκια με κρέας.... Την πρώτη φορά που τα δοκίμασα, έπαθα πλάκα. Πεντανόστιμο φαγητό
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάνα ... μου θύμισες την μάνα μου με τούτο το φαγάκι! Στο σπίτι μας για να φάνε αρακά οι άντρες, πρέπει να τάξω στον Αϊ Φανούρη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαγητάκι αγαπημένο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη καλησπέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχα πολύ καιρό να φτιάξω το φαγητό αυτό. Βρήκα τι φαγητό θα κάνω αύριο!
Φιλιά
Υ.Γ. Μου είχες γράψει κάποτε πως μοιάζει η κουζίνα μας. Είχες πολύ δίκιο.