Pages

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Τούρτα ομελέτας



Καλή εβδομάδα παρεούλα!
Κι άλλο ωραίο από τη μπλογκόσφαιρα!

Τούρτα από ομελετίτσες (κάτι ενιάμεσο από ομελέτα και κρέπα βασικά...) με τριμμένο κολοκύθι, την πείραξα λίγο τη συνταγή ...τι να κάνω? Δεν μου καθόταν καλά έτσι όπως την πρότειναν. Της έβαλα "ελληνική" πινελιά....χιχιχιχιχιιχ!

Στα φαγάκια κάνουμε και ταρζανιές όπου μας επιτρέπεται, στα γλυκάκια δεν είναι πάντα εύκολο!




Πάμε να τη δούμε την τουρτίτσα?

Υλικά για 6 ομελέτες (στο μικρό τηγάνι)

3 κολοκυθάκια τριμμένα

4 αβγά χτυπημένα
1, 5 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι και πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο ελαιόλαδο μέσα στο μείγμα (ελάχιστο)

νερό όσο χρειάζεται να βγει ένας ωραίος ρευστός χυλός σαν της κρέπας


500 γρ. γιαούρτι
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι και πιπέρι
ελάχιστο ελαιόλαδο

ντομάτες σε ροδέλες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και μία ντομάτα επιπλέον για την πάνω στρώση

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο χονδρό του τρίφτη τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε λίγο και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για κανένα μισάωρο. Μετά τα στύβουμε στο χέρι και τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα αβγά, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συμπληρώνοντας όσο νερό χρειάζεται.

Τηγανίζουμε λεπτές ομελετίτσες από αυτό το μείγμα μέχρι να τελειώσει. Εμένα στο μικρό τηγάνι μου βγήκαν 6, οπότε το ρυθμίζετε. Βασικά παίζετε με το αλεύρι και το νεράκι.

Μία-μία όταν βγαίνουν οι ομελέτες, μπαίνουν σε πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί για να πάρει τη λαδίλα.

Οταν τελειώσουμε στήνουμε την τούρτα μας.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι (να χωράει ακριβώς) την πρώτη ομελέτα. Από πάνω αλείφουμε με το μείγμα γιαουρτιού και στρώνουμε ροδέλες ντομάτας. Συνεχίζουμε το ίδιο και στην τελευταία ομελέτα από πάνω δεν βάζουμε τίποτα.

Τυλίγουμε με μεμβράνη ωραία και αφήνουμε ώρες στο ψυγείο. Εγώ το άφησα όλο το βράδυ, ίσως ήταν και υπερβολή.

Την άλλη μέρα τουμπάρουμε το ταψί μας σε ένα μεγάλο πιάτο και βγαίνει στημένη η τουρτίτσα μας.

Στην επάνω ομελέτα αλείφουμε πάλι από το μείγμα του γιαουρτιού και στολίζουμε με μερικές φέτες ντομάτας. Πασπαλίζουμε φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι και κόβουμε κομμάτια.



* Η συνταγή είναι από ρώσικη σελίδα στο facebook  και η αρχική πρόταση ήταν με μαγιονέζα. Αυτό για όσους δεν θέλουν τη γιαουρτοκατάσταση αλλά εμένα πολύ μου άρεσε έτσι.  Επίσης έλεγε ότι βγαίνουν 5 ομελέτες αλλά εγώ συμπλήρωσα νεράκι και αλευράκι για να το φέρω στα μέτρα μου το μείγμα και να βγουν αυτές οι έξι, για να μην  είναι χαμηλή η τουρτίτσα. Εύκολο είναι, απλά δώστε του χρόνο στο ψυγείο.

Καλή όρεξη και καλή εβδομάδα να έχουμε!

27 σχόλια:

  1. Φαίνεται πολύ δροσερό. Ώχ, μόνη μπορώ να την φάω την τουρτίτσα. Γειά στα χέρια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ, εγώ τι κόντεψα να κάνω νομίζεις? χααχαχαχαχ
      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  2. Δροσερή δροσερή η τουρτίτσα γιαουρτιού, και εξαιρετικά απλή. Από ότι βλέπω "σηκώνει" πολλές παραλλαγές στα υλικά της γέμισής της, αλλά και στον χυλό της ομελέτας. Καλωφάγωτη.
    Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ειρήνη! Ετσι ακριβώς όπως τα λες, κρατάς το σκεπτικό και της αλλάζεις τα φώτα άνετα... ;-) Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  3. Απο εμφάνιση σκίζει και απο γεύση σούπερ όμως θα είναι φαντάζομαι,πωπω πείνασα τώρα...γεια στα χέρια σου ,φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτική φαίνεται Εφάκι μου...έχω ψήσει ομελέτες στην κρεπιέρα...αλλά σε τούρτα δεν την φανταζόμουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί, το φανταζόμουν εγώ??χαχχααχ! Ας είναι καλά το νυχτερινό σουρτούκεμα στο διαδίκτυο......

      Διαγραφή
  5. Εξαιρετική σε όψη και θρέψη Ευάκι μου !!!! φοβερή πρόταση !!! φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλεια εμφάνιση, αλλά κι από γεύση πειρασμός!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσα θες να με τρελάνεις! Τι υπέροχο πράγμα έφτιαξες πάλι, τέλεια ιδέα!!!! Γιαμι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ερη! Σηκώνει εμπλουτισμό και μπόλικες παραλλαγές! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  8. Εύκολη, νόστιμη και προπαντός εντυπωσιακή! Έχω μείνει και τη χαζεύω! Πάρα πολύ ωραία Έφη!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολη είναι, χρόνο θέλει μόνο για να στέκεται!
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραίο Εφη.
    Το έκανες καταπληκτικο. Κι εγώ θα προτιμίσω το γιαουρτάκι. Τώρα με την ζέστη είναι ότι πρέπει, πιο ελαφρύ. Η μαγιονέζα για πιο μετά λέω..

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν προχωρήσεις με μαγιονέζα μπορείς να παίξει και με ζαμπόν, τυράκι κλπ. Πας σε άλλες καταστάσεις, γενικά σηκώνει πολλές παραλλαγές ακόμα και στην ίδια την ομελέτα ή κρέπα..όπως θες την λες. Το σκεπτικό πάντως είναι αυτό, να φαίνεται και να κόβεται τούρτα! Καλή εβδομάδα να έχεις! :)

      Διαγραφή
  10. Ειναι η πιο ωραια αλμυρη τουρτα που εχω δει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαργαρίτα, κι εμένα με εντυπωσίασε εκεί που την είδα! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  11. Καλέ, πώς το έχασα αυτό;;;;;; Καταπληκτικό και πολύ λαχταριστό!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εφη, περιμένω να μου κάνεις το τραπέζι με την τούρτα τώρα που έχει και καύσωνα και δεν υποφέρεται και ζεστό φαγητό! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!