Καλημέρα!
Ενα ντιπάκι υπέροχο που γίνεται ακόμα και με λίγα ρεβύθια βρασμένα που έχουμε φυλάξει πριν κάνουμε τη σουπίτσα μας.
Υλικά
3 φλ. ρεβύθια βρασμένα
1/2 φλ. λιαστή ντομάτα
2 κ. σ. ταχίνι
3 σκελίδες σκόρδο (ή και πιο λίγο)
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι (τσεκάρω λόγω της λιαστής ντομάτας)
πιπέρι
μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό, ότι θέλω)
1 κ. σ. καβουρδισμένο σουσάμι
ελαιόλαδο ή το λαδάκι της ντομάτας από το βαζάκι αν είναι σπιτικές
Εκτέλεση
Ολα τα υλικά τα βάζω στο μούλτι και τα χτυπάω. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ελαιόλαδο επιπλέον για να το κάνω να κρεμώσει.
Το σουσαμάκι είναι προαιρετικό, όπως και το μπούκοβο.
Καλή όρεξη!
Νομίζω Εφη μου ότι ζωγράφισες... απλά ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟ!!!!!! Θα το φτιάξω οπωσδήποτε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά καλημέρας!
Αυτό το ντιπάκι μιλάμε ενδείκνυται για τρελές βουτίτσες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερό!
Φιλάκια!
Στη λίστα για την Κ. Δευτέρα. Ευχαριστού Εφούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεμένο το χούμους! Κι εθιστικό, άπαξ κι αρχίσεις να τρως δεν σταματάς! Ένα από τα σίγουρα της Καθαράς Δευτέρας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ταχίνι;; ενδιαφέρον!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφούλα μου φοβερό ντιπάκι, θα δοκιμαστεί!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
πολύ καλό..δεν το είχα ξαναδεί....να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμότατο πρέπει να έγινε! Το μπούκοβο σίγουρα το κάνει πολύ ιδιαίτερο! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα μου συγχωρεσεις που την πειραξα κομματακι? Λιγο περισσοτερο ταχινι και 1 κ.σ. παστα πικαντικης εληας. Νοστιμοτατο !!! Ευχαριστουμε Εφακι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήteleio. teleiooo
ΑπάντησηΔιαγραφή