Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Με αφορμή την ιδέα του "κέηκ της Δευτέρας" κερνάμε σήμερα κεκάκια λεμονένια και πολύ νόστιμα!
Υλικά
3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
(ή μισό-μισό με αλεύρι ολικής άλεσης)
3 κ. σ. παπαρουνόσπορος
1 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1 1/2 κ. γλ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού
1/4 φλ. μέλι
1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
2 αβγά
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κ. σ. σπορέλαιο
1/2 φλ. χυμός πορτοκαλιού
3 κ. σ. χυμός λεμονιού
1 βανίλια
1 κ. σ. λικέρ λιμοντσέλο
Αν θέλω να τα στολίσω με γλάσσο : Σε ένα μπωλάκι 1/2 φλ. άχνη με ελάχιστο χυμό λεμονιού (ανάλογα με την πυκνότητα που θέλω να έχει, αρχίζω με ελάχιστο χυμό και βλέπω)
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα πρώτα υλικά μέχρι και το ξύσμα.
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα και τα ενώνουμε με τα στερεά υλικά.
Μοιράζουμε σε βουτυρωμένο μαφινοταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 205 βαθμούς για 12 -15 λεπτά, αφού τσεκάρουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Είναι γλυκά, τόσο όσο πρέπει, αν θέλετε ενισχύστε λίγο τη ζάχαρη κατά τα γούστα σας.
Εμείς να τα στολίσουμε δεν προκάναμε.....next time!!!
Καλή απόλαυση!
Έφη μου, βλέπω ότι ο παπαρουνόσπορος έχει εκτοξεύσει τη δημιουργικότητά σου στα ύψη! Τέλεια συνταγή και εύκολη! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου έφεραν χθες μια τσάντα λεμόνια, ξέρεις πόσο μου αρέσουν τα λεμονένια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου λείπει ο παπαρουνόσπορος!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Εφη καταπληκτικά, μπαίνουν στο πρόγραμμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Κερνιέμαι δυο τρία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα!
Πολύ ωραία! Και λεμόνι και παπαρουνόσπορος, θα είναι πολύ γευστικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Εφάκι:)
Ωραία υλικά και εξαιρετικά μυρωδάτα! Αν είχα και τα λεμόνια της Λίλας, δε θα το σκεφτόμουν καθόλου, θα τα έφτιαχνα αμέσως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα, Έφη!
Πριν από μερικές μέρες έφτιαξα και εγώ ένα κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο. Δεν είναι υπέροχος ο συνδυασμός; Moυ αρέσει πολύ το ότι η δική σου συνταγή περιέχει και γιαούρτι.
ΑπάντησηΔιαγραφή