Καλημέρα σας!
Δεν θα σας πω τα γνωστά κοινότυπα πρώτον γιατί δεν πιστεύω σε τέτοιου είδους παγκόσμιες μέρες και δεύτερον γιατί η σημερινή ημερομηνία για μένα ....ας πούμε ότι δεν είναι και ότι καλύτερο....εδώ και αρκετά χρόνια.
Πάμε στα δικά μας; Μετά την χθεσινή κρεατίλα είστε για κάτι απλό και νόστιμο;
Αυτό το πιάτο το λάτρεψα! Για να το κάνετε βέβαια πρέπει να έχετε κάνει τα κουμάντα σας για να έχετε ετοιμοπόλεμη κολοκύθα. Είναι γρήγορο και πεντανόστιμο!
Υλικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
3 φλ. πουρές κολοκύθας
2 φλ. ζωμός λαχανικών ή νερό
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. γιαούρτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
θυμάρι
παρμεζάνα τριμμένη ή τυράκι άλλο της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Σοτάρω το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και ρίχνω και το σκόρδο. Προσέχω να μη τα κάψω. Προσθέτω τον πουρέ κολοκύθας και συνεχίζω το σοτάρισμα. Συμπληρώνω το ζωμό ή το νεράκι και αφού πάρει μία βράση η κολοκύθα συνεχίζω με την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Ρίχνω μοσχοκάρυδο, θυμάρι και αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω συνέχεια. Οταν πιει όλο του το ζουμάκι σχεδόν αποσύρω από τη φωτιά.
Παράλληλα βράζω τα ζυμαρικά μου για να είναι έτοιμα μαζί.
Ρίχνω στα ζυμαρικά τη σάλτσα και αναδεύω με προσοχή να πάει παντού. Προσθέτω λίγο θυμαράκι ακόμα (εμένα μου αρέσει πολύ).
Αν θέλω παραλείπω την κρέμα γάλακτος και βάζω όλη την ποσότητα σε γιαουρτάκι.
Σερβίρω με τυράκι και αν θέλω με λίγο ξεροτηγανισμένο μπέηκον.
Καλή όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!
Ωραία παραλλαγή σάλτσας για πέννες και έξυπνη η ιδέα του καθαρισμού με το ψήσιμο. Το ένα σακουλάκι της κατάψυξης έγινε κεφτεδάκια, το άλλο θα γινει σάλτσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήωραία πρόταση..μου άρεσε πολύ να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαφορετικη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το πιάτο είναι πολύ του γούστου μου! Την επόμενη φορά που θα το φτιάξεις, κάλεσέ με και θα στο αποδείξω... ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Τέλεια η συνταγή και έχω και ετοιμοπόλεμη κολοκύθα!
ΑπάντησηΔιαγραφή