Pages

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Λεμονάδα σπιτική




Καλημέρα!!!

Αυτές τις μέρες έχω καταπιαστεί με λεμονο-φραουλοκαταστάσεις (βρήκα καλές φράουλες επιτέλους και έχουν μπει μπροστά κάτι ωραίες δοκιμές που θα τις δείτε αλλά θέλουν το χρόνο τους.).

Αρχίζει να ζεσταίνει ο καιρός λένε. Ετοιμάζουμε λοιπόν σπιτική λεμονάδα και την απολαμβάνουμε από το ψυγείο με μπόλικα παγάκια και με όμορφη παρεούλα στη βεράντα μας.



Υλικά

2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό

2 φλ. χυμός λεμονιού (10 λεμόνια περίπου)

7-8 φλ. κρύο νερό



Εκτέλεση


Φτιάχνουμε σιροπάκι με τη ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε.

Αφήνουμε να σταθεί λίγο, να μην καίει πολύ και ρίχνουμε το σιρόπι με το χυμό λεμονιού σε μία κανάτα ή μπουκάλι μεγάλο όπου συμπληρώνουμε με το κρύο νερό και τοποθετούμε στο ψυγείο.
 
********************************************************************************
Σε αυτή τη φάση αν θέλουμε τη διατηρούμε χωρίς αραίωση στο ψυγείο, σε μορφή συμπυκνωμένης λεμονάδας. Δεν προσθέτουμε το κρύο νερό στο τέλος. Βάζουμε μόνο 1 φλυτζάνι, ανακατεύουμε, διατηρούμε σε μπουκάλι και όταν σερβίρουμε, αραιώνουμε με κρύο νερό σε αναλογία 1/3.
 
********************************************************************************
 
Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειαστεί, ή με νερό για να γίνει πιο απαλή ή με χυμό λεμόνι αν θέλουμε πιο ξινή γεύση αν και νομίζω ότι είναι εντάξει.

Αφού μείνει για 1 ώρα στο ψυγείο, σερβίρουμε. Στολίζουμε με φέτες λεμονιού και δυόσμο.




Στην υγειά σας!

11 σχόλια:

  1. Ηρθα να κεραστώ και από εδώ τη λεμονάδα σου...Και απ'ότι είπα, χθες έφτιαξα δεύτερη δόση φέτος με άλλα 7 κιλά λεμόνια από το πεθερικό...
    Εσύ κάνεις σιρόπι όπως βλέπω,εγώ χωρίς βράσιμο και με το ξύσμα μέσα...Και μετά τα περνάω από γάζα...
    Αν βάλεις και σόδα αντί για νερό γίνεται απίστευτη...
    φιλιά καλημέρας και από εδώ...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θέλω μια λεμονάδα να μπορώ να τη διατηρήσω για καιρό στο ψυγείο. Αν δεν προσθέσω το νερό και στο στάδιο αυτό τη φυλάξω στο ψυγείο θα διατηρηθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν θέλουμε να την καταναλώσουμε εκείνη την ώρα και θέλουμε να την διατηρήσουμε στο ψυγείο μας, δεν προσθέτουμε το κρύο νερό στο τέλος. Βάζουμε μόνο 1 φλυτζάνι, ανακατεύουμε, διατηρούμε σε μπουκάλι και όταν σερβίρουμε, αραιώνουμε με κρύο νερό σε αναλογία 1/3. Ελπίζω να βοήθησα. :)

      Διαγραφή
  3. Δεν θα έλεγα όχι για ένα ποτήρι, δροσερής και αναζωογονητικής λεμονάδας! Έρχονται και ζέστες! Είναι το καλύτερο δροσιστικό!!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι λεμονιές του παππού έχουν ξεσαλώσει και παράλληλα δένουν νέο καρπό οπότε επιβάλλεται να κάνουμε και λεμονάδα.
    Μέχρι τώρα την έφτιαχνα προς άμεση χρήση, με την συνταγή σου θα την κάνω μακράς διάρκειας:)
    Ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την έφτιαξα και είναι τέλεια! Ευχαριστούμε Έφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Yπάρχει τρόπος να διατηρηθεί εκτός ψυγείου συμπυκνωμένη και για πόσο καιρό; Ευχαριστώ ...ΝΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω κάτι σχετικά, νομίζω ότι διατηρείται μόνο στο ψυγείο αλλά αυτά τα λέει κάποια που δεν της΄έμεινε ούτε για την επόμενη μέρα! :)
      Θα ρωτήσω και άλλους και αν υπάρχει τρόπος θα επανέλθω εδώ!Καλό απόγευμα! :)

      Διαγραφή
  7. Από ότι μου είπαν γιατί δεν το έχω τσεκάρει, αν η λεμονάδα μπει σε αποστειρωμένο μπουκάλι και κλείσει (όσο είναι σχετικά ζεστή) το καπάκι ερμητικά, μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου. Με μία ελάχιστη βέβαια επιφύλαξη γιατί δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σας εγω την εκανα με συροπη. Και την βαζω στο ψυγειο και διατηρηται μεχρι το καλοκαίρι. Καλη επυτυχια σε οσες φιλες την φτιαξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!