Pages

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ομελέτα με σπανάκι και μανιτάρια





Καλημέρα!!!

Αυτή την ομορφιά (και νοστιμιά εννοείται, το έκανα και σε μεγάλη ομελέτα φούρνου) την "τσίμπησα" στο ατιμούλικο το pinterest και πολύ με ξεσήκωσε, γενικώς όταν βλέπω κάτι φιγουρατζίδικο (και με νορμάλ υλικά) ενθουσιάζομαι πολύ! Εύκολο και με σοφό συνδυασμό υλικών, δοκιμάστε το!

Συμβουλή : Σε μεταλλικό μαφινοταψάκι που το λάδωσα, μου χαζοκόλλησαν λίγο. Ισως ήθελε και ελαφρύ αλεύρωμα που δεν έκανα. Επειδή τα επανέλαβα, τα επόμενα τα έφτιαξα σε σιλικόνη και δεν είχα κανένα πρόβλημα, προτιμήστε σε θηκούλες σιλικόνης να τα φτιάξετε και εσείς! 


 
Υλικά
 
300 γρ. σπανάκι χονδροκομμένο
1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι
3 φλ. μανιτάρια σε φέτες (αν είναι μεγάλα, λιγότερο)
1 φλ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας (έβαλα γκούντα)
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
μοσχοκάρυδο
 
1/3 φλ. ελαιόλαδο
 
4 αβγά μεγάλα
 
 
Εκτέλεση
 
Προθερμαίνω το φούρνο στους 175 βαθμούς.
 
Λαδώνω ελάχιστα τις μαφινοθηκούλες.
 
Σοτάρω στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και μόλις σοταριστούν ρίχνω το σπανάκι και το κρεμμυδάκι να τα μαράνω, μόλις για 3 λεπτά. Αποσύρω και αφήνω να σταθούν για να μην καίνε.
 
Το σπανάκι δεν το ζύγισα, με το μάτι το έβαλα, υπολογίστε περίπου πόσο θέλετε, κάπου στα 300 γρ. καλά είναι γιατί μαραίνεται κιόλας.
 
Σε ένα μπωλ χτυπάω τα αβγά και ρίχνω το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί και ανακατεύω καλά.
 
Μέσα στο μείγμα αυτό ρίχνω τα μανιτάρια με το σπανάκι και ανακατεύω επίσης.
 
Γεμίζω (όχι εντελώς) τις θηκούλες μου και ψήνω για 20 λεπτά σε αέρα. Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμα. Αφήνω να κρυώσουν για να ξεκολλάνε και σερβίρουμε.


 
Κατά τον ίδιο τρόπο γυρίζουμε το μείγμα σε ένα απλό ταψάκι και ψήνουμε την  κλασσική ομελέτα μας στο φούρνο.
 

 
Καλή όρεξη!

5 σχόλια:

  1. Έφη πεινάω και δεν θα μαγειρέψω σήμερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aχ έχω βάλει κι εγώ στο μάτι κάτι ομελετίτσες σε μαφινοταψάκι που είδα στο pinterest και έχω ξεσηκωθεί!
    Μα και με το σπανάκι τέλειες σου γίνανε!!
    Φιλιά Εφάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνδιασμός τέλειος!!!! Ωραία ιδέα, Έφη μου, μας ξεσήκωσες και εμάς....
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!