Καλημέρα σας!
Ολες οι εκδοχές του ρυζιού στο σπίτι μας είναι καλοδεχούμενες και φυσικά το καλοκαιράκι δεν θα μπορούσε να λείπει το μελιτζανόρυζο! Εύκολο, γρήγορο και κυρίως πεντανόστιμο!
Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ. σ. πελτές ντομάτας
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 χούφτα δυόσμος ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
300 γρ. ρύζι καρολίνα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε κρύο νερό με μπόλικο αλάτι για 1 ώρα περίπου για να ξεπικρίσουν.
Στραγγίζουμε πολύ καλά και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις μελιτζάνες για να χρυσίσουν. Μετά προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, τις ντομάτες, τα γυρίζουμε και αυτά όμορφα μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το μαϊντανό και το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε 5 φλ. νερό.
Αφήνουμε να πάρει βράση η σάλτσα και προσθέτουμε το ρύζι μέσα.
Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Μόλις πιει το ζουμάκι το ρύζι μας είναι έτοιμο. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και κλειστό το καπάκι την κατσαρόλα μας για άλλα 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
πω πω μας πεθανες καισημερα Εφακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήκι αν το σερβιρεις με τριμμενη φετα απο πανω...μιαμ μιαμ!!
Καλοκαιρινό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!
Γλύκα πρέπει να είναι με τη μελιτζάνα μέσα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία φωτογραφία γι΄αυτό το χορτοφαγικό πιάτο Εφη.
Κι εμείς λατρεύουμε όλα τα εις -όρυζο! Πολύ ωραίο πιάτο Έφη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η ιδέα σου Έφη μου! Καταγράφεται:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο και καλοκαιρινό το ρυζότο σου Έφη μου... Το λατρεύω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Τέτοια φαγάκια θέλουμε, Εφη. Καλοκαιρινά και νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
Εφούλα μου πεντανόστιμο το ριζότο σου, πολύ ωραία ιδέα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
εξαιρετική πρόταση να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή είσαι Έφη! Όχι παίζουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ εμμονή με τις μελιτζάνες που έχω δεν περιγράφεται! Θα το φτιάξω αύριο κιόλας!
ΑπάντησηΔιαγραφή