Καλησπέρα!
Σήμερα έχουμε νοστιμιά που δεν νομίζω ότι της αντιστέκεται κανείς! Μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται για αυτό το φαγάκι!
Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο και πολύ καλά στυμμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
δύοσμος και μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ. σ. ξίδι
ελάχιστο ούζο αν θέλω
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη
Για τη σάλτσα :
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κονκασέ ντομάτας
1 κ. σ. ξίδι
αλάτι και πιπέρι
ζάχαρη ελάχιστη
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
ζυμαρικά της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Ενώνουμε τα υλικά του κιμά όλα και αφού ζυμώσουμε βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα το μείγμα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε να χρυσίσουν.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας ή πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.
Καλή όρεξη!
υπέροχο και αγαπημένο πιάτο..να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφή