Καλημερούδια!
Καλό και όμορφο μήνα να έχουμε και καλές γιορτές με υγεία!
Σήμερα έχουμε μία ομελέτα που συνηθίζεται στην Κεφαλονιά και φαντάζομαι και σε άλλα μέρη. Απλή, γρήγορη και πεντανόστιμη!
Το έκανα κανονική ομελέτα γιατί δεν ήξερα αν θα το φάνε τα πιτσιρίκια αλλά μπορείτε να μαράνετε απλά το σπανάκι με τα μυρωδικά και επάνω εκεί να σπάσετε αβγουλάκια μάτια και να τα ψήσετε για λίγο με το καπάκι κλειστό.
Υλικά
500 γρ. σπανάκι
1 φλ. άνιθος ή μάραθος ψιλοκομμένος χωρίς κοτσάνι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
6 αβγά
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το σπανάκι να μαραθεί. Προσθέτουμε τον άνιθο και το κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και τα αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά. Φροντίζουμε να μη μείνουν υγρά καθόλου.
Στη φάση αυτή ή χτυπάμε τα αβγά κανονικά σαν ομελέτα ή σπάμε αβγά μάτια πάνω από το σπανάκι που το έχουμε τακτοποιήσει λίγο με μία ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με κλειστό καπάκι να ψηθούν τα αβγά μας.
Καλή όρεξη και καλή εβδομάδα!
Καλή εβδομάδα Έφη ότι πρέπει για μια εύκολη λύση φαγητού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο πιάτο, αν κι εγώ συνήθως το κάνω με αυγά μάτια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα και σαν ομελέτα πεντανόστιμη θα είναι!
Φιλιά!
Κάτι παρόμοιο με αυγά μάτια κάνουμε και εμείς! Πολύ ωραίο, εύκολο φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό γιορτινό μήνα να έχουμε :)
Μια ωραία ομελέτα ... Στη γαλλική λέμε : "baveuse" ...
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ωραιο φαινεται θα το φτιαξω...
ΑπάντησηΔιαγραφή