Καλό μεσημεράκι!
Ξαναφτιάξαμε μαραθοριζούλες αγαπημένες που τις μαγειρεύεις και μεθάς από το άρωμα!!!
Αυτή τη φορά με μπόλικο κρόκο Κοζάνης και πάλι απλά μαγειρεμένες. Ελάτε να τις δούμε!
Υλικά
2-3 μαραθόριζες σε λεπτές λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. λευκό κρασί
1 φλ. ζωμός λαχανικών
1 φακελάκι κρόκος Κοζάνης
αλάτι και πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο στο τελείωμα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μετά ρίχνουμε το φινόκιο να μαραθεί και αυτό για 10 λεπτά χωρίς να το πολυανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί που το αφήνουμε να εξατμιστεί, διαλύουμε τον κρόκο Κοζάνης μέσα στο ζωμό λαχανικών και το προσθέτουμε και αυτό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά μέχρι να πιει το ζουμάκι του. Επειδή χρησιμοποιούμε ζωμό, προσέχουμε το αλάτι του.
Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Είμαστε έτοιμοι!!!
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!