Αυτές οι πατατούλες είναι ένα τέλειο συνοδευτικό για πιάτα με κρέας ή πουλερικό.
Οταν τις έφτιαξα συνόδεψαν μπουτάκια κοτόπουλο με μανιτάρια και ήταν τέλειες!
Πρόταση του κου Μαμαλάκη (από ...ακατανόμαστη φυλλάδα)
Υλικά
1 κιλό baby πατάτες
αλάτι
1 κ. σ. κουρκουμάς
λίγο πιπέρι λευκό
1 ποτήρι νερού γλυκό κρασί (έβαλα Μοσχάτο Λήμνου)
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πατατούλες στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Τηγανίζουμε τις πατατούλες μέχρι να ροδίσουν όμορφα, τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει η λαδίλα και τις περνάμε σε άλλο τηγάνι με το πιπεράκι, τον κουρκουμά και το κρασί.
Ανακατεύουμε συνέχεια και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά όταν αρχίσει να γλασσάρει το κρασάκι και το πιουν όλο οι πατατούλες.
Καλή όρεξη!
Λατρεύω τον κουρκουμά!Η προσθήκη κρασιού κάνει τη συνταγή άκρως δελεαστική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Ενδιαφέρουσα συνταγή Έφη, μου αρέσει το κρασάκι στο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Πολύ λαχταριστές! Αρωματικές και νοστιμότατες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρουσα! Μια φορά που είχα φάει πατάτες ψημένες σε κρασί ήταν τέλειες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να φάω μόνο μικρές πατάτες με τίποτα περισσότερο
ΑπάντησηΔιαγραφή