Αλλη μία φανταστική συνταγούλα που την είχα διαβάσει στο BHMagazino από την κυρία Τσιχλάκη και την είχα στα προσεχώς μας. Είναι καταπληκτικός μεζές για ούζο στο μπαλκόνι με παρεούλα...Την έφτιαξα ένα βράδυ και έκανα και τη σχετική ανάρτηση στο αγαπημένο μου deli. Για αρχειοθέτηση να την περάσουμε και αυτή όσο έχουμε internet ακόμα γιατί κάποια στιγμή θα γίνει η μεταφορά και θα χάσω....τον κόσμο μου όλο....και αργεί κιόλας ...20 μέρες μου είπαν...σνιφ, σνιφ....
Η φωτό είναι της Ρένας μας που τα είδε και λίγο της γύρισε το μάτι...χαχαχα!!! Ρένα ψέμματα λέω?
Υλικά
4 λεμόνια
2 αβγά σφιχτά
2 κονσέρβες σαρδέλας (σε καλής ποιότητας λάδι)
2 κ.σ. μαύρες ελιές ψιλ/νες
4 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. εστραγκόν ψιλ/νο (αν δεν βρούμε, δύοσμος ή βασιλικός)
Εκτέλεση
Λιώνω τα αβγά με πηρούνι. Κόβω ένα καπάκι από κάθε λεμόνι και αφαιρώ το εσωτερικό, χωρίς να το πετάξω.
Λιώνω τα αβγά με πηρούνι. Κόβω ένα καπάκι από κάθε λεμόνι και αφαιρώ το εσωτερικό, χωρίς να το πετάξω.
Σουρώνω καλά τις σαρδέλες και ξεκοκκαλίζω. Τις βάζω σε μπολ και τις αναμιγνύω με τη μαγιονέζα και τα αβγά και δουλεύω με το πηρούνι.
Προσθέτω τη μισή ψίχα του λεμονιού, τις ελιές και το εστραγκόν και αλατοπιπερώνω.
Γεμίζω τα λεμόνια με το μείγμα και τα αφήνω να σταθούν στο ψυγείο μέχρι να σερβίρω.
Καλή μας όρεξη!
Φαίνεται τέλεια! Μπράβο! Θα την κάνω οπωσδήποτε σε επόμενη μεζεδοκατάσταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο της Ρένας γύρισε το μάτι??
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμη γυρνάει και το δικό μου χα χα χα!
Τι απίστευτο μεζεδάκι!!!!
Απλά υπέροχο!!
χαχαχα!!! Ετσι ακριβώς Ελενα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια κάντε το και θα δείτε...και καλό δρόσισμα στο ψυγείο...Είναι απίστευτο!
Εμένα να δεις πώς μου γύρισε το μάτι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια μόνο αυτό έχω να πώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό μία από τις ωραιότερες συνταγές που συνάντησα σε blog!
Καλό βράδυ!
Επιτέλους, άνοιξαν τα μηνύματα! Σήμερα 3η μέρα που προσπαθώ να γράψω...:(
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφάκι όπως τα λες :) Του απαίχτου το μεζεδάκι!
Κοπελίτσα ...ναι...μας γύρισες τα μάτια..και για τιμωρία,μόλις τακτοποιηθείς θα το φτιάξεις και θα σου κάνουμε με γειά με ουζάκι..
ΑπάντησηΔιαγραφήάντε καλέ..ακόμα το ιντερνέτι..??
ΑπάντησηΔιαγραφήξεκαλοκαιριάσαμε..
σμουαααααατττςςςςςςς
βρε βρε βρε!!!καλως μας ηρθες κι εδω!
ΑπάντησηΔιαγραφή(λεει μια εξαφανισμενη!)
Πολύ ευπαρουσίαστο πράγμα για τραπέζι και βρίσκω τα υλικά να δένουν υπέροχα, θα το δοκιμάσω το Σάββατο που κάνω πάντα ψαρικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήτί θα γίνει με σένα..??
ΑπάντησηΔιαγραφήμας άφησες σαν στιμένες λεμονόκουπες...βάλε και καμιά φωνή στο πάροχο για τη σύνδεση,αλλιώς δεν χαμπαριάζουνε...
πες του πως έχεις και σπίτι κλειστό..
φιλιά..
Μπράβο, πολύ προχωρημένη ιδέα, ο τίτλος και μόνο τράβηξε αμέσως την προσοχή μου! Σε κάποιες χώρες πάντως, τα λεμόνια τα κάνουν τουρσί και τα τρώνε σαν μεζέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον οι στυμμένες λεμονόκουπες δεν είναι πάντα για πέταμα... :)))
πήγα...ήρθα...θα ξαναφύγω..
ΑπάντησηΔιαγραφήαμαν πιά με τη σύνδεση..
( δεν φαντάζομαι να κάνεις διακοπές κι εγώ να σε λυπάμαι που δεν έχεις ιντερνέτι..??)
φιλιάααα
Καλημέρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήστο νεο μου blog σε περιμενει ενα βραβειο-δωρακι...
Θα χαρω πολυ να σε δω
Φιλικά
Ελπινικη
Κουζινοσκαλισματα (elpinikicook.blogspot.com)