Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Λεμόνια γεμιστά με κρέμα σαρδέλας



 
Αλλη μία φανταστική συνταγούλα που την είχα διαβάσει στο BHMagazino από την κυρία Τσιχλάκη και την είχα στα προσεχώς μας. Είναι καταπληκτικός μεζές για ούζο στο μπαλκόνι με παρεούλα...Την έφτιαξα ένα βράδυ και έκανα και τη σχετική ανάρτηση στο αγαπημένο μου deli. Για αρχειοθέτηση να την περάσουμε και αυτή όσο έχουμε internet ακόμα γιατί κάποια στιγμή θα γίνει η μεταφορά και θα χάσω....τον κόσμο μου όλο....και αργεί κιόλας ...20 μέρες μου είπαν...σνιφ, σνιφ....

Η φωτό είναι της Ρένας μας που τα είδε και λίγο της γύρισε το μάτι...χαχαχα!!! Ρένα ψέμματα λέω?


Υλικά 
4 λεμόνια
2 αβγά σφιχτά
2 κονσέρβες σαρδέλας (σε καλής ποιότητας λάδι)
2 κ.σ. μαύρες ελιές ψιλ/νες
4 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. εστραγκόν ψιλ/νο (αν δεν βρούμε, δύοσμος ή βασιλικός)


Εκτέλεση
 
Λιώνω τα αβγά με πηρούνι. Κόβω ένα καπάκι από κάθε λεμόνι και αφαιρώ το εσωτερικό, χωρίς να το πετάξω. 

Σουρώνω καλά τις σαρδέλες και ξεκοκκαλίζω. Τις βάζω σε μπολ και τις αναμιγνύω με τη μαγιονέζα και τα αβγά και δουλεύω με το πηρούνι.
Προσθέτω τη μισή ψίχα του λεμονιού, τις ελιές και το εστραγκόν και αλατοπιπερώνω.

Γεμίζω τα λεμόνια με το μείγμα και τα αφήνω να σταθούν στο ψυγείο μέχρι να σερβίρω.





Καλή μας όρεξη!

14 σχόλια:

  1. Φαίνεται τέλεια! Μπράβο! Θα την κάνω οπωσδήποτε σε επόμενη μεζεδοκατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο της Ρένας γύρισε το μάτι??
    Ακόμη γυρνάει και το δικό μου χα χα χα!
    Τι απίστευτο μεζεδάκι!!!!
    Απλά υπέροχο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχα!!! Ετσι ακριβώς Ελενα!
    Κορίτσια κάντε το και θα δείτε...και καλό δρόσισμα στο ψυγείο...Είναι απίστευτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα να δεις πώς μου γύρισε το μάτι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια μόνο αυτό έχω να πώ!!!
    Από μία από τις ωραιότερες συνταγές που συνάντησα σε blog!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους, άνοιξαν τα μηνύματα! Σήμερα 3η μέρα που προσπαθώ να γράψω...:(
    Εφάκι όπως τα λες :) Του απαίχτου το μεζεδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοπελίτσα ...ναι...μας γύρισες τα μάτια..και για τιμωρία,μόλις τακτοποιηθείς θα το φτιάξεις και θα σου κάνουμε με γειά με ουζάκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. άντε καλέ..ακόμα το ιντερνέτι..??
    ξεκαλοκαιριάσαμε..
    σμουαααααατττςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. βρε βρε βρε!!!καλως μας ηρθες κι εδω!
    (λεει μια εξαφανισμενη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ευπαρουσίαστο πράγμα για τραπέζι και βρίσκω τα υλικά να δένουν υπέροχα, θα το δοκιμάσω το Σάββατο που κάνω πάντα ψαρικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τί θα γίνει με σένα..??
    μας άφησες σαν στιμένες λεμονόκουπες...βάλε και καμιά φωνή στο πάροχο για τη σύνδεση,αλλιώς δεν χαμπαριάζουνε...
    πες του πως έχεις και σπίτι κλειστό..
    φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο, πολύ προχωρημένη ιδέα, ο τίτλος και μόνο τράβηξε αμέσως την προσοχή μου! Σε κάποιες χώρες πάντως, τα λεμόνια τα κάνουν τουρσί και τα τρώνε σαν μεζέ!
    Μάλλον οι στυμμένες λεμονόκουπες δεν είναι πάντα για πέταμα... :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πήγα...ήρθα...θα ξαναφύγω..
    αμαν πιά με τη σύνδεση..
    ( δεν φαντάζομαι να κάνεις διακοπές κι εγώ να σε λυπάμαι που δεν έχεις ιντερνέτι..??)

    φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα...
    στο νεο μου blog σε περιμενει ενα βραβειο-δωρακι...
    Θα χαρω πολυ να σε δω
    Φιλικά
    Ελπινικη
    Κουζινοσκαλισματα (elpinikicook.blogspot.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!