Μία μοσχοβολιστή ταρτούλα αποχαιρετώντας (μπουυυυυυυυυυυ=κλάμα γοερό....) το καλοκαίρι!
Να μας μείνει η γλύκα της τάρτας τουλάχιστον!
Υλικά
Για ταψάκι 26 εκατοστών
Για τη ζύμη
16 κ. σ. λιωμένο βούτυρο κρύο (ίσως και λίγο παραπάνω)
1 φλ. ζάχαρη
2 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ. γλ. εσάνς αμυγδάλου (ή λίγο λιγότερο)
1/2 κ. γλ. εσάνς βανίλιας
1 κ. γλ. αλάτι
4 κ. σ. πούδρα αμυγδάλου
(και λίγη πούδρα επιπλέον για το πασπάλισμα μετά το ψήσιμο της ζύμης)
Για την κρέμα
1 φλ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος
1 αβγό
1/2 κ. γλ. εσάνς αμυγδάλου (ή λίγο λιγότερο)
1/2 κ. γλ. εσάνς βανίλιας
2 κ. σ. μέλι
2 κ. σ. πούδρα αμυγδάλου
εποχιακά φρούτα της αρεσκείας μας σε φέτες λεπτές
χρησιμοποίησα ροδάκινα και σταφύλι
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Ισως μας ζητήσει λίγο παραπάνω για να μπορεί να ζυμωθεί χωρίς να σκορπίζεται η ζύμη. Γενικά βγαίνει μία τριφτή ζύμη που θα τη στρώσουμε στο ταψάκι μας με τα χέρια. Δεν ανοίγει με πλάστη ή τα σχετικά.
.
.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 12-15 λεπτά και αποσύρουμε μόλις ροδίσει ελαφρά για να κρυώσει.
Μόλις βγει πασπαλίζουμε τη βάση της με το μάτι λίγη πούδρα αμυγδάλου επιπλέον.
Για την κρέμα
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Γυρίζουμε την κρέμα μέσα στην ψημένη τάρτα και απλώνουμε τα φρούτα μας. Δεν τα χώνουμε στην κρέμα, απλά τα απλώνουμε από πάνω όμορφα. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία και μόλις ροδίσει η επιφάνεια αποσύρουμε από το φούρνο.
Ξαναπασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και αφού ηρεμήσει και κρυώσει την κόβουμε.
Ταιριάζουν επίσης σύκα και σταφύλι, βανίλιες, δαμάσκηνα και όλα αυτά τα φρουτάκια.
Καλή απόλαυση και καλό φθινόπωρο!