Πάλι διαιτητικό φαγάκι είχαμε σήμερα....σε λίγο δεν θα περνάμε από τα κασώματα στις πόρτες....αλλά εκτελούσα παραγγελιά οπότε.......
Υλικά
5 πράσα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
λίγο ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
2 αβγά
300 γρ. ρεγκάτο και κασέρι τριμμένα (ή ότι άλλο κίτρινο τυρί έχουμε)
250 ml κρέμα γάλακτος
1 φύλλο κουρού
Εκτέλεση
Σωτάρω το πράσο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και όταν γλασσάρουν ρίχνω τον κιμά και τον σωτάρω με τα υπόλοιπα για 5 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει το μίγμα μου και ρίχνω μέσα σε αυτό το τριμμένο τυρί.
Σε πυρέξ βουτυρωμένο ελαφρά στρώνω το φύλλο μου και ρίχνω τη γέμιση.
Από πάνω περιχύνω με τα αβγά που τα έχω χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος.
Το αφήνω να τραβήξει την κρέμα γάλακτος λίγο και ψήνω στους 160-170 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή σας όρεξη!