Σήμερα σας έχουμε ένα απλό αλλά πεντανόστιμο ορεκτικό-σαλάτα-συνοδευτικό, διαλέξτε εσείς πως θα το πείτε!
Στο πρωτοχροννιάτικο χοιρινό μας αυτά τα καροτάκια έπαιξαν το ρόλο του συνοδευτικού και όλοι τα εξαφάνισαν! Δεν το περίμενα έτσι να σας πω την αλήθεια, έλεγα ότι θα γκρινιάξουν με τα λαχανικά που είχαμε για συνοδευτικά. Ομως τους άρεσαν!
Υλικά
καροτάκια κομμένα μακρόστενα στα τέσσερα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
5 κ. σ. βούτυρο λιωμένο στο τηγάνι με 3 κ. σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
μυρωδικούλια όπως θυμάρι ή άλλο (σχοινόπρασο, μάραθος ή άνιθος, σκατζίκι, μαϊντανός, εστραγκόν) όχι όλα μαζί αυτά βέβαια.
Εκτέλεση
Κόβουμε μακρόστενα τα καροτάκια μας και αφού αλατοπιπερώσουμε και λαδώσουμε καλά, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 15 λεπτά.
Οταν κοντεύουμε να τα βγάλουμε λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και διαλύουμε μέσα τη μουστάρδα και περιχύνουμε τα καροτάκια μας με τη σάλτσα αυτή. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε.
Είναι άριστο συνοδευτικό για ψητό κρέας.
Καλή όρεξη!