Τα λαζάνια είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγάκια που το φτιάχνω σε πολλές παραλλαγές. Μία από αυτές, χωρίς πολλά υλικά είναι το κοτόπουλο και οι πιπεριές. Τυλίγονται μέσα σε μία ωραιότατη, βελούδινη μπεσαμέλ και σε λίγη ώρα έχουμε ένα λαχταριστό φαγάκι να το απολαύσουμε όλοι μαζί!
Υλικά για μεγάλο πυρέξ
Λαζάνια όσα χωράει το ταψί σε 3 στρώσεις
(μου πήρε περίπου η κάθε στρώση 4-5 φύλλα)
2 στήθη κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
ή 1 φιλέτο γαλοπούλας επίσης κομμένο
2-3 πιπεριές πολύχρωμες σε κυβάκια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Για την μπεσαμέλ
1 φλ. βούτυρο
1 φλ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
για το πασπάλισμα τυράκια κίτρινα περίπου 1 φλ.
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο καλά, ρίχνουμε και τις πιπεριές και αφήνουμε να σοταρισθούν και αυτές και να ενωθούν τα αρώματα για 10 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο. Αν θέλουμε στο μείγμα μας προσθέτουμε και κρεμμυδάκι ή σκόρδο να σοταρισθεί και αυτό αλλά εγώ δεν έβαλα καθόλου. Αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ μας λιώνοντας το βούτυρο και καβουρδίζοντας μέσα σε αυτό το αλεύρι.
Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπιπερώνουμε λίγο, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύοντας συνεχώς φτιάχνουμε μία όχι σφιχτή μπεσαμέλ. Την αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις αρχίσει να πήζει γιατί τη θέλουμε αραιή σαν σάλτσα περίπου.
Ρίχνουμε λίγη μπεσαμέλ στο ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ, βάζουμε την πρώτη στρώση λαζάνια και μετά ανακατεύουμε μέσα στην μπεσαμέλ όλο το μείγμα του κοτόπουλου καλά.
Απλώνουμε πάνω από τα λαζάνια μας το 1/3 της ποσότητας της κρέμας, ξανά στρώνουμε λαζάνια, ξαναρίχνουμε κρέμα και τελειώνουμε με λαζάνια και κρέμα. Πάνω από την τελευταία στρώση πασπαλίζουμε λίγα τυράκια της αρεσκείας μας, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο προσεκτικά και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς και αφού ξεσκεπάσουμε το ταψί μας συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα το φαγητό μας.
Καλή όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε όλοι!