Μέρες με παρακαλάγανε για γλυκάκι, βασικά κέηκ μου ζήτησαν, αλλά ως συνήθως αλλά λέμε και αλλού καταλήγω ανάλογα την όρεξη κάθε φορά!
Το βασικό κόνσεπτ ήταν το μήλο, οπότε δεν παρεκλίναμε και πολύ, ε?
Μία ωραιότατη, πανεύκολη και μοσχομυριστή πουτίγκα τους περιμένει σήμερα!
Υλικά
4 φλ. μπαγιάτικο ψωμί σε κυβάκια χωρίς την κόρα
2 μέτρια μήλα σε κυβάκια
1 φλ. σταφίδες
2 αβγά
1 κουτί γάλα εβαπορέ
3/4 φλ. χυμός μήλου
1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 1/2 κ. γλ. κανέλα
άχνη και κανέλα ή σως καραμέλας για να περιχύσουμε από πάνω την πουτίγκα μας
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το ψωμί με το μήλο και τις σταφίδες. Εγώ έβαλα μαύρη, ξανθή και κράνμπερις, εσείς βάλτε ότι θέλετε περίπου σε ποσότητα 1 φλυτζανιού.
Χτυπάω σε άλλο μπωλ τα αβγά, προσθέτω το γάλα, το χυμό, τη ζάχαρη και την κανέλα και αφού διαλύσω τη ζάχαρη γυρίζω το μείγμα αυτό στο μπωλ με το ψωμί και το μήλο.
Αφήνω να τραβήξει τα υγρά τουλάχιστον για 10 λεπτά και μετά σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ διαστάσεων 28x18, ρίχνω το μείγμα αυτό, το τακτοποιώ όπου χρειάζεται και το ψήνω για 40 με 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα από πάνω και να έχει ψηθεί έως μέσα. Αν τυχόν χρειαστεί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο αλλά δεν το έκανα.
Μόλις βγει και αφού ηρεμήσει λίγο, σερβίρουμε και περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι καραμέλας προαιρετικά ή πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και κανέλα.
Καλή απόλαυση!
Θα μας τρελάνεις καλό μου!!!!!! Μέχρι εδώ μυρίζει κανελλίτσα και μήλο. Τόσο αμαρτωλή για σιρόπι καραμέλας δεν με βλέπω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Χειμώνα, τώρα που κρύωσε ο καιρός το λέμε άφοβα!!!
Και το μπαγιάτικο ψωμί αξιοποίησες και το γλυκό έγινε!!Μια χαρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα.
Πάντως ωραίο φαίνεται!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυκολοοο! Ασε που "ανακυκλωνεις" και το ψωμι που λυπαμαι να πεταξω... εχει γεμισει το σπιτι φρυγανιες!!! Την καλησπερα μου και καλως σε βρηκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιάμι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανεύκολο, πεντανόστιμο μηλογλυκάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες από Ζάκυνθο!