Σήμερα σκαρώσαμε ένα μεζέ ξεχωριστό, μπάμιες τηγανητές που δεν έχουν καμία σχέση με τα γνωστά αποτρεπτικά στοιχεία ... της μπάμιας. Ούτε σάλια, ούτε η γεύση η κλασική, ούτε ιδιαίτερη περιποίηση πριν το τηγάνι! Τίποτα απολύτως!
Διαλέγουμε ωραία πρώτη ύλη, κόβουμε ελαφρά το κοτσανάκι από πάνω, τίποτα άλλο δεν χρειάζεται, ούτε καν το γνωστό κωνικό καθάρισμα. Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε να στεγνώσουν καλά.
Θέλουν βαθύ τηγάνισμα και συνοδεύονται υπέροχα με γιαουρτάκι.
Υλικά
1/2 κιλό μπάμιες
2-3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή καλαμποκάλευρο
πάπρικα καπνιστή
μοσχοκάρυδο
κύμινο
αλάτι και πιπέρι
όλα μέσα στο αλεύρι
2 αβγά χτυπημένα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κοτσανάκια από τις μπάμιες, τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά.
Τις περνάμε λίγες-λίγες μέσα στο χτυπημένο αβγό και μετά από το αλεύρι που έχει τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας.
Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν, δεν κάνουμε υπερβολές για να μην καούν, θέλουν ελάχιστο τηγάνισμα.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια.
Σερβίρονται αμέσως, ιδανικά με γιαούρτι που έχουμε τρίψει ελάχιστο σκόρδο μέσα.
Είναι πεντανόστιμες και συνοδεύουν τέλεια μπυρίτσα!
Καλό απόγευμα!