Οι παρασκευές μας με τη γλιστρίδα συνεχίζονται και αυτή τη φορά φτιάξαμε ένα πολύ ωραίο πέστο γλιστρίδας για να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ζυμαρικά! #glistrida
Υλικά
500 γρ. γλιστρίδα (4 ματσάκια)
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. παρμεζάνα (έβαλα μισό-μισό με πεκορίνο Αμφιλοχίας)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. καβουρδισμένα καρύδια (ή άλλος ξηρός καρπός ή κουκουνάρι)
1 πρέζα αλάτι, δοκιμάζουμε αν θέλουμε παραπάνω
Αν θέλουμε, δεν έβαλα, αλλά μπορείτε να προσθέσετε και μερικά φυλλαράκια βασιλικού
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά και στραγγίζουμε τη γλιστρίδα. Κρατάμε μόνο τα φυλλαράκια και την κορυφή από τα βλαστάρια-μόνο δηλαδή το πολύ τρυφερό κομμάτι, όχι όλο το τμήμα του βλασταριού, δεν τα πετάμε όμως τα υπόλοιπα, τα φυλάμε για σαλάτα ή για να κάνουμε τουρσάκι. Τοποθετούμε τα φυλλαράκια της γλιστρίδας στο μούλτι ή μπλέντερ να πολτοποιηθούν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας με τελευταίο τον ξηρό καρπό. Χτυπάμε τα υλικά όλα μέχρι να έχουν την υφή που θέλουμε σύμφωνα με το γούστο μας.
Είμαστε έτοιμοι!
Διατηρείται στο ψυγείο σε αποστειρωμένο βάζο και από πάνω ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να καλύψουμε την επιφάνειά της αν δεν χρησιμοποιηθεί άμεσα.
Αλλο τιπ για να το διατηρήσουμε είναι τα παγάκια, έτσι προσθέτουμε το πέστο στις παρασκευές μας.
Μπορούμε εκτός από τα ζυμαρικά να την χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες, πάνω σε κρακεράκια σαν ντιπ, σε ψημένο ψωμί, αν είμαστε πολύ τολμηροί σε πίτσα!
Καλή εβδομάδα!