Σιγά που θα πέρναγε η γαλλιδούλα χωρίς να πέσει στα χέρια μου!!!! Δεν γίνονται αυτά με τίποτα!
Ολα ξεκίνησαν όταν τα Greek Food Blogs με πρωτοβουλία της Βίκης Κουμάντου και σε συνεργασία με τα cookshop αποφάσισαν να μας δώσουν την ευκαιρία να δοκιμάσουμε να μαγειρέψουμε, όσοι ενδιαφερόμαστε και έχουμε τη δυνατότητα, με την μαντεμένια απόλυτη θεά Cocotte της οικογένειας Fontignac.
Κατάφερα και την πήρα στα χέρια μου το Σάββατο πουρνό-πουρνό, πριν έρθω στη γευσιγνωσία ελαιολάδου...καλά, τι μαγαζί είναι αυτό???? Αφήστε με εκεί μέσα και ας μείνω νηστική 2 μέρες...(μεγάλη θυσία εδώ που τα λέμε..)! Εντόπισα και πραγματάκια που το κοντινό μου στην Πετρούπολη δεν τα έχει....το γιατί δεν το έχω καταλάβει ακόμα...και είναι κρίμα!
Βιβ, αυτό το φλόγιστρο με τα πυρεξάκια μου έχει χαραχτεί στο κεφάλι και αν δεν τα πάρω θα σκάσω λέμε!!! χαχααχαχα!!!
Τέλος πάντων σαν την σπηλιά του Αλή Μπαμπά μου φάνηκε και έπαθα αυτό που παθαίνω όταν κατεβαίνω και στην Ευριπίδου...Αν δεν είχα τη γευσιγνωσία, θα του είχα φορτώσει του Μ. την κατσαρόλα στο αυτοκίνητο και θα γύρναγα πολύ...πολύ...πολύ αργότερα...χαααχαχα!!!! Στα υπόψη και το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά και το εμπορικό κέντρο γενικότερα γιατί έχει πολύ καλά καταστήματα μέσα και αξίζει οπωσδήποτε μία βολτούλα!
Σήμερα λοιπόν ξεκίνησα τα μαγειρέματα...για αρχή σκέφτηκα το όσο μπούκο γιατί μου είχε καθίσει καιρό να το φτιάξω και όλο αναβολή έπαιρνε...Ηρθε η ώρα να του να εκτελεστεί και μάλιστα να γίνει και ντίρλα!
Υλικά
4 κότσια μοσχαρίσια
5-6 κρεμμυδάκια στιφάδου στα δύο κομμένα
4 καρότα σε λωρίδες
1 κοτσάνι σέλερυ σε λεπτές λωρίδες
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλ/νη
10-15 baby πατάτες
πολύ λίγη σάλτσα ντομάτας (με το μάτι)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
μοσχοκάρυδο λίγο, 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
1 μεγάλο κουτί (0,50 L) μπύρα
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κότσι στο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να θωρακιστεί.
Οταν πάρει χρωματάκι και από τις δύο μεριές, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και σβήνω με την μπύρα.
Μόλις πάρει μία βράση συμπληρώνω τα λαχανικά όλα, τη σάλτσα, αλατοπιπερώνω, ρίχνω και τα μπαχαρικά και αφήνω να σιγοβράσει για 3 ώρες (με διαβάθμιση 1-9, το είχα στο 3 συνεχώς).
Νερό δεν συμπλήρωσα καθόλου γιατί κατεβάζουν τα λαχανικά και είχε και την μπύρα.
Επίσης να προσέξετε το αλάτι γιατί νομίζω ότι σε αυτή την κατσαρόλα μένουν όλες οι βιταμίνες του κρέατος οπότε θέλει και μία ιδέα λιγότερο αλάτι. Αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με αλλά από προσωπική πείρα το καταθέτω και όχι μόνο από τη συγκεκριμένη κατσαρόλα. Εγώ γενικά είμαι λίγο εγκρατής στο αλάτι οπότε ήρθε στα ίσα του το φαγάκι μας.
Εγινε ένα λουκούμι, τόσο τέλειο ήταν!
Σιγομαγειρεύω και σε άλλες κατσαρόλες αλλά τέτοιο αποτέλεσμα δεν είχα μέχρι τώρα....!!!
Μέλωσε η σαλτσούλα του και το κρέας το έπιανες με το πηρούνι και διαλυόταν....απίθανο!
Αν δεν είχα πάρει τις κατσαρόλες μου πριν 2 1/2 χρόνια θα έτρεχα να πάρω τη συγκεκριμένη (ο Μ. μου έχει απαγορέψει να του πάω ακόμα και μπρίκι μετά από εκείνες...χαχαχα) αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος οπωσδήποτε γιατί για οικογένεια 6μελή δεν είναι με τίποτα...χαχαχα!!! Είναι για πιο νορμάλ καταστάσεις....εμείς πάμε σε άλλη κατηγορία!
Χαλάλι της το ταξιδάκι μέχρι το Avenue, το αξίζει με το παραπάνω!
Καλή σας όρεξη!