Αγαπημένα μας τα μηλαράκια και τα παίρνουμε με τα κιλά στη λαϊκή κάθε εβδομάδα...
Τα έχουμε χωρίσει τα τσανάκια μας μέσα στο σπίτι, άλλος θέλει κόκκινα, άλλος ξινόμηλα και άλλος μπανανόμηλα, οπότε έχουμε πάντα ποικιλία!
Μηλόπιτα τους έφτιαξα σήμερα, τύπου κέηκ, πεντανόστιμη!
Υλικά
4-5 κόκκινα μήλα
2 κούπες μεγάλες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
κοσκινισμένο με 2 κ. γλ. baking powder
1 1/2 κούπα μεγάλη ζάχαρη
λίγη κανέλα
2 βανίλιες
1 χούφτα καρύδια χοντροτριμμένα
1 πακέτο μαργαρίνη λιωμένη
4 αβγά
1 χούφτα σταφίδες μουλιασμένες σε λίγο κονιάκ (έβαλα τεντούρα)
Εκτέλεση
Βουτυρώνω και αλευρώνω το ταψί μου.
Κόβω τα μήλα σε ροδέλες και στρώνω στο ταψί μου να καλύψω την επιφάνειά του και όποια μεγάλα κενά υπάρχουν. Τα υπόλοιπα τα ψιλοκόβω και τα προσθέτω στη ζύμη μου.
Πασπαλίζω με λίγο καρύδι τριμμένο και το υπόλοιπο επίσης το κρατάω για τη ζύμη μου.
Κατά τα κλασσικά, χτυπάω τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα, ρίχνω τις βανίλιες, την κανέλα, τα καρύδια, τις σταφίδες με την τεντούρα, το αλεύρι με το baking powder και στο τέλος τα ψιλοκομμένα μήλα.
Αδειάζω πάνω από τις ροδέλες του μήλου στο ταψί και ψήνω στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, σε αντιστάσεις πάνω και κάτω.
Αφήνω 10 λεπτά σε σβησμένο φούρνο και βγάζω να κρυώσει.
Οταν κρυώσει, αδειάζω σε πιατέλα, πασπαλίζω με άχνη και κανέλα και σερβίρω.
Καλή σας απόλαυση και καλή εβδομάδα!
Δηλαδή το τεντούρα είναι κονιάκ η λάθος κατάλαβα η άσχετη μπλογκογυναίκα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αν ναι,τι κονιάκ είναι αυτό που εγώ πρώτη φορά ακούω κινδυνεύοντας να φανώ και άσχετη(τι λέω η γυναίκα αφού είμαι άσχετη)
Από τα πιο αγαπημένα μου οι μηλόπιτες τύπου κέικ! Πολύ ωραία η ιδέα με την Τεντούρα... δεν το είχα φανταστεί!!! Καλή εβδομάδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είχα κονιάκ αυτή τη φορά και έβαλα τεντουρίτσα, που την λατρεύουν και τα αρώματά της είναι ταμάμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τεντούρα είναι λικέρ με κανελογαρίφαλο και διάφορα άλλα που υποτίθεται ότι είναι μυστική συνταγή και δεν λείπει ποτέ από το σπίτι μας!
Οταν ξεμένω κάνω κάτι τέτοια κουλά, καμιά φορά μπορεί ας πούμε να αρωματίσω και με ελάχιστο ουίσκυ...αλλά ελάχιστο!
Καλή εβδομάδα!
Καλή Εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ "δική μου" Τεντούρα θα ανοίξει στις 10 Μαρτίου. Μέχρι τότε τς σταφίδες τις μουσκεύω με άλλο Πατρινό ποτό. Μαυροδάφνη και γίνονται τέλειες.
Ωραία η μηλόπιτα! Δημοφιλέστατη και σε μας!
Καλημέρα από την Θεσσαλονίκη!!!!
Ήρθα ... ήρθα!!! και σου βουτάω ένα μεγάαααλο κομμάτι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Καλή εβδομάδα
Τρελαίνομαι για τεντούρα , ακι για μηλόπιτες επίσης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα , καλή εβδομάδα Εφη :-)
Τέρμα το blogging για σήμερα. Πάω να φτιάξω τη μηλόπιτα αυτή τη στιγμή! Έχω και τεντούρα που θα πηγαίνει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα:)
φερτε μου μηλόπιτες με τεντούρα !!!!!!! χαχαχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγειά σου ρε Εφάκι με τα ωραία σου !
η αναδοπογυριστή μηλόπιτα είναι απ'τις αδυναμίες μου οπότε παίρνω ένα μεεεεγάλο κομμάτι και πάω να το ευχαριστηθώ !!!
καλημέρα και καλή βδομάδα
Και ότι εχθές τέλειωσα με την τεντούρα της Κικής :) Ιδέες μου έβαλες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω μια δυναμία στις μηλόπιτες αλλά και στην Τεντούρα, εμένα η μαμά μου δεν μου έδινε γάλα αλλά τεντούρα, έτσι κάνουμε στα μωρά μας στην Πάτρα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μηλόπιτα και τεντούρα, δεν βλέπω να έχει περισσέψει ούτε ψιχουλάκι για μένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα Εφάκι!
Πολύ ωραίο φαίνεται και σε εμφάνιση και σε γεύση... Πιες και μια τεντούρα και για μας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαιδιά την τσάκισαν...σαν τις ακρίδες έπεσαν...θα φτιάξω κι άλλη μου φαινεται...χαχαχα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και σε εσάς!!!!
k elega na pernaga kamia voltaaaaaaa!!!!!!!! alla ti tha vrwww????????tipotaa!!!! monaxa psixoulaa!!! :(
ΑπάντησηΔιαγραφή....xaaxaxaa!!! :))
Εφούλα κατέβα, έλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ζεστο καφέ....κόλαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ! Με τεντούρα! Διπλό μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφή