Ο καιρός ανοίγει και αρχίζουν να μου αρέσουν οι φρουτοσαλάτες και τα σχετικά. Μία πολύ ωραία φρουτοσαλάτα είναι αυτή εδώ που γίνεται με ότι εσπεριδοειδή έχουμε στο σπίτι και την ανεβάζει πάρα πολύ το ανθόνερο.
Υλικά
1 λάιμ μικρό
2 πορτοκάλια μέρλιν
2 πορτοκάλια σαγκουίνι
σπόροι 1 ροδιού ή κράνμπερις
1 κ. σ. ανθόνερο
2 κ. σ. μέλι
μέντα ψιλοκομμένη ή δυόσμος αν θέλω
1 κ. σ. φυστίκι Αιγίνης λεπτοσπασμένο (όχι πούδρα)
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και φιλετάρουμε τα φρουτάκια μας και κόβουμε με λεπτό και μυτερό ψαλιδάκι κουζίνας τις μεμβράνες όπου μπορούμε χωρίς να χαλάσουμε τις φετούλες των φρούτων-όσο γίνεται αυτό. Φροντίζουμε να το κάνουμε πάνω από ένα μπωλ γιατί βγάζουν ζουμάκι τα φρούτα μας. Μέχρι να τελειώσω με τα φρούτα μέσα στο ζουμάκι αυτό μουλιάζω για λίγο τα κράνμπερις.
Σε ένα μικρό μπωλάκι χτυπάμε το μέλι με το ανθόνερο και αν χρειαστεί βοηθάμε με λίγο -ελάχιστο- χυμό από αυτόν που έβγαλαν τα φρούτα μας.
Αραδιάζουμε τις φετούλες σε μία πιατέλα, σκορπίζουμε το ρόδι ή τα μουλιασμένα κράνμπερις και από πάνω περιχύνουμε το μέλι με το ανθόνερο, πασπαλίζουμε με το φιστίκι και σκορπίζουμε το δυόσμο από πάνω.
Σερβίρουμε αμέσως γιατί όσο μένουν βγαίνει ο χυμός από τα φρούτα.
Εγώ έβαλα λεμόνι γιατί δεν είχα λάιμ αλλά μου βγήκε ξινό πολύ, καλύτερα να μην βάλετε λεμονάκι.
Αν τα πάτε καλά με το γκρέηπφρουτ βάλτε και ένα ροζ μέσα στα φρούτα.
Καλή απόλαυση!