Τα φασόλια μπορούμε να τα απολαύσουμε και σε μορφή σαλάτας χωρίς πολλά-πολλά, μιας που από μόνα τους αρκούν για ένα πλήρες πιάτο. Η σαλατούλα αυτή θυμίζει πολύ τα πιάζ!
Υλικά
500 γρ. φασόλια ξερά, μουλιασμένα αποβραδίς
1 φλ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια σε ημισέληνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
χυμός και ξύσμα 1 ακέρωτου λεμονιού
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
Την άλλη μέρα τα βάζουμε στην χύτρα με νερό αρκετό, παίρνουν μία βράση, ξαφρίζουμε και σουρώνουμε. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό και με κλεισμένη τη χύτρα βράζουμε για 40 λεπτά. Βγάζουμε και στραγγίζουμε.
Σε κατσαρόλα άλλη, σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει όμορφα χωρίς βιασύνες γύρω στο δεκάλεπτο. Μετά προσθέτουμε το σκόρδο και αφού σωταριστεί ελάχιστα, προσθέτουμε τα φασόλια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και αποσύροντας ρίχνουμε το μαϊντανό.
Στο σερβίρισμα αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε τόνο ή ρέγγα φιλέτο που τους πάει πάρα πολύ.
Στο σερβίρισμα αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε τόνο ή ρέγγα φιλέτο που τους πάει πάρα πολύ.
Καλή μας όρεξη!
Υπεροχος τρόπος να απολαύσεις τα φασόλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή!!!
Ωραίο κόλπο αυτό με το σωταρισμένο κρεμμύδι/σκόρδο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή Σαρακοστή Έφη μου!!!
Υπέροχη σαλάτα αγαπημένη της γιαγιάς μου! όσο για τη ταραμοσαλάτα θα δοκιμάσω όπως την λες..δεν έχω βάλει καρύδια ποτέ μέσα.καλή Σαρακοστή .
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ για τις συνταγές σας, που θα με βοηθήσει να μαγειρέψουν για 40 ημέρες
Πολύ ωραία και μερακλίδικη η σαλάτα σου Έφη! Καλή Σαρακοστή!
ΑπάντησηΔιαγραφή