Καλό και όμορφο μήνα να έχουμε και όλα καλά να μας πάνε!
Σήμερα έχουμε ένα φαγάκι μαμαδίστικο, πεντανόστιμο, εύκολο και πολύ αγαπημένο! Από την μέρα που το έδειξε ο αγαπημένος μας τηλεμάγειρας Βασίλης Καλλίδης το έχουμε τιμήσει αμέτρητες φορές και όλες τις φορές μουγκρίζουν στοματάκια!
Πραγματικά είναι μέσα στους τρεις που εμπιστεύομαι απόλυτα σε ότι μας δείξουν, έχει πάντα επιτυχία και πάντα είναι εφαρμόσιμες οι συνταγές του και κυρίως νορμάλ ειδικά όταν έχουμε δύσκολους δοκιμαστές μικρής ηλικίας!
Υλικά
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αν θέλουμε μία καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
ή αλλιώς λίγο καυτερό μπούκοβο
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κονκασέ ντομάτας ή 2 μεγάλες ντομάτες στο μούλτι
αλάτι και πιπέρι
1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
200 γρ. φέτα χονδροτριμμένη
1 φλ. ελιές πράσινες σε ροδέλες (αν θέλω τις ψιλοκόβω)
λίγος μαϊντανός
1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό ή πένες
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αν θέλουμε μία καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
ή αλλιώς λίγο καυτερό μπούκοβο
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κονκασέ ντομάτας ή 2 μεγάλες ντομάτες στο μούλτι
αλάτι και πιπέρι
1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
200 γρ. φέτα χονδροτριμμένη
1 φλ. ελιές πράσινες σε ροδέλες (αν θέλω τις ψιλοκόβω)
λίγος μαϊντανός
1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό ή πένες
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά, μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, το μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε και μετά προσθέτουμε το κονκασέ ντομάτας.
Αφήνουμε τον κιμάς μας να βράσει και να πιει όλα τα υγρά του και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι για 4 μόνο λεπτά (μόνο τόσο γιατί μπαίνει στο φούρνο) και στραγγίζουμε.
Σε μεγάλο πυρέξ στρώνουμε 2 λαδόκολλες για να αγκαλιάσουν όλο το πυρέξ όμορφα, ρίχνουμε μέσα το κοφτό μακαρονάκι και από πάνω ρίχνουμε τον κιμά. Από πάνω ρίχνουμε τις πιπεριές, τις ελιές αν θέλουμε, τα ντοματίνια που τα έχουμε κόψει στη μέση και τη φέτα τριφτή να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, λίγο τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ψιλομπερδευτούν με τον κιμά μας (απαλά) και κλείνουμε τις λαδοκόλλες.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Εγώ το άφησα άλλα 10 λεπτά ξεσκέπαστο για να πάρει λίγο χρώμα.
Καλή μας όρεξη και καλό μας μήνα!!!
καλημέρα καλό μηνα!! πολυ ωραίο αυτο το φαγάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!! Υπέροχο θα το δοκιμάσω αύριο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Καλλίδης μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής, οι συνταγές του είναι εύκολες και πετυχημένες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο φαγητό Εφάκι!
Φιλιά, καλό μήνα!
Καλό, πραγματικά πολύ καλ, Έφη μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κύριος Καλλίδης, έχει μια ξεχωριστή ιδιότητα να κάνει μαγειρέματα με εύκολο τρόπο και που το γευστικό τους αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.
Καλημέρα! Αρα η συνταγή δοκιμάστηκε και πέτυχε! Συμπτωματικά τον βλέπω τώρα στην tv. Κι εγώ τον συμπαθώ, οι συνταγές του είναι σχετικά απλές και νόστιμες. μας ζέστανες με το φαγητάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ θα με τρελάνεις..τι ιδέα..μου αρέσει..Θα το φτιάξω και να δούμε αν θα βγει ..έτσι...σαν το δικό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα
ΑπάντησηΔιαγραφήωραια αναρτηση μπραβο
ΑπάντησηΔιαγραφήαν θες παρε την καλλιτεχνικη σου διαθεση και ελα στο μπλογκ μου να μου πεις την αποψη σου για οσα κανω