Σήμερα σας έχω μία λαχταριστή, χουχουλιάρικη και πεντανόστιμη σουπίτσα που είναι ότι πεις για τον καιρό αυτό!
Υλικά
1 κιλό μανιτάρια σε φέτες
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
1 φλ. του καφέ μπράντυ
3 κ. σ. θυμάρι φρέσκο
4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 φλ. σέλερυ ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών
1 φλ. ρύζι νυχάκι (αν θέλουμε)
λίγη κρέμα γάλακτος για το τελείωμα
Εκτέλεση
Αν θέλω μπορώ κατά το ήμισυ να βάλω αποξηραμένα μανιτάρια που τα έχω μουλιάσει από πριν σε λίγο ζεστό νεράκι και τα έχω σουρώσει. Το νεράκι αυτό το κρατάω για τη σούπα. Εγώ τη σουπίτσα την έκανα με φρέσκα μανιτάρια μόνο και χωρίς ρυζάκι.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο με το βούτυρο και ρίχνω τα μανιτάρια να σοταρισθούν. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με το φρέσκο θυμάρι και σβήνω με το μπράντυ.
Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερυ, τα αφήνω και αυτά να μαλακώσουν για 5 λεπτά περίπου και προσθέτω νερό ή ζωμό για να βράσει η σουπίτσα μας για άλλα 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Στη φάση αυτή προσθέτω το ρύζι ή δεν το βάζω και την κάνω βελουτέ με τη ράβδο του μπλέντερ.
Σερβίρω με λίγη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζω με με θυμάρι.
Καλή όρεξη!
Φαίνεται πολύ νόστιμη - comfort food, πραγματικά! Θα την έχω κατά νου για τον Δεκέμβρη! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ που την είδα τώρα μπορώ να έχω ένα πιατάκι;;
ΑπάντησηΔιαγραφήθέλωωωωω!!! η καλύτερη σουπίτσα {μετα τον τραχανα!} για τον χειμώνα!! μη σου πω αντι για ρύζι να βάλω τραχανα!! ;) μου δωσες ιδέα για χουχουλιαστό βραδυνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήολοκληρη πτυχιακη τα εκανα να μην τ φαω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τις πιο αγαπημένες μας σούπες! Με το μπράντυ και το θυμάρι, θα είναι πολύ αρωματική!
ΑπάντησηΔιαγραφή