Γίνεται πεντανόστιμο και δεν μας βαραίνει κιόλας.
Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
2-3 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
κριθαράκι χοντρό ή μέτριο
4 κόκκοι μπαχάρι
Εκτέλεση
Βράζω το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει με τα καρότα και το κρεμμύδι, ρίχνω και το λάδι και αλατοπιπερώνω.
Οταν γίνει το κοτόπουλο, κατεβάζω από τη φωτιά.
Στο ταψί μου βάζω ελάχιστο ελαιόλαδο και το κριθαράκι να ζεσταθεί ελαφρά στο φούρνο και μόλις πάρει χρώμα προσθέτω το περιεχόμενο της κατσαρόλας όλο.
Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πιει το ζουμάκι του.
Καλή σας όρεξη!
Ωραιο το γιουβετσακι... και μ αρεσει πολύ με κοτοπουλο, αλλα ο αγαπημενος δεν το πολυθελει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα μου αρέσει τρελλά αυτή η συνταγή και την φτιάχνω συνέχεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήότι μπαίνει στο ζουμάκι από το κοτόπουλο γίνεται πεντανόστιμο!!
Kαι άσπρο και κόκκινο, το γιουβέτσι είναι πάντα από τα αγαπημένα μας φαγάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερούδια Εφάκι!!
Συμφωνώ! Και άσπρο και κόκκινο και κίτρινο και μπλέ και οτι θες!!!! Κριθαράκι στον φούρνο να ναι και μπορώ να φάω μέχρι να σκάσω!! Το κοτόπουλο το χαρίζω..
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά..
Καλά του..."κοτόπουλου" γίνεται σήμερα, χαχα και μάλιστα του άσπρου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρόμοιες εμπνεύσεις είχαμε σήμερα Έφη μου για να ταϊσουμε τα βλαστάρια μας...
Καλό απόγευμα
Από τα αγαπημένα μου φαγητά. Βέβαια του άντρα μου δεν του πολύ αρέσει αλλάαααα ποιος μαγερεύει;;; εεε και φυσικά εγώ χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Τι μου θύμησες με το άσπρο γιουβέτσι.Το έφτιαχνα όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά.(Τότε που δούλευε κουτάλι). Και μερικές φορές, αντι για κοτόπουλο τους έβαζα κιμά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε όλα τα γιουβετσάκια τα τσακίζουμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς μέχρι τώρα τσακίζαμε το ροζαλένιο γιουβετσάκι, αδυναμία του μικρού μου, αλλά είμαι σίγουρη ότι και αυτό θα του αρέσει τρελλά! Εφούλι, το μπαχάρι με την κότα στην κατσαρόλα ε, ή κάνεις καμιά τσαχπινιά?
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι στην κατσαρόλα, μετά στο ταψί με το κριθαράκι. Ολα κι όλα...ο ζωμός, ζωμός!!!χαχαχαχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου πω και εδώ ότι σε λατρεύω???? Ξέρεις εσύ!
Σμουάτς!!!!
Ki εγώ το προτιμώ χωρίς πολλές σάλτσες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πολύ νόστιμο!!
Φιλάκια!
Και μένα έτσι μου αρέσει το γιουβέτσι!
ΑπάντησηΔιαγραφήπεράστε από το βλογ μου παρακαλώ και φέρτε και μιά μερίδα γιουβέτσι όπως θα'ρχεστε...
ΑπάντησηΔιαγραφήσμουααατςςς σας...-:))