Αν μπει στο ψυγείο για λίγο πριν σερβιριστεί, είναι πολύ δροσιστική και πλήρες πιάτο λόγω της φέτας.
Υλικά
3 φλ. βρασμένα ρεβύθια
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα κομμένα σε ζαράκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
χυμός 2 λεμονιών
1/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 φλ. μαλακή φέτα
Εκτέλεση
Σε τηγανάκι σοτάρω στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτω το σκόρδο. Αποσύρω πριν πάρει χρώμα το σκόρδο και αφήνω να κρυώσει το μείγμα.
Σε μπωλ ανακατεύω τα ρεβύθια με τον κόλιανδρο, το μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω το μείγμα του τηγανιού μαζί με το λαδάκι του.
Στο τέλος ρίχνω και τη φέτα και ανακατεύω απαλά.
Αν μείνει η σαλάτα για μερικές ώρες να ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις είναι ακόμα καλύτερη.
Καλή όρεξη!
Αν δεν μου αρέσει ο κολιανδρος τι άλλο βάζω? Μαρούλι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα! Ο κόλιανδρος είναι όπως ο μαϊντανός αλλά πιο αρωματικός και έντονος, μοσχοβολάει όπου μπει, αν δεν σου αρέσει βάλε μόνο μαϊντανό. Δεν παίζει το ρόλο της σαλάτας για να βάλεις μαρούλι αλλά θα μπορούσες άνετα να κάνεις μία σαλάτα με μαρούλι και ρεβύθια.
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!
Μμμ, ωραία σαλάτα! Βρίσκουμε κόλιανδρο τέτοια εποχή; Θα ρωτήσω στη λαική αύριο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε, αντί για κόλιανδρο θα έβαζα μαιντανό εγώ...
Eleni @ On Top Of Spaghetti
Καλησπέρα Ελένη!
ΔιαγραφήΣτα σούπερ μάρκετ θα βρεις κόλιανδρο σίγουρα, στη λαϊκή αγορά σημερα που κοίταζα δεν είδα πουθενά. Καλό απόγευμα!:)
Λατρευω ρεβυθια,λατρευω τυρι φετα και πιο πολυ την κατσικισια,οποτε η σαλατουλα αυτη ειναι σουπερ και μπορει ο καθενας να την φτιαξει στα δικα του μετρα-γουστα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραια η προταση σου Εφη,καλο σου βραδυ!!!
Μμμμμ!!! Υπέροχη πρόταση Έφη μου και με ελάχιστες θερμίδες (έτσι για να επανέλθουμε μετά τις καλοκαιρινές κραιπάλες χαχαχα)!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την απολαύσω την άλλη εβδομάδα!!!
Φιλιά και καλημέρα!!
Καλησπέρα! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον φρέσκο κόλιανδρο τον σιχαίνομαι (πολύ όμως!), αλλά είδα τα ρεβύθια που μου αρέσουν και μου ήρθε στο μυαλό μια συνταγή αραβική για χούμους που εγώ την έχω πειράξει και την κάνω σαλάτα, με βρασμένα ρεβύθια, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και μια σάλτσα με ταχίνι, ελαιόλαδο και λεμόνι! Θα μπορούσε και εκεί να προστεθεί φέτα, νομίζω. Καλή συνέχεια!
Kαλησπέρα είμαι η Ελευθερία. Αν και από τη Θεσσαλία , αγαπώ την ποντιακή κουζίνα. Η σαλάτα έγινε φανταστική!!! παρόλο που έβαλα μαϊντανό. Καλό απόγευμα!!!
Διαγραφή