Είναι μία παρεμφερής με το γνωστό σπανακόρυζο συνταγή αλλά με πιο πολλά μυριστικά.
Την αγαπάμε πολύ και τη φτιάχνουμε τακτικά στο σπίτι.
Υλικά
Την αγαπάμε πολύ και τη φτιάχνουμε τακτικά στο σπίτι.
Υλικά
1 κιλό σπανάκι
2 ματσάκια μυρώνια
2 ματσάκια καυκαλήθρες (παπαρούνες, λάπατα και ότι άλλο μυριστικό βάζουμε στην χορτόπιτα)
1 ματσάκι μάραθος (ή για όσους δεν τον θέλουν, άνιθος αλλά δεν είναι το ίδιο...)
3 σκελίδες σκόρδο ή φύλλα σκόρδου
αλάτι-πιπέρι
1 κ.σ. πελτές τομάτας
λάδι
1 χούφτα ρύζι νυχάκι (εγώ βάζω παραπάνω για να με ικανοποιεί)
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα χορταρικά μας.
Τα μαραίνουμε στο λάδι και προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε νεράκι να βράσουν για λίγο.
Προσθέτουμε το ρύζι και μόλις γίνει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Οπως και το σπανακόρυζο δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά.
Καλή σας απόλαυση!
Σίγουρα θα είναι πολύ νόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τόσα υπέροχα μυριστικά θα είναι υπέροχο.
Καλό απόγευμα
Είναι πράγματι, τα μυριστικά το ανεβάζουν πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα και σε σένα Marion!
Πρέπει να είναι πεντανόστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο μάνα,μητέρα,μαμα!!!
Γειά σου Έφη,
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχη η Κεφαλλονιά,
το ίδιο υπέροχη φαίνεται και η τσιγαριά που μας προτείνεις, μου αρέσουν πολύ τα μυρωδικά που έχει, θα την φτιάξω και εγώ..
καλό βράδυ!!!
:))
Τσιγαριά με τα όλα της...και μοσχομυριστή...
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά Εφουλίνι μου..
Πολύ μου αρέσουν αυτά τα φαγητά με χόρτα Εφη!
ΑπάντησηΔιαγραφήη θεία μου,από το Νιχώρι τηςΕρύσσου,το έλεγε τσιγαρίδι...
ΑπάντησηΔιαγραφή