Pages
▼
Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010
Κρεατικά ανάμεικτα στη γάστρα
Υλικά
1 κιλό πατάτες μικρούλες
750 γρ. αρνί μπούτι σε μεγάλα κομμάτια
750 γρ. χοιρινό μπούτι σε μεγάλα κομμάτια
5 κρεμμύδια μέτρια
4-5 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη ή φασκόμηλο ή δενδρολίβανο
1/2 φλ. κρασί
1/2 φλ. νερό
1 φλ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1 φλ. κεφαλοτύρι κομμένο σε καρέ
Τρίβω τις πατάτες με σύρμα για να είναι πεντακάθαρες και τα βάζω όλα μαζί τα υλικά στη γάστρα.
Ψήνω για ΟΛΗ TH NYXTA στους 80 βαθμούς στις αντιστάσεις του φούρνου ή αλλιώς
για 3 ώρες στους 150-160 βαθμούς .
Πολλές φορές το φτιάχνω και με κατσικάκι + μοσχάρι σε μεγάλα επίσης κομμάτια με μουστάρδα, πιπεριές , ντομάτες σε τέταρτα και κεφάλι γκούντα. Αλλη εκδοχή αυτή βέβαια.
Καλή σας όρεξη!
To μαγείρεμα στη γάστρα δίνει άλλη γεύση στο φαγητό. Δεν έχω δοκιμάσει να ψήσω όλη νύχτα, το φοβάμαι λιγάκι, πρέπει να το αποφασίσω κάποια στιγμή γιατί σίγουρα το σιγοψήσιμο θα δίνει άλλη νοστιμάδα. Μπράβο Εφάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτο το αργό ψήσιμο στην γάστρα,δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα!!!Ειμαι σίγουρη οτι εγινε πεντανόστιμο το φαγητό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια λουκούμι έγινε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκιμάστε το!
Ρένα και εγώ όταν μου το είπε η κουνιάδα μου...φρίκαρα λίγο με το ολονύχτιο μαγείρεμα, αλλά το έκανα και τσεκάριζα ο βρυκόλακας ...όλη τη νύχτα από το φόβο μου!
Μετά είχα αέρα...χαχααχαχα!!!
Το πέταγα μέσα και το ξέχναγα, κάντο και θα δεις!
Πώς να μη γίνει λουκούμι έτσι που το μαγείρεψες Έφη μου?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε άλλη εκδοχή βάζω μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο...
Μμμμμμμ φαγητό λουκούμιιιιιιιιιιιιιι
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεριδούλα για μένα έμεινε;;;
Φιλιάααα
Θα βρω καλό κρέας, αν και δύσκολο εδώ στην Ισπαανία, και θα το κάνω στο φούρνο για Χριστουγεννα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφή ιδέα μου έδωσες!
Ευχαριστώ.
Φιλάκια πολλά, πολλά!
Αγγελική, όντως μπορείς να παίξεις με τα υλικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μυστικό είναι να είναι μεγάλα τα κομμάτια του κρέατος για να μείνουν ωραία στο τελείωμα.
Αστεράκι, και βέβαια έχεις μεριδούλα!
Veronica, γίνεται πολύ ωραίο και καλύπτει όλα τα γούστα!
Εφηηηηηηηηηηηηηη... Τι μου κάνεις παιδάκι μου και ξερογλύφομαι η γυναίκα???
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άνοιξες την όρεξη και νηστεύω...
Μπαίνει στα υπόψην για τις γιορτές!
Την καλημέρα μου, καλή εβδομάδα
Καταπληκτικό! δεν έχω κάνει ποτέ ψήσιμο όλη νύχτα, το σημειώνω να το κάνω τις γιορτές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Υπέροχο φαγητό, έχετε και την ίδια γάστρα με τον άνδρα μου..Φασκόμηλο δεν έχω μεταχειριστεί ποτέ μου..να δοκιμάσω λες;
ΑπάντησηΔιαγραφήPainter και big mama, δοκιμάστε το!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχτιδούλα, φοβερή η συγκεκριμένη γάστρα. Χωράει άνετα μεγάλο πουλερικό και για αυτό την πρωτοπήρα, αλλά στην πορεία έχω κάνει διάφορα!
Το φασκόμηλο κόβει τη "γουρουνίλα" αλλά θέλει προσοχή στην ποσότητα, μην ξεφύγουμε γιατί μετά πικρίζει.
2-3 φυλλαράκια είναι μιά χαρά!
Εφάκι το τουρλού κρεατικων στην γάστρα που έκανες, φαίνεται ότι δεν έτυχε... πέτυχε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Αυτά ειναι τα ωραία!
ΑπάντησηΔιαγραφήφαγητακι για ολα τα γουστα!
καλημερα
Πρεπει να ναι πολύ ωραιο και μαλακο το κρεατακι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλα κι εγω φοβαμαι να το βαλω ολη τη νυχτα, δεν θα κοιμηθω καθολου απο την...εννοια!
Δεν το λυπάσαι βρε Εφάκι μου που περιμένει το κακόμοιρο το κρεατάκι τόσες ώρες για να μαγειρευτεί και μόλις βγεί -είμαι σίγουρη- το εξαφανίζουνε εν ριπή οφθαλμού ???
ΑπάντησηΔιαγραφήτους φαντάζομαι την ώρα που το ξεφουρνίζεις !!!(χιχιιχιχ)
πολύ ωραία η προτασή σου !!
φιλια πολλά πολλά
Καλά, πόσο ήρθε το ρεύμα μετά, ε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε τέτοιους καιρούς τόση σπατάλη?
:-P
Τηγάνι με ψιλοκομένο κρεατάκι και σενιάν! Γρήγορα πράγματα και οικονομικά! χιχι!!!
:-))
Kikop80, άσε καλύτερα να μη μιλάμε για το ρεύμα γιατί ακόμη δεν έχω ξεστραβώσει (εγκεφαλικό) από τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ....#@$#%#$#$@
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται!
Κι εμείς μια απ' τα ίδια σ' αυτό το θέμα!
ΑπάντησηΔιαγραφή#@$#%#$#$@
krasi,kokkino fantazomai?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι προτιμότερο να είναι κόκκινο, αλλά αν δεν έχω χρησιμοποιώ και λευκό.
ΑπάντησηΔιαγραφή