Σιγά που θα πέρναγε η γαλλιδούλα χωρίς να πέσει στα χέρια μου!!!! Δεν γίνονται αυτά με τίποτα!
Ολα ξεκίνησαν όταν τα Greek Food Blogs με πρωτοβουλία της Βίκης Κουμάντου και σε συνεργασία με τα cookshop αποφάσισαν να μας δώσουν την ευκαιρία να δοκιμάσουμε να μαγειρέψουμε, όσοι ενδιαφερόμαστε και έχουμε τη δυνατότητα, με την μαντεμένια απόλυτη θεά Cocotte της οικογένειας Fontignac.
Κατάφερα και την πήρα στα χέρια μου το Σάββατο πουρνό-πουρνό, πριν έρθω στη γευσιγνωσία ελαιολάδου...καλά, τι μαγαζί είναι αυτό???? Αφήστε με εκεί μέσα και ας μείνω νηστική 2 μέρες...(μεγάλη θυσία εδώ που τα λέμε..)! Εντόπισα και πραγματάκια που το κοντινό μου στην Πετρούπολη δεν τα έχει....το γιατί δεν το έχω καταλάβει ακόμα...και είναι κρίμα!
Βιβ, αυτό το φλόγιστρο με τα πυρεξάκια μου έχει χαραχτεί στο κεφάλι και αν δεν τα πάρω θα σκάσω λέμε!!! χαχααχαχα!!!
Τέλος πάντων σαν την σπηλιά του Αλή Μπαμπά μου φάνηκε και έπαθα αυτό που παθαίνω όταν κατεβαίνω και στην Ευριπίδου...Αν δεν είχα τη γευσιγνωσία, θα του είχα φορτώσει του Μ. την κατσαρόλα στο αυτοκίνητο και θα γύρναγα πολύ...πολύ...πολύ αργότερα...χαααχαχα!!!! Στα υπόψη και το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά και το εμπορικό κέντρο γενικότερα γιατί έχει πολύ καλά καταστήματα μέσα και αξίζει οπωσδήποτε μία βολτούλα!
Σήμερα λοιπόν ξεκίνησα τα μαγειρέματα...για αρχή σκέφτηκα το όσο μπούκο γιατί μου είχε καθίσει καιρό να το φτιάξω και όλο αναβολή έπαιρνε...Ηρθε η ώρα να του να εκτελεστεί και μάλιστα να γίνει και ντίρλα!
Υλικά
4 κότσια μοσχαρίσια
5-6 κρεμμυδάκια στιφάδου στα δύο κομμένα
4 καρότα σε λωρίδες
1 κοτσάνι σέλερυ σε λεπτές λωρίδες
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλ/νη
10-15 baby πατάτες
πολύ λίγη σάλτσα ντομάτας (με το μάτι)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
μοσχοκάρυδο λίγο, 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
1 μεγάλο κουτί (0,50 L) μπύρα
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κότσι στο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να θωρακιστεί.
Οταν πάρει χρωματάκι και από τις δύο μεριές, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και σβήνω με την μπύρα.
Μόλις πάρει μία βράση συμπληρώνω τα λαχανικά όλα, τη σάλτσα, αλατοπιπερώνω, ρίχνω και τα μπαχαρικά και αφήνω να σιγοβράσει για 3 ώρες (με διαβάθμιση 1-9, το είχα στο 3 συνεχώς).
Νερό δεν συμπλήρωσα καθόλου γιατί κατεβάζουν τα λαχανικά και είχε και την μπύρα.
Επίσης να προσέξετε το αλάτι γιατί νομίζω ότι σε αυτή την κατσαρόλα μένουν όλες οι βιταμίνες του κρέατος οπότε θέλει και μία ιδέα λιγότερο αλάτι. Αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με αλλά από προσωπική πείρα το καταθέτω και όχι μόνο από τη συγκεκριμένη κατσαρόλα. Εγώ γενικά είμαι λίγο εγκρατής στο αλάτι οπότε ήρθε στα ίσα του το φαγάκι μας.
Εγινε ένα λουκούμι, τόσο τέλειο ήταν!
Σιγομαγειρεύω και σε άλλες κατσαρόλες αλλά τέτοιο αποτέλεσμα δεν είχα μέχρι τώρα....!!!
Μέλωσε η σαλτσούλα του και το κρέας το έπιανες με το πηρούνι και διαλυόταν....απίθανο!
Αν δεν είχα πάρει τις κατσαρόλες μου πριν 2 1/2 χρόνια θα έτρεχα να πάρω τη συγκεκριμένη (ο Μ. μου έχει απαγορέψει να του πάω ακόμα και μπρίκι μετά από εκείνες...χαχαχα) αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος οπωσδήποτε γιατί για οικογένεια 6μελή δεν είναι με τίποτα...χαχαχα!!! Είναι για πιο νορμάλ καταστάσεις....εμείς πάμε σε άλλη κατηγορία!
Χαλάλι της το ταξιδάκι μέχρι το Avenue, το αξίζει με το παραπάνω!
Καλή σας όρεξη!
τέλειο έγινε το φαγάκι, μμμμμμμμμμμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήένα όνειρο...ένα αριστούργημα...ένα ποίημα...το προγραμματίζω για τη Κυριακή...
ΑπάντησηΔιαγραφή( δεν μου λες...οταν λες μια μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλ/νη εννοείς ψιλόλιγνη...???pppp )
υ.γ.το φλόγιστρο εγώ το πήρα σε σετάκι...το είχε προσφορά πολύ καλή...αν το θέλεις πάρτο,γιατί μόνο του το φλόγιστρο κάνει όσο το σετ...
Χρυσούλα, όνειρο έγινε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒιβ, δεν μου γλιτώνει! Και εγώ αυτό με τα πυρεξάκια μπάνισα...χαχαχ!!!
Αν από Δευτέρα δείτε κρεμ μπρουλέ πάει να πει ότι το πήρα....!!!
Το σκόρδο μου αυτή την εβδομάδα ήταν στυλ..."γαϊδούρι" για αυτό λέω μεγάλη σκελίδα, κατά βούληση όμως, γούστα είναι αυτά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται ότι ήταν λουκούμι! Πολύ καλό. Και για το σκορδάκι θα έλεγα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜικρή ένσταση για την συγκεκριμένη μπύρα. Ίσως ταίριαζε κάποια πιο φρουτώδης.
Καλά μου πέσανε τα σάλια!!! Ιδιαίτερα για το ζεστό μεδούλι...έχω μια αδυναμία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικό έγινε το φαγάκι σου και με το κρυουλάκι που έβαλε, ότι πρέπει.
ΑπάντησηΔιαγραφήMarina, πιτσιρίκα...χθες δηλαδή, το τσάκιζα το μεδουλάκι αλλά τώρα πια ...με τα τέρατα που ακούμε φοβάμαι, ακόμα και δικού μου να είναι το κρέας ποτέ δεν ξέρεις πόσο αγνό θα είναι, οπότε γιοκ!
ΑπάντησηΔιαγραφήKitsosMitsos, επειδή από μπύρες δεν...σκαμπάζω, τι εννοείς πιο φρουτώδης? Οπως ???
Popi, όντως είναι ότι πρέπει!
Φαίνεται από τη φωτογραφία ότι εγινε λουκούμι. Τέλειο..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Εφη σε σένα και στην κατσαρόλα..:)
Κι εγώ οταν μπαίνω σε τέτοια μαγαζια τα θέλω όλα..
Φιλιά
ΕΦΗ ΜΟΥ..ΕΚΑΝΕΣ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΑΚΙ!!...ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ ΦΙΛΗ ΣΟΥ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΠΡΑΒΟ!!!
ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ!!!!
Αυτό το κότσι σου, το λιμπίζομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦλόγιστρο θέλω να πάρω κι εγώ...
Καλό μήνα!
Φαίνεται όντως λουκούμι! Θα ευθύνεται και η γαλλιδούλα, αλλά και εσύ η ελληνοπούλα έκανες την καλύτερη δουλειά και το αποτέλεσμα φαίνεται εξαιρετικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛουκούμι το φαγητό ΛΟΥΚΟΥΜΙ!!!καλέεεεεεεε το λιγουρεύτηκα λέμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνααααααα
Ωραιότατο το μεθυσμένο σου και η Γαλλιδούλα επίσης! Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα, πολύχρωμο κι ευωδιαστό σαν λουλούδι της Άνοιξης!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστό τα φαγάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧάρηκα που σε γνώρισα Έφη μου και ελπίζω να ξαναβρεθούμε σύντομα:)
Καλό μήνα!
Λοιπόν.... ζήλεψα το φαγητό σου (τί μου έκανες πρωτομηνιάτικα...) και θα το ΦΤΙΑΞΩ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΜΗΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!
Α, κι' εμείς πολλοί είμαστε (5 τα γλαρόπουλα +2 =7, βάλε 8 όταν έρχεται και ο πατέρας μου) οπότε καταλαβαίνεις πως τα σκεύη μου αλλά και η κουζίνα-φούρνος είναι king size
Φιλί γλαρο-σβουριχτό και Γλαρένιες αγκαλιές
(πανέμορφα τα λουλούδια σου βότανα)
Αχ Εφούλα μου ....ζηλευτό το μελωμένο φαγάκι σου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελικα με την φιλεναδιτσα με τα κοκκινα τα πηγατε μια χαραα!!!
Μπράβο κ στις δυο σας!!!! :)
Καλό μήνα Εφάκι, ωστέ και εσένα σε επισκέφτηκε αυτή η ψηλομύτα που δεν λέει να κουνηθεί από την πρωτεύουσα!!! Υπέροχο το φαγητό σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤης έδωσες και κατάλαβε δηλαδή της κατσαρόλας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛουκούμι έγινε το φαγάκι σου!
Καλό μήνα Εφάκι!!
Έφη μου, το πέτυχες τέλεια! Γεια στα χέρια σου! (Ακόμα γελάω με την σπηλιά του Αλή Μπαμπά!!!!: )) Καλό μήνα! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα κορίτσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυρδην-Μιγδην, συνάδελφος???χαχαχα!! Βοήθειά μας!
Μαρία μου κι εγώ χάρηκα που σε γνώρισα!
Ελενα ελπίζω όλα να είναι καλά!
Τι να πρωτοζηλέψει κανείς! Το μεζέ ή το σκεύος; Εγώ και τα δύο.Κι εγώ χαζεύω σ' αυτά τα μαγαζιά. Ξεχνώ να φύγω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα...πολύ λαχταριστό το φαγητό σου. Η κατσαρόλα πρέπει να κάνει θαύματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλές φωτογραφίες.
Καλή Απόκριά!
Καλημέρα. Ψάχνοντας συνταγή για μοσχ. οσομπούκο, έπεσα πάνω στο μπλογκ σου, που το βρήκα εκπληκτικό. Τη φτιάχνω σήμερα, ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Μαρίνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήepsaksa polles suntages gia osobouko alla kateliksa stin diki sou!!!fenete pentanostimi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mporo omos na to mageirepso se gastra ston fourno???8a perimeno anupomona tin apantisi sou giati 8elo na to mageirepso ston antrouli mou mesa stin bdomada!!!!!!!!!!!se euxaristo ek ton proteron gia ton xrono sou!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Ανετα μπορείς να το φτιάξεις στη γάστρα! Καλό απόγευμα!
Διαγραφήse euxaristo na sai kala
Διαγραφή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!