Pages

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ψωμί με μπύρα του πενταλέπτου


Αυτό το ψωμάκι είναι μία γρήγορη και εύκολη λύση όταν ξεμένουμε από ψωμί (ή δεν συμβαίνει σε εσάς???)

Εχει κάνει την τσάρκα του μέσα στο διαδίκτυο σε άπειρες σελίδες, εγώ το είχα πρωτοδεί στο Olive του κου Μαμαλάκη πριν χρόνια...2-3 δεν θυμάμαι...

Τα υλικά απλά :

1 φαρινάπ
1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
1 κ. γλ. αλάτι
λίγο λαδάκι για τη ζύμη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετούμε σε ήδη λαδωμένο ταψάκι.

Εγώ το έβαλα στη φόρμα του κέηκ με την τρύπα αλλά από τη φούρια μου δεν το πρόσεξα από πάνω καθόλου και έγινε λίγο....ανάγλυφο...
Ψ'ήνουμε  στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Μπορούμε αν θέλουμε να το αρωματίσουμε όπως προτιμάμε, αν και με την μπύρα είναι από μόνο του όλο άρωμα.

Καλή σας όρεξη!

10 σχόλια:

  1. Φαίνεται εύκολο γρήγορο και μυρωδάτο! Καλή σας όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεμένουμε, ξεμένουμε γι αυτό θέλουμε και τέτοιες συνταγές για να σώζουμε ότι σώζεται. Μέχρι εδώ μύρισε Εφάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τέλειο ψωμάκι, με έχει σώσει άπειρες φορές!!!
    Ματς μουτς Εφάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως είπα και αλλού, ετοιμάζω τις σαλάτες....ψήσε το ψωμάκι κι ελάτε για βουτιές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πωπω ζεστο με βουτυρο και μαρμελαδα πωπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tέλεια και εύκολη λύση...ειδικά για τώρα που κάτι ακούγεται για απεργία των αρτοποιών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το έχω φτιάξει πολλές φορές, με έχει σώσει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αν συμβαίνει λέει...???
    και στις καλύτερες οικογένειες λέμε...
    μου σπασες τη μύτη ζούδι μου...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Η υφη του είναι τέτοια, αλλά δεν διαλύεται αν αυτο ρωτάτε, είναι τριφτό λόγω των υλικών του, έχει φαρινάπ και μπύρα.

      Διαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!